Ο proxy πόλεμος των ΗΠΑ κατά Ρωσίας - Κίνας θεωρείται όλο και περισσότερο παγκοσμίως ως μια καταστροφή που έγινε από τα ψέματα των ΗΠΑ - ΝΑΤΟ

Έχει γίνει ολοφάνερα στον κόσμο ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία είναι μια βρώμικη και απελπισμένη γεωπολιτική αντιπαράθεση, παρά τις μαζικές προσπάθειες των δυτικών μέσων ενημέρωσης να την παρουσιάσουν ως κάτι άλλο πιο ευγενές – τη συνηθισμένη παρωδία ιπποτισμού και αρετής για να συγκαλύψει τον γυμνό δυτικό ιμπεριαλισμό.

Editorial - Strategic Culture / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο θάνατος και η καταστροφή στην Ουκρανία δεν είναι παρά ένας πόλεμος αντιπροσώπων από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους εταίρους τους στο ΝΑΤΟ για να νικήσουν τη Ρωσία σε ένα στρατηγικό παιχνίδι. Αλλά ο ανείπωτος στόχος δεν τελειώνει με τη Ρωσία. Οι ΗΠΑ και οι δυτικοί ιμπεριαλιστές λακέδες τους ωθούνται να πιέσουν για αντιπαράθεση και με την Κίνα.

Λες και το να αντιμετωπίσεις τη Ρωσία δεν είναι αρκετά απερίσκεπτο! Οι δυτικές δυνάμεις θέλουν να διπλασιάσουν την πολεμική τους δράση με την Κίνα. Αυτό συμβαίνει επειδή η υποκείμενη ώθηση είναι για την Ουάσιγκτον και τα δυτικά τσιράκια της να προωθήσουν την κυριαρχία της παγκόσμιας τάξης υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. Η Ρωσία και η Κίνα είναι τα κύρια εμπόδια σε αυτό το μονοπάτι της επίδοξης κυριαρχίας, και ως εκ τούτου βλέπουμε αυτή τη μανιακή ορμή για επιθετικότητα που πηγάζει από την Ουάσιγκτον, την εκτελεστική εξουσία της δυτικής τάξης.

Θα πρέπει να είναι προφανές ότι ενώ ο υπό την ηγεσία των ΗΠΑ άξονας του ΝΑΤΟ έχει πυροδοτήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία σε καταστροφικά ύψη, αυτός ο ίδιος άξονας υποκινεί αθέμιτα εντάσεις με την Κίνα. Αυτή η παρατήρηση από μόνη της θα πρέπει να είναι αρκετή για να καταδικάσει την εγκληματικότητα των δυτικών δυνάμεων.

Αυτή την εβδομάδα είδαμε τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ να παραδίδουν όπλα απεμπλουτισμένου ουρανίου στο καθεστώς του Κιέβου, ενώ οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν πως θα αναπτύξουν υποβρύχιες πυρηνικές κεφαλές στη Νότια Κορέα, μια κίνηση που εξόργισε την Κίνα, η οποία επεσήμανε ότι η Ουάσιγκτον παραβιάζει τις από δεκαετίες δεσμεύσεις για αποπυρηνικοποίηση της κορεατικής χερσόνησος. Φυσικά, μια τέτοια διεστραμμένη πρόκληση είναι ισοδύναμη για την Ουάσιγκτον. Γίνεται σκόπιμα σε μια συνειδητή προσπάθεια όξυνσης των εντάσεων και κλιμάκωσης του μιλιταρισμού. Η ειρήνη και η ασφάλεια είναι ανάθεμα για τις ΗΠΑ (και τα τσιράκια τους) των οποίων ολόκληρος ο ιδεολογικός λόγος ύπαρξης είναι να επιδεινώσουν τον πόλεμο για να ικανοποιήσουν τον εθισμό των εταιρικών καπιταλιστών – ένα σύστημα που είναι όλο και πιο χρεοκοπημένο και δυσλειτουργικό, και ως εκ τούτου η τρελή απόγνωση για λαχτάρα για «διορθώσεις πολέμου».

Σε μια καυστική ομιλία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε ότι η σύγκρουση στην Ουκρανία δεν μπορεί να επιλυθεί σωστά χωρίς κατανόηση του γεωπολιτικού πλαισίου. Με άλλα λόγια, ο πόλεμος στην πρώην Σοβιετική δημοκρατία που ξέσπασε τον περασμένο Φεβρουάριο έχει μεγαλύτερα αίτια από αυτά που οι δυτικές δυνάμεις και τα συμμορφούμενα μέσα ενημέρωσης τους προσπαθούν να παρουσιάσουν.

Άμυνα της Ουκρανίας; Υπεράσπιση της δημοκρατίας; Προάσπιση του διεθνούς δικαίου; Προάσπιση της εθνικής κυριαρχίας; Αυτοί είναι μερικοί από τους αστείους ισχυρισμούς της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της. Αρκεί να αναλογιστεί κανείς τις δεκαετίες ολοκληρωτικής καταστροφής του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών και των δημοκρατικών αρχών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους αδίστακτους εταίρους τους στην επιδίωξή τους εγκληματικών πολέμων για να συνειδητοποιήσει ότι η σηματοδότηση της αρετής τους για την Ουκρανία είναι ένα ποταπό αστείο.

Η ομιλία του Λαβρόφ στο Συμβούλιο Ασφαλείας ήταν μια εκπληκτική επίπληξη της υποκρισίας και της εγκληματικότητας των Ηνωμένων Πολιτειών, της Βρετανίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και άλλων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, καθώς και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ομιλία του έμοιαζε με την σκηνή της κλασικής παλιάς ταινίας "Ο Μάγος του Οζ", όταν η κουρτίνα τραβήχτηκε πίσω στον γελωτοποιό κακό για να τη δουν όλοι. Οποιοσδήποτε αντικειμενικός παρατηρητής θα συμφωνούσε με την εκνευριστική έρευνα του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών για τη σύγχρονη ιστορία και γιατί ο πόλεμος στην Ουκρανία εκδηλώθηκε τραγικά. Δυστυχώς, αν δεν καταλάβουμε την ιστορία και τις πραγματικές αιτίες των συγκρούσεων, τότε είμαστε καταδικασμένοι να επαναλάβουμε τη φρίκη.

Κατά ειρωνικό τρόπο, οι δυτικοί ηγέτες αποκάλυψαν κατά καιρούς τη μεγαλύτερη γεωπολιτική ατζέντα με τα δικά τους λανθασμένα αλαζονικά λόγια. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν είχε προηγουμένως απευθύνει έκκληση για αλλαγή καθεστώτος στη Μόσχα, ενώ οι ανώτεροι βοηθοί του, ο υπουργός Εξωτερικών Antony Blinken και ο επικεφαλής του Πενταγώνου Lloyd Austin, έχουν υποκύψει στη μέθη του ναρκισσισμού και της ύβρεως τους λέγοντας ότι ο σκοπός του πολέμου στην Ουκρανία είναι η «ήττα της Ρωσίας».

Άλλα ανώτερα στελέχη του ΝΑΤΟ, όπως οι ανόητοι, αλαζονικοί Πολωνοί ηγέτες και οι φίλοι τους από τη Βαλτική, έχουν επίσης δηλώσει πως η απώτερη ατζέντα του πολέμου είναι να νικηθεί η Ρωσία. Οι φασιστικοί σκελετοί του ναζιστικού τους παρελθόντος έχουν αναστήσει τις θανατηφόρες κροταλίες τους, ανεξέλεγκτα.

Όπως προδίδει η ομιλία του Λαβρόφ στο Συμβούλιο Ασφαλείας, η συστηματική παραβίαση του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους δυτικούς εταίρους τους είναι μια αξιοθρήνητη συνέχεια του ναζιστικού φασισμού και της ιμπεριαλιστικής βαρβαρότητας που υποτίθεται ότι ηττήθηκε στο Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο. Το αποκορύφωμα της συνεχούς, αχαλίνωτης δυτικής ιμπεριαλιστικής εγκληματικότητας και της κρατικής της τρομοκρατίας είναι ο τρέχων πόλεμος στην Ουκρανία και η αυξανόμενη επιθετικότητα προς την Κίνα για την Ταϊβάν ως πρόσχημα.

Σε όλα αυτά, δυστυχώς, οι κυβερνήσεις και τα μέσα ενημέρωσης τους έχουν πει κατάφωρα ψέματα στο δυτικό κοινό σχετικά με την πραγματική φύση του πολέμου στην Ουκρανία. Οι Αμερικανοί και οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν κληθεί να πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια για να στηρίξουν ένα ναζιστικό καθεστώς στο Κίεβο, του οποίου η λειτουργία είναι να λειτουργεί ως αιχμή του δόρατος του ΝΑΤΟ εναντίον της Ρωσίας και τελικά της Κίνας όταν οι δυνάμεις του ΝΑΤΟ αισθανθούν πως έχουν τελειώσει με την Ουκρανία. (Το τελευταίο είναι μια μάταιη φιλοδοξία, όπως γίνεται όλο και πιο εμφανές).

Δημοσιογράφοι και αντιπολεμικοί ακτιβιστές στη Δύση που υπογραμμίζουν την αδικία σχετικά με την Ουκρανία είτε απολύονται, υβρίζονται, λογοκρίνονται, είτε τους επιβάλλονται κυρώσεις που τους οδηγούν στη φτώχεια, είτε ακόμη και φυλακίζονται.

Ωστόσο, το δυτικό κοινό και ο υπόλοιπος κόσμος συνειδητοποιούν όλο και περισσότερο την απεχθή παρωδία. Εξ ορισμού, οι χαρακτήρες είναι αναπόφευκτα αβάσιμοι.

Ο Παγκόσμιος Νότος – η πλειονότητα των 193 εθνών στον ΟΗΕ – το είχε με τη δυτική καπιταλιστική ηγεμονία και τα εξωφρενικά νεοαποικιοκρατικά προνόμιά του. Το σταδιακό ντάμπινγκ του δολαρίου ΗΠΑ ως διεθνούς αποθεματικού νομίσματος για το εμπόριο είναι απόδειξη της ιστορικής στροφής προς μια πολυπολική τάξη σε πείσμα του δυτικού μονοπολικού ελιτισμού. Τα έθνη της Αφρικής, της Λατινικής Αμερικής και της Ασίας κατανοούν ότι ο πόλεμος του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στην Ουκρανία είναι μια απελπισμένη ύστατη προσπάθεια για τη διατήρηση μιας ιμπεριαλιστικής παγκόσμιας τάξης που θα έπρεπε να είχε εξαλειφθεί μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο με την ίδρυση των Ηνωμένων Εθνών, αλλά που, δυστυχώς, δεν ήταν. Γιατί η βασική αιτία του ιμπεριαλισμού είναι η δυτική καπιταλιστική τάξη πραγμάτων υπό την ηγεσία των Αγγλοαμερικανών. Το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όπως και του Α' Παγκοσμίου Πολέμου, δεν ήταν παρά μια παύση στην ιστορική φονική μηχανή.

Είναι πλέον όλο και πιο εμφανές υπό το φως των εγγράφων που διέρρευσαν από το Πεντάγωνο πως ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι μια καταστροφή. Το καθεστώς του Κιέβου αντιμετωπίζει ήττα από ανώτερες ρωσικές δυνάμεις, παρόλο που το καθεστώς αυτό έχει πλημμυρίσει με όπλα από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ. Οι μεγάλες προσδοκίες για μια ουκρανική νίκη που είχαν προβλεφθεί ευρέως από δυτικούς ηγέτες και μέσα ενημέρωσης έχουν αποδειχθεί ότι είναι κενά, περιφρονητικά ψέματα.

Το δευτερεύον σόου αυτού του πολέμου είναι μια γιγάντια ρακέτα. Οι δυτικές εταιρείες όπλων έχουν αποκομίσει πρωτόγνωρα κέρδη, ενώ η υποστηριζόμενη από το ΝΑΤΟ καβάλα στο Κίεβο έχει αποσβέσει  εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια. Αυτό είναι το ίδιο καθεστώς του Κιέβου που καίει τις ορθόδοξες χριστιανικές εκκλησίες, εξοντώνει τη ρωσική γλώσσα, λιονταρίζει τους ναζί εγκληματίες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου και κλείνει κάθε κριτική αντιπολίτευση και μέσα ενημέρωσης.

Όμως, το βασικό στοιχείο είναι τα ψέματα που λένε οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι δυτικοί λακέδες, συμπεριλαμβανομένης ολόκληρης της βιομηχανίας των μέσων ενημέρωσης, σχετικά με τον πόλεμο με αντιπροσώπους στην Ουκρανία. Αυτός ο πόλεμος είναι μια ιμπεριαλιστική περιπέτεια που ήταν οικονομικά καταστροφική, έχει καταστρέψει την Ουκρανία και οδηγεί έναν επικίνδυνο ολοκληρωτικό πόλεμο με τη Ρωσία και την Κίνα που θα μπορούσε να μετατραπεί σε πυρηνικό Αρμαγεδδώνα.

Δεν πρέπει να μας εκπλήσσουν τέτοια κραυγαλέα ψέματα και εξαπάτηση. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του λένε ξεκάθαρα ψέματα για να κρύψουν τη διαφθορά που διαρρέει η ίδια η οικογένεια του Μπάιντεν. Ο Μπάιντεν και ο γιος του Χάντερ έχουν εκμεταλλευτεί την Ουκρανία μετά το πραξικόπημα που υποστήριξε η CIA στο Κίεβο το 2014 για προσωπικό πλουτισμό. Ο πρόεδρος φέρεται να έβαλε ακόμη και τους ανώτερους βοηθούς του να κάνουν την προσπάθειά του να λογοκρίνουν τις υπηρεσίες πληροφοριών και τα μέσα ενημέρωσης από το να αποκαλύψουν στο κοινό τη διαφθορά στην καρδιά της οικογένειάς του. (Απίστευτα, η αλήθεια κηλιδώνεται ως ρωσική ή κινεζική παραπληροφόρηση)!

Τα ψέματα που λένε ο Μπάιντεν και η κυβέρνησή του για την προσωπική διαφθορά συνδυάζονται ανεξίτηλα με τα ψέματα που ειπώθηκαν για τον πόλεμο αντιπροσώπων στην Ουκρανία.

Είναι ολοένα και πιο σαφές ότι το αμερικανικό κοινό, το ευρωπαϊκό κοινό και ο υπόλοιπος κόσμος έχουν εξαπατηθεί με πολλούς τρόπους. Ο ψεύτικος πόλεμος στην Ουκρανία αποκαλύπτει το βαθύ, βρωμερό πηγάδι της διαφθοράς σε αυτόν το Λευκό Οίκο. Θα υπάρχει κόλαση για να πληρώσετε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail