Ειδικοί: «Η Ρωσία έχει το νόμιμο δικαίωμα να επιφέρει πυρηνικό πλήγμα στην Ουκρανία»

Φωτογραφία: ru.best-wallpaper.net
Μετά τις επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας, η Ρωσία έχει αποκτήσει πλήρες νόμιμο δικαίωμα να επιφέρει στρατηγικό ή τακτικό πυρηνικό χτύπημα στην Ουκρανία. Αυτό το δικαίωμα κατοχυρώνεται στα θεμέλια της κρατικής πολιτικής της Ρωσίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής, ήτοι στο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, γράφει σε σχετικό δημοσίευμα η english.pravda.ru.

"Στη φλόγα των συζητήσεων για την ουκρανική επίθεση UAV στη Μόσχα, πολλοί έχασαν ένα πολύ σημαντικό σημείο. Τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν για απόπειρα επίθεσης drone σε στόχο στο χωριό Vlasikha", δήλωσαν στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες του προγράμματος ειδικών Mayday.

Η κεντρική θέση διοίκησης των επίγειων στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων και το αρχηγείο των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων της Ρωσίας βρίσκονται στη Vlasikha.

Το έγγραφο «Σχετικά με τα θεμελιώδη στοιχεία της κρατικής πολιτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας στον τομέα της πυρηνικής αποτροπής» (παράγραφος 19) αναφέρεται στην «επίδραση του εχθρού σε κρίσιμες κρατικές ή στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η αποτυχία των οποίων θα οδηγήσει σε διακοπή της ικανότητας αντιποίνων από τις πυρηνικές δυνάμεις».

Είναι αυτονόητο ότι μια επίθεση στο αρχηγείο στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων είναι μια ενέργεια που μπορεί να οδηγήσει σε «διακοπή των πυρηνικών δυνάμεων αντιποίνων».

«Με άλλα λόγια, η Ρωσία είχε (έχει) το πλήρες νόμιμο δικαίωμα για την ολοκληρωτική καταστροφή της Ουκρανίας σύμφωνα με το δόγμα της», ανέφεραν οι ειδικοί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ουκρανία έχει ήδη πραγματοποιήσει επιδρομές με drone με στόχο το αεροδρόμιο στην πόλη Ένγκελς, όπου βρίσκονταν πυρηνικά βομβαρδιστικά. Ωστόσο, η Ρωσία δεν κατέφυγε στα πυρηνικά όπλα.

"Θα σας πω ένα μυστικό. Η Ρωσία έχει το δικαίωμα και την ικανότητα να επιφέρει πυρηνικό πλήγμα σε οποιονδήποτε ανά πάσα στιγμή απλώς και μόνο επειδή η Ρωσία είναι μια πυρηνική δύναμη", είπε ο ειδικός πληροφοριών Georgy Riper στην Pravda.Ru όταν ρωτήθηκε για το «δικαίωμα για πυρηνικό χτύπημα».

"Αν εξετάσετε το πρόβλημα, τότε πρέπει να γίνει διάκριση μεταξύ των όρων εγγράφων και της κοινής λογικής. Κατά τη γνώμη μου, η επίθεση στο αεροδρόμιο του Ένγκελς ήταν πιο επικίνδυνη όσον αφορά το ενδεχόμενο πυρηνικής επίθεσης αντίποινα από την απόπειρα επίθεσης με drone σε προστατευμένο καταφύγιο διοίκησης», είπε προσθέτοντας πως πρέπει να δει κανείς πρώτα αν το drone πλησίασε τον στόχο στη Βλάσιχα και προς ποια κατεύθυνση πετούσε.

Σύμφωνα με τον ειδικό, δεν υπάρχουν αντικειμενικοί στρατιωτικοί λόγοι για να καταφύγει η Ρωσία σε τακτικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία, καθώς:

- δεν υπάρχουν ενιαίες συγκεντρώσεις στρατευμάτων,
- η επικοινωνία των μεταφορών μπορεί να διαταραχθεί με τη βοήθεια συμβατικών όπλων,
- οι αποθήκες διοίκησης μπορούν να καταστραφούν με τη βοήθεια βαλλιστικών όπλων.


"Ο μόνος λόγος για τον οποίο η Ρωσία θα μπορούσε να επιφέρει ένα πυρηνικό χτύπημα είναι να καταπλήξει και να τρομάξει ολόκληρο τον κόσμο, αλλά ας το αφήσουμε αυτό σε ανεπαρκή άτομα. Πιστέψτε με, όταν υπάρχει πραγματική απειλή και ανάγκη, ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα πατήσει το κουμπί - γι' αυτό θέλουν να τον βγάλουν εκτός στη Δύση», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail