Απόπειρα δολοφονίας του Πούτιν από την Ουκρανία με drones τα ξημερώματα - Με αντίποινα απειλεί η Μόσχα

Valery Sharifulin/TASS
Freepen.gr - Η Ουκρανία επιχείρησε να επιτεθεί στο Κρεμλίνο τα ξημερώματα της Τετάρτης, χρησιμοποιώντας δύο μη επανδρωμένα αεροσκάφη, ανακοίνωσε η ρωσική προεδρική υπηρεσία Τύπου, προσθέτοντας ότι δεν υπήρξαν θύματα στο περιστατικό.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν τραυματίστηκε και συνεχίζει να εργάζεται κανονικά μετά την απόπειρα επίθεσης με μη επανδρωμένο αεροσκάφος του Κιέβου εναντίον του Κρεμλίνου τις πρώτες πρωινές ώρες, ανακοίνωσε την Τετάρτη η προεδρική υπηρεσία Τύπου.

"Ο Ρώσος πρόεδρος δεν τραυματίστηκε ως αποτέλεσμα της τρομοκρατικής επίθεσης. Το πρόγραμμά του δεν έχει αλλάξει και συνεχίζεται ως συνήθως", ανέφερε η υπηρεσία Τύπου.

Σύμφωνα με την υπηρεσία Τύπου «το καθεστώς του Κιέβου πραγματοποίησε απόπειρα να πραγματοποιήσει πλήγμα από μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην κατοικία του Ρώσου προέδρου στο Κρεμλίνο». «Δύο μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στόχευσαν το Κρεμλίνο», ανέφερε.

«Ως αποτέλεσμα των έγκαιρων ενεργειών που έλαβαν οι στρατιωτικές και ειδικές υπηρεσίες που χρησιμοποιούν συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου, τα drones απενεργοποιήθηκαν», ανέφερε το Κρεμλίνο. «Η πτώση τους και τα θραύσματα που διασκορπίστηκαν στο έδαφος του Κρεμλίνου δεν προκάλεσαν θύματα ή υλικές ζημιές», τόνισε η υπηρεσία Τύπου.

«Η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να προχωρήσει σε αντίποινα όποτε και όπου κρίνει σκόπιμο», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail