Ρωσικά και κινεζικά στρατηγικά βομβαρδιστικά σε κοινή εναέρια περιπολία στην Ασία-Ειρηνικό

Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας/TASS
Freepen.gr - Μια αεροπορική δύναμη ρωσικών αεροσκαφών στρατηγικών πυραύλων Tu-95MS και κινεζικών στρατηγικών βομβαρδιστικών H-6K πραγματοποίησαν κοινή εναέρια περιπολία στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας, της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και του δυτικού Ειρηνικού, ανέφερε την Τετάρτη το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

«Στις 7 Ιουνίου 2023, οι Ρωσικές Αεροπορικές Δυνάμεις και η Πολεμική Αεροπορία του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν μια νέα κοινή εναέρια περιπολία στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις και τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Hong-6K του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού πραγματοποίησαν εναέρια περιπολία στα ύδατα της Θάλασσας της Ιαπωνίας και της Θάλασσας της Ανατολικής Κίνας και του δυτικού τμήματος του Ειρηνικού Ωκεανού», ανέφερε το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Η κοινή πτήση διήρκεσε περίπου οκτώ ώρες, διευκρίνισε το υπουργείο.

Τα αεροσκάφη Su-30SM και Su-35S των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων και τα κινεζικά μαχητικά Jian-11B παρείχαν υποστήριξη στην αεροπορική ομάδα σε όλη τη διαδρομή πτήσης, ανέφερε.

Κατά τη διάρκεια της κοινής εναέριας περιπολίας, ρωσικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν προσγειώσεις και απογειώσεις από κινεζικό αεροδρόμιο και μαχητικά αεροσκάφη ξένων κρατών συνόδευσαν τα στρατηγικά βομβαρδιστικά που φέρουν πυραύλους σε ορισμένα στάδια της εναέριας περιπολίας, ανέφερε το υπουργείο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail