Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους κρουζ μεγάλης εμβέλειας Storm Shadow στην Ουκρανία πριν από την αναμενόμενη αντεπίθεση

Freepen.gr - Το Ηνωμένο Βασίλειο παρείχε στην Ουκρανία πολλαπλούς πυραύλους κρουζ "Storm Shadow", οι οποίοι θα δώσουν στις ουκρανικές δυνάμεις επιθετική ικανότητα μεγάλου βεληνεκούς ενόψει της πολυαναμενόμενης αντεπίθεσής τους κατά των ρωσικών δυνάμεων, ανέφεραν στο CNN αρκετοί ανώτεροι δυτικοί αξιωματούχοι.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει δηλώσει προηγουμένως ότι θα προμηθεύσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία και αυτό θα περιλαμβάνει τώρα έναν αριθμό πυραύλων Storm Shadow. Η βρετανική κυβέρνηση ήταν ξεκάθαρη πως αυτή είναι μόνο μια αναλογική απάντηση στην σκόπιμη στόχευση της Ρωσίας σε μη στρατιωτικές εθνικές υποδομές», δήλωσε δυτικός αξιωματούχος στο CNN.

Το Storm Shadow είναι ένας πύραυλος κρουζ μεγάλου βεληνεκούς με δυνατότητες stealth, που αναπτύχθηκε από κοινού από το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία και συνήθως εκτοξεύεται από αέρος. Με εμβέλεια βολής άνω των 250 χιλιομέτρων ή 155 μιλίων, είναι μικρότερη από την εμβέλεια των 185 μιλίων των Τακτικών Συστημάτων Πυραύλων Επιφανείας-Εδάφους-Εδάφους ή ATACMS κατασκευής ΗΠΑ, που η Ουκρανία ισχυρίζεται εδώ και καιρό.

Το κρίσιμο είναι ότι το Storm Shadow έχει αρκετή εμβέλεια για να χτυπήσει βαθιά σε εδάφη που ελέγχονται από τη Ρωσία στην ανατολική Ουκρανία. Ένας δυτικός αξιωματούχος είπε στο CNN ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έλαβε διαβεβαιώσεις από την ουκρανική κυβέρνηση ότι αυτοί οι πύραυλοι θα χρησιμοποιηθούν μόνο εντός ουκρανικού κυρίαρχου εδάφους και όχι εντός της Ρωσίας.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail