Η Γερμανία δίνει ώθηση ταχύτητας στα ρωσικά τανκς στην Ουκρανία

Μια συγκλονιστική αποκάλυψη ήρθε στο διαδίκτυο και σίγουρα θα ταρακουνήσει τη βάρκα για τη Γερμανία. Η Γερμανία και η Ρωσία διατηρούν ιστορικά περίπλοκες διπλωματικές σχέσεις, που χαρακτηρίζονται από περιόδους συνεργασίας και έντασης. Ωστόσο, ο πόλεμος της Ουκρανίας το 2022 έχει επιβαρύνει σημαντικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, οδηγώντας σε επιδείνωση των πολιτικών, οικονομικών και διπλωματικών δεσμών τους.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ωστόσο, ο πόλεμος της Ουκρανίας λειτούργησε ως ένα κάλεσμα αφύπνισης για τη Γερμανία, αλλάζοντας την αντίληψή της για τη Ρωσία. Οι επιθετικές ενέργειες των ρωσικών δυνάμεων στην Κριμαία και την Ανατολική Ουκρανία προκάλεσαν ανησυχίες για τις προθέσεις της Ρωσίας και την περιφρόνηση των διεθνών κανόνων. Η Γερμανία, μαζί με τους Ευρωπαίους εταίρους της, καταδίκασαν τις ενέργειες της Ρωσίας και υποστήριξαν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας ενώ επέβαλαν κυρώσεις.

Η πιο γενναία προσπάθεια που έκανε η Γερμανία μπροστά στον κόσμο ήταν η διακοπή των ενεργειακών δεσμών της με τη Ρωσία. Το Nord Stream 2, το οποίο επρόκειτο να είναι το επόμενο σωσίβιο της Γερμανίας, ακυρώθηκε και η Γερμανία αρνήθηκε πλέον να δέχεται ρωσική ενέργεια.

Ακούγεται ηρωικό, σωστά; Ωστόσο, πάντα υπήρχε διαφορά μεταξύ των λόγων και των πράξεων της Γερμανίας, επειδή μόλις καταλάβαμε πως εξακολουθεί να επιδιώκει ενεργά ενεργειακή συνεργασία με τη Ρωσία. Όχι για δικό της όφελος, αλλά για όφελος της Ρωσίας στον πόλεμο. 

Η Γερμανία αντλεί ρωσικό πετρέλαιο

Σύμφωνα με ρεπορτάζ μέσων ενημέρωσης του Radio Free Europe, τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Σιβηρίας που ανήκουν σε συνιδιοκτησία του γερμανικού γίγαντα πετρελαίου και φυσικού αερίου Wintershall και της ρωσικής Gazprom έχουν συνδεθεί με προμήθειες καυσίμων που χρησιμοποιούνται από ρωσικές στρατιωτικές μονάδες και μονάδες πληροφοριών, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων που πιστεύεται ότι πολεμούν στην Ουκρανία, σημειώνει νέα έρευνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας ευρωπαϊκός ερευνητικός οργανισμός στην έρευνά του έδειξε ότι το συμπύκνωμα αερίου που προέρχεται από τα κοιτάσματα Wintershall στη δυτική Σιβηρία συνεχίζει να αποστέλλεται σε διυλιστήριο στο Salavat, στην κεντρική ρωσική περιοχή του Μπασκορτοστάν.

Αυτό το διυλιστήριο προμηθεύει καύσιμο ντίζελ σε πολλές ρωσικές στρατιωτικές υπηρεσίες και υπηρεσίες ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας (FSO), η οποία είναι υπεύθυνη για την προσωπική ασφάλεια του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, μεταξύ άλλων ρόλων.

Για όσους δεν γνωρίζουν, μια κοινοπραξία μεταξύ του ρωσικού κρατικού γίγαντα φυσικού αερίου Gazprom και του γερμανικού βιομηχανικού ομίλου Wintershall —που ανήκει κατά πλειοψηφία στην BASF— κατέχει αυτά τα κοιτάσματα της δυτικής Σιβηρίας. Τα κοιτάσματα αποτελούν μέρος των κοιτασμάτων Achimov, ενός γεωλογικού σχηματισμού όπου έχουν βρεθεί σημαντικές ποσότητες συμπυκνώματος αερίου.

Το Der Spiegel δήλωσε το Νοέμβριο του 2022 ότι το συμπύκνωμα αερίου Wintershall μπορεί να είχε χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία καυσίμου αεροσκαφών για τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία. Η επιχείρηση διέψευσε τους ισχυρισμούς ισχυριζόμενη πως τα μέσα ενημέρωσης δεν είχαν παρουσιάσει «συγκεκριμένες» αποδείξεις για σύνδεση μεταξύ των προϊόντων της και του ρωσικού στρατού.

Η υπεράσπιση

Σε αυτές τις αποκαλύψεις, η Wintershall είπε ότι δεν έχει πλέον τον έλεγχο των ρωσικών κοινοπραξιών της και των κοινών τραπεζικών λογαριασμών της με την Gazprom. Τα στελέχη της εταιρείας έχουν συζητήσει πώς να αποζημιώσουν τους μετόχους και η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο να υποβάλει αίτηση για αποζημίωση από τη γερμανική κυβέρνηση.

Η υπεράσπιση, ωστόσο, δεν έχει υποστηριχθεί από κανένα ισχυρό στοιχείο. Εντούτοις, η ίδια η εισβολή, η οποία συνεχίζεται εδώ και 15 μήνες, μπορεί να κάνει πιο δύσκολο για τη Wintershall να προσδιορίσει πού πηγαίνουν οι προμήθειες υδρογονανθράκων της. Ο αριθμός των στρατιωτικών και μυστικών οργανώσεων που εξαιρούνται από τις γνωστοποιήσεις δημοσίων συμβάσεων έχει αυξηθεί από το Κρεμλίνο.

Η εταιρεία συνέχισε να κατέχει το 50% και το 25% των μετοχών στις δύο κοινοπραξίες με την Gazprom—Achimgaz και Achim Development—σύμφωνα με την ετήσια έκθεσή της, η οποία δημοσιεύθηκε ένα μήνα αργότερα. Η συνέχιση της ιδιοκτησίας υποδεικνύεται επίσης από τα ρωσικά εταιρικά αρχεία.

Τα κοιτάσματα Achimov εξακολουθούν να παράγουν σημαντικό μέρος του συμπυκνώματος αερίου που διαχειρίζεται ένα εργοστάσιο επεξεργασίας στην κοντινή πόλη Novy Urengoi. Αυτό το εργοστάσιο ελέγχεται από διαφορετική μονάδα της Gazprom.

Αυτές οι αποκαλύψεις για τη μυστική προμήθεια καυσίμων της Γερμανίας σε ρωσικές στρατιωτικές μονάδες που συμμετείχαν στον πόλεμο της Ουκρανίας ρίχνουν μια σκιά αμφιβολίας για την πραγματική στάση της Γερμανίας στον πόλεμο. Εγείρουν ερωτήματα σχετικά με την αξιοπιστία των δημοσίων καταγγελιών της Γερμανίας για τις ενέργειες της Ρωσίας και τη δέσμευσή της να στηρίξει την Ουκρανία.

Λοιπόν, τι μαγειρεύει, και γιατί η Γερμανία είναι ήσυχη σε μια τόσο μεγάλη αποκάλυψη; Οι απαντήσεις πρέπει να δοθούν. Η Γερμανία πρέπει να αντιμετωπίσει αυτές τις ανησυχίες και να παράσχει μια σαφή εξήγηση για τις ενέργειές της για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης και τη διατήρηση της ακεραιότητάς της στην παγκόσμια σκηνή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail