Το κινεζικό μπαλόνι που καταρρίφθηκε πάνω από τις ΗΠΑ δε συγκέντρωσε πληροφορίες, λέει το Πεντάγωνο

Freepen.gr - Το κινεζικό αερόστατο που καταρρίφθηκε από τον αμερικανικό στρατό το Φεβρουάριο δε συγκέντρωσε αναγνωρίσεις κατά τη διάρκεια πτήσης πάνω από αμερικανικό έδαφος, δήλωσε την Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Πατ Ράιντερ.

"Τότε ξέραμε ότι ο εξοπλισμός του μπαλονιού είχε την ικανότητα να λαμβάνει πληροφορίες. Όμως, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις μας, δε συνέλεξε δεδομένα όταν πέταξε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες", είπε ο Ράιντερ σε μια ενημέρωση.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έλαβαν εκείνη την περίοδο μια σειρά από μέτρα για να μειώσουν τις αναγνωριστικές δυνατότητες του μπαλονιού.

Τον Απρίλιο, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος του Πενταγώνου Sabrina Singh είχε αναφέρει πως δεν ήξερε εάν το μπαλόνι θα μπορούσε να είχε μεταφέρει τις πληροφορίες που εξήχθησαν στις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail