Ο Yoon Suk Yeol έχει διαπράξει το βασικό αμάρτημα της εμπιστοσύνης του Joe Biden

Η εμπιστοσύνη είναι ένα εύθραυστο πράγμα, και είναι σαφές ότι η Νότια Κορέα, με επικεφαλής τον Yoon Suk Yeol, το έχει μάθει με τον δύσκολο τρόπο. Ο Μουν Τζε-ιν, ο πρώην πρόεδρος της Νότιας Κορέας, ήταν μια πλήρης αποτυχία. Οι τελευταίες του ημέρες στην εξουσία δεν ήταν παρά μια απέλπιδα προσπάθεια να κερδίσει έλξη, καθώς υποσχέθηκε να μειώσει την εξάρτηση της Νότιας Κορέας από τις ΗΠΑ. Ωστόσο, δεν τήρησε αυτή την υπόσχεση. 

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Μετά ήρθε ο Yun Suk Yeol, ο οποίος υποσχέθηκε να ενώσει τις δύο Κορεές και να καταργήσει τον 38ο παράλληλο. Υποσχέθηκε ότι η Βόρεια Κορέα και η Νότια Κορέα θα μπορούσαν να συνεργαστούν και να επωφεληθούν η μία από τους πόρους της άλλης. Υποσχέθηκε επίσης να μειώσει την εξάρτηση της Νότιας Κορέας από τις ΗΠΑ. Αλλά αυτό δεν ήταν παρά μια απάτη, καθώς δεν ήταν σε θέση να εκπληρώσει καμία από αυτές τις υποσχέσεις.

Αν και ο Yun Suk Yeol είχε τεράστια όνειρα να κάνει τη Νότια Κορέα ένα έθνος ικανό για πυρηνικά, τίποτα τέτοιο δεν φαίνεται να έχει συμβεί.

Για να σας πω για την αμυντική σχέση της Νότιας Κορέας με τις ΗΠΑ, με 28.500 Αμερικανούς στρατιώτες, ναύτες, αεροπόρους και πεζοναύτες στη Νότια Κορέα , οι αμερικανικές δυνάμεις στη Νότια Κορέα αποτελούν σημαντική παρουσία στην περιοχή και βασική εκδήλωση του σκοπού της αμερικανικής κυβέρνησης να εξισορροπηθεί εκ νέου προς την Ασία-Ειρηνικό.

Η Νότια Κορέα πληρώνει περίπου το 44% του συνολικού κόστους της ύπαρξης αμερικανικών στρατευμάτων στη χερσόνησο, και σε αντάλλαγμα, οι ΗΠΑ υπόσχονται να την προστατεύσουν από τους επικίνδυνους γείτονές της, δηλαδή την Κίνα και τη Βόρεια Κορέα.

Η Νότια Κορέα έχει μια μακρά στρατιωτική συμμαχία με τις Ηνωμένες Πολιτείες, βοηθώντας τις ΗΠΑ σε κάθε πόλεμο από τον πόλεμο του Βιετνάμ και πιο πρόσφατα κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Ιράκ. Στη σύνοδο κορυφής της G20 στο Λονδίνο το 2009, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα αποκάλεσε τη Νότια Κορέα «έναν από τους στενότερους συμμάχους και τους μεγαλύτερους φίλους της Αμερικής». Επιπλέον, το 1989, η Νότια Κορέα ήταν μεταξύ των πρώτων χωρών που ορίστηκαν ως σημαντικός σύμμαχος εκτός ΝΑΤΟ.

Ο Yun Suk Yeol, στο πρόσφατο ταξίδι του στις ΗΠΑ, κλήθηκε να εγκαταλείψει όλες τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και να συνεχίσει να πληρώνει 5 δισεκατομμύρια δολάρια το χρόνο. Ο Μπάιντεν έδειξε επίσης ότι δε θα υποστήριζε την επιστροφή των τακτικών πυρηνικών όπλων των ΗΠΑ στο Νότο.

«Αυτό που σημαίνει η δήλωση είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να διαβουλευτούμε με τους συμμάχους μας όταν είναι σκόπιμο», είπε ο Μπάιντεν. «Η ουσία εδώ είναι ακόμη στενότερη συνεργασία, στενότερη διαβούλευση και δεν πρόκειται να τοποθετήσουμε πυρηνικά όπλα στη χερσόνησο».

Αυτό προκάλεσε σοκ σε ολόκληρο τον κόσμο, όχι όμως και στον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος δέχτηκε την προσφορά με ανοιχτές αγκάλες.

Προκειμένου να δημιουργήσει ψύχωση φόβου, ο Μπάιντεν υπενθύμισε επίσης στη Νότια Κορέα την απειλή της από τη Βόρεια Κορέα. Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε τη Βόρεια Κορέα πως θα αντιμετωπίσει μια πυρηνική απάντηση και το «τέλος» της ηγεσίας εκεί εάν η Πιονγκγιάνγκ χρησιμοποιούσε το δικό της οπλοστάσιο.

Μιλώντας στο Λευκό Οίκο μετά τις συνομιλίες στο Οβάλ Γραφείο κατά τη διάρκεια της δεύτερης κρατικής επίσκεψης μέχρι στιγμής στην προεδρία Μπάιντεν, οι δύο ηγέτες είπαν ότι η ασπίδα ασφαλείας των ΗΠΑ για τη Νότια Κορέα ενισχύεται ενόψει των επιθετικών πυραυλικών δοκιμών του Βορρά.

Ο Yoon Suk Yeol, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, έχει διαπράξει το βαρύτατο αμάρτημα της εμπιστοσύνης του Joe Biden. Είχε τεράστια όνειρα να κάνει τη Νότια Κορέα ένα έθνος με πυρηνική ικανότητα, ωστόσο το μόνο που πήρε σε αντάλλαγμα ήταν μια συντριπτική απογοήτευση. Ο Μπάιντεν διαβεβαίωσε τον Γεόλ ότι οι ΗΠΑ θα βοηθούσαν τη Νότια Κορέα στη διαδικασία, ωστόσο το μόνο που του ζητήθηκε να κάνει ήταν να εγκαταλείψει όλες τις πυρηνικές του φιλοδοξίες και να συνεχίσει να πληρώνει 5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail