Το Ιράν προτείνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία

Freepen.gr - Τονίζοντας την ανάγκη ενίσχυσης της στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ του Ιράν και της Τουρκίας, ο ανώτατος διοικητής του Ιράν πρότεινε τη διεξαγωγή κοινών ασκήσεων από τις ένοπλες δυνάμεις των δύο γειτόνων.

Σε τηλεφωνική συνομιλία την Πέμπτη, ο Αρχηγός του Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων του Ιράν, υποστράτηγος Μοχάμαντ Χοσεΐν Μπακέρι συνεχάρη τον στρατηγό Γιασάρ Γκιουλέρ για τον διορισμό του ως νέου Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας.

Τονίζοντας την ανάγκη προώθησης της συνεργασίας μεταξύ των ιρανικών και τουρκικών στρατιωτικών δυνάμεων, ο υποστράτηγος Baqeri περιέγραψε το Ιράν και την Τουρκία ως δύο φιλικούς και στρατηγικούς γείτονες που μοιράζονται τα σύνορα ειρήνης και φιλίας.

«Τα κοινά σύνορα μεταξύ των δύο κρατών απαιτούν περαιτέρω τη συνέχιση της αμοιβαίας συνεργασίας», σημείωσε ο Ιρανός διοικητής, ζητώντας κοινά πολεμικά παιχνίδια, αμοιβαίες επισκέψεις στρατιωτικών αξιωματούχων και ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ των δύο χωρών.

Από την πλευρά του, ο στρατηγός Γκιουλέρ τόνισε την ανάγκη ενίσχυσης και προώθησης των στρατιωτικών δεσμών μεταξύ των δύο γειτόνων.

Εξέφρασε επίσης την ευγνωμοσύνη του στο Ιράν για την αδελφική του βοήθεια στον τουρκικό λαό που επλήγη από τον καταστροφικό σεισμό που συγκλόνισε τη νότια Τουρκία το Φεβρουάριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail