Πυραυλική βάση Patriot στο Κίεβο καταστράφηκε από υπερηχητικό πλήγμα

Sputnik/Alexey Kudenko
Freepen.gr - Μια επίθεση ακριβείας από ρωσικό υπερηχητικό πύραυλο Kinzhal κατέστρεψε ένα σύστημα αεροπορικής άμυνας Patriot στο Κίεβο, ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας στη Μόσχα την Τρίτη. Η ουκρανική κυβέρνηση ισχυρίστηκε προηγουμένως ότι οι πύραυλοι Kinzhal είχαν αναχαιτιστεί από την αμερικανική πλατφόρμα όπλων.

Η ρωσική στρατιωτική δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επίθεση, η οποία ήταν η πρώτη φορά που η Μόσχα ισχυρίστηκε πως έπληξε το σύστημα μεγάλης εμβέλειας που προμήθευε στην Ουκρανία οι δυτικοί υποστηρικτές της.

Το Κίεβο ανέφερε ότι είχε αντέξει μια μαζική πυραυλική επίθεση από τις Ρωσικές δυνάμεις το βράδυ της Δευτέρας. Ο ουκρανικός στρατός ισχυρίστηκε ότι είχε αναχαιτίσει έξι πυραύλους Kinzhal, εκτός από διάφορους άλλους εναέριους στόχους.

Η ρωσική κυβέρνηση επιβεβαίωσε την επίθεση σε καθημερινή ενημέρωση την Τρίτη, δηλώνοντας πως είχε χρησιμοποιήσει όπλα ακριβείας μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει στρατιωτικούς στόχους, συμπεριλαμβανομένων "των θέσεων των ουκρανικών στρατευμάτων και των χώρων αποθήκευσης πυρομαχικών, όπλων και στρατιωτικού υλικού που παραδόθηκαν από δυτικά έθνη”.

Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υποτίθεται ότι δείχνει μια συστοιχία Patriot που αναπτύχθηκε στην ουκρανική πρωτεύουσα να εκτοξεύει αρκετούς πυραύλους εναντίον εισερχόμενων ρωσικών στόχων. Δευτερόλεπτα αργότερα, μια μεγάλη έκρηξη μπορεί να φανεί στην περιοχή.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail