Khmelnytskyi — Εξάτμισε η Ρωσία τα βρετανικά πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου;

Η αεροπορική επίθεση της Ρωσίας στην ουκρανική πόλη Khmelnytskyi τραβάει αρκετά την προσοχή λόγω των αναφορών για μια απότομη αύξηση των ακτίνων γάμμα μετά από πολλαπλές, τεράστιες εκρήξεις. Οι μορφωμένες εικασίες πιστεύουν ότι η αύξηση της ακτινοβολίας Γάμμα μπορεί να είναι συνέπεια των ρωσικών βομβών που μετέτρεψαν σε σκόνη τις ρουκέτες απεμπλουτισμένου ουρανίου που προμήθευσαν Βρετανοί.

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η παραπάνω φωτογραφία δείχνει την ανέπαφη εγκατάσταση αποθήκευσης όπλων λίγο έξω από το Khmelnytskyi που τραβήχτηκε λίγο πριν το χτύπημα της Ρωσίας. Το Khmelnytskyi βρίσκεται 217 μίλια δυτικά του Κιέβου, πράγμα που σημαίνει πως αυτά τα χτυπήματα έγιναν πιθανότατα από πυραύλους κρουζ, όπως ο Kinzhal ή ο Iskander. Αυτά τα πλήγματα παρέχουν επίσης ζωντανή απόδειξη ότι το αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας της Ουκρανίας είναι ανύπαρκτο ή απενεργοποιημένο μέσα και γύρω από τον Khmelnytskyi.

Ας δούμε μερικά από τα αποδεικτικά βίντεο. Υπήρχαν τουλάχιστον τρεις βόμβες που έπληξαν αυτήν την αποθήκη όπλων. Η πρώτη επίθεση έρχεται στις 4:29 π.μ. (δείτε το πρώτο βίντεο παρακάτω, που δείχνει τις τρεις επιθέσεις). Αυτό το χτύπημα προφανώς πυροδότησε δευτερογενείς εκρήξεις από πυρομαχικά και εκρηκτικά που ήταν αποθηκευμένα στη στοχευμένη εγκατάσταση. Υπάρχει μια δεύτερη έκρηξη που καταγράφηκε στις 5:07 π.μ. ακολουθούμενη από μια τεράστια έκρηξη στις 6:10 π.μ., με αποτέλεσμα ένα μαύρο σύννεφο μανιταριών να υψώνεται πάνω από τον Khmelnytskyi.


4:29 π.μ., 5:07 π.μ. και 6:10 π.μ


5:10 π.μ. 13 Μαΐου

6:10 π.μ. 13 Μαΐου 2023

Η παρακάτω φωτογραφία δείχνει τον απόηχο των επιθέσεων. Ο μεγάλος κρατήρας στο πάνω αριστερό μέρος της εικόνας εξαφάνισε μερικά κτίρια και δέντρα. Ίσως αυτή η επίθεση, με πολλαπλούς πυραύλους, να σκοτώσει την κουρασμένη αφήγηση πως η Ρωσία έχει ξεμείνει από πυραύλους και ξύνει τον πάτο της κάννης.



Δεν είναι σαφές εάν οι ρουκέτες απεμπλουτισμένου ουρανίου εξατμίστηκαν ή όχι. Το σίγουρο είναι ότι η Ουκρανία έχασε μια τεράστια ποσότητα πυρομαχικών διαφόρων τύπων που δεν μπορούν να αντικατασταθούν εύκολα ή γρήγορα. Είναι επίσης αξιοσημείωτο πως η Ρωσία πραγματοποιεί αυτού του είδους τα χτυπήματα, όχι όλα με το ίδιο επίπεδο επιτυχίας, σε πολλές τοποθεσίες σε ολόκληρη την Ουκρανία τις τελευταίες οκτώ ημέρες. Όποιες και αν είναι οι μικρές πρόοδοι που κατάφερε η Ουκρανία στις πλευρές του Μπαχμούτ, δεν αντισταθμίζουν τη μαζική απώλεια που σημειώθηκε στο Khmelnytskyi. Αυτή είναι μια γραφική υπενθύμιση στους Ουκρανούς δυτικά του Κιέβου ότι βρίσκονται σε πόλεμο και πως οι ουκρανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις δεν είναι ασφαλείς.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail