Δύο διαστάσεις του πολέμου στην Ουκρανία: το πεδίο της μάχης και οι ιστορίες του Ζελένσκι

Freepen.gr - Εδώ και αρκετές εβδομάδες, οι αξιωματούχοι του Κιέβου δηλώνουν περήφανα ότι όλα ήταν έτοιμα για μια μεγάλης κλίμακας επίθεση, ενώ οι δυτικοί φίλοι τους αναφέρουν τον στρατιωτικό εξοπλισμό που μεταφέρθηκε στην Ουκρανία, γράφει το southfront.org.

Όλα τα βρετανικά άρματα μάχης Challenger που υποσχέθηκαν στο Κίεβο βρίσκονται ήδη στην Ουκρανία, καθώς και οι πρόσφατα δηλωμένοι πύραυλοι κρουζ μεγάλης εμβέλειας MBDA Storm Shadow. Νωρίτερα, το Λονδίνο ανέφερε τη μεταφορά πυρομαχικών απεμπλουτισμένου ουρανίου, παραιτούμενος από τις υποχρεώσεις εξάλειψης των συνεπειών της χρήσης τους από τον ουκρανικό στρατό.

Με τη σειρά της, η Βαρσοβία ανέφερε ότι η Δύση παρέδωσε 28 αεροσκάφη στο Κίεβο, εκ των οποίων τα 14 διέθεσε η Πολωνία, και 575 άρματα μάχης, συμπεριλαμβανομένων 325 πολωνικών.

Ωστόσο, ο Ζελένσκι επανέλαβε ότι αυτό δεν ήταν αρκετό και η αντεπίθεση φέρεται να αναβλήθηκε. Ο ουκρανικός στρατός περιμένει πρόσθετες στρατιωτικές προμήθειες. Το καθεστώς του Κιέβου, το οποίο πάντα χρησιμοποιούσε στρατιώτες ως τροφή για κανόνια για να επιβραδύνει τη ρωσική προέλαση, ξαφνικά ανησύχησε για τις μεγάλες απώλειες κατά τις επερχόμενες επιθετικές επιχειρήσεις.

Οι δηλώσεις του Ζελένσκι ως συνήθως δεν έχουν καμία σχέση με την κατάσταση στο πεδίο της μάχης.

Μάλιστα, οι Ρώσοι στρατιωτικοί δεν έδωσαν μεγάλη βαρύτητα στις δηλώσεις του Ουκρανού κωμικού. Αξιολογώντας την κατάσταση στο μέτωπο, η συνέντευξή του θεωρήθηκε σε μεγάλο βαθμό ως μια προπαγανδιστική επιχείρηση με στόχο την παραπλάνηση των Ρώσων.

Πράγματι, η κατάσταση στην πρώτη γραμμή έχει κλιμακωθεί πρόσφατα.

Το καθεστώς του Κιέβου έχει ξεκινήσει επιθετικές επιχειρήσεις για να περικυκλώσει τις ρωσικές δυνάμεις στο Μπαχμούτ. Προσπαθεί να χτυπήσει τις ρωσικές πλευρές και να φτάσει στο πίσω μέρος της ομάδας Βάγκνερ στην πόλη. Αυτήν την στιγμή, έχουν επιτύχει κάποια τακτική επιτυχία βόρεια της Bogdanovka, δυτικά του Khromovo και δυτικά της Klescheevka. Αρκετές ουκρανικές ομάδες τεθωρακισμένων προσπάθησαν να σπάσουν τη ρωσική άμυνα κοντά στο Soledar.

Ωστόσο, στις επιθετικές επιχειρήσεις δεν συμμετείχαν οι εφεδρείες του ουκρανικού στρατού, που εκπαιδεύτηκαν πρόσφατα από το ΝΑΤΟ και οπλίστηκαν με νέο εξοπλισμό του ΝΑΤΟ. Οι πρόσφατες επιθέσεις εξαπολύθηκαν από μικρές ομάδες, γεγονός που σηματοδοτεί περισσότερο μια επιτυχημένη αναγνώριση μάχης παρά μια μεγάλης κλίμακας επίθεση.

Την ίδια στιγμή, οι ρωσικές δυνάμεις απέτρεψαν την προσπάθεια της Ουκρανίας να προχωρήσει κοντά στο Mayorsk στην περιοχή Gorlovka. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουκρανικές δυνάμεις επιχείρησαν επίσης μια άλλη επίθεση κοντά στο Ugledar.

Στις κατευθύνσεις Zaporozhye, Kherson και Lugansk, ο ουκρανικός στρατός συσσωρεύει δυνάμεις. Νέα κλιμάκωση αναμένεται στις περιοχές Orekhov και Gulyai-Pole.

Ο ουκρανικός στρατός κρύβει την κύρια κατεύθυνση της επίθεσης με μια σειρά από μικρές επιθέσεις. Δεν έχουν ακόμη επιτύχει στρατηγικά σημαντικές νίκες. αλλά ο κύριος ομιλητής επικεφαλής της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι, γιορτάζει ήδη την επιτυχία τους. Ο πιθανότατα ναρκωμένος πρόεδρος της Ουκρανίας απηύθυνε έκκληση στο λαό του με μια ασυνάρτητη ομιλία και συνεχάρη τον ουκρανικό στρατό για τις μεγάλες νίκες που δεν είχαν ακόμη σημειωθεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail