Τι πρέπει να προσέξουμε με τον Πριγκόζιν και τη Βάγκνερ

Είμαι γοητευμένος από την παραπληροφόρηση και την εξαπάτηση που διαδίδεται δια των καναλιών των μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τον διάσημο Ρώσο σεφ, Εβγκένι Πριγκόζιν, και τη μυθική στρατιωτική του ικανότητα. Το τελευταίο παράδειγμα αυτού έρχεται από την Washington Post του Jeff Bezos:

Larry Johnson - sonar21.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο αρχηγός της Βάγκνερ προσφέρθηκε να δώσει τοποθεσίες ρωσικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, σύμφωνα με διαρροή

THE DISCORD LEAKS | Ο Yevgeniy Prigozhin είπε ότι θα έλεγε στον στρατό της Ουκρανίας πού να επιτεθεί στα ρωσικά στρατεύματα εάν αποσύρουν τις δυνάμεις τους από την πολιορκημένη πόλη Bakhmut, όπου οι μισθοφόροι της Wagner είχαν μεγάλες απώλειες

Εάν υπήρχε ποτέ οποιαδήποτε αμφιβολία πως οι λεγόμενες «Διαρροές Διχόνοιας», που φέρεται ότι είναι έργο ενός ταπεινού γρυλίσματος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, είναι μια ελεγχόμενη διαρροή που αποτελεί μέρος μιας επιχείρησης πληροφοριών, αυτό το τελευταίο wowzer θα πρέπει να διαγράψει κάθε σκεπτικισμό.

Ακολουθήστε τη λογική εδώ. Υποτίθεται ότι υπάρχει ένα άκρως απόρρητο σήμα πληροφοριών που «αποδεικνύουν» ότι ο Πριγκόζιν προσφέρθηκε να προδώσει τη Ρωσία για να προστατεύσει τα δικά του στρατεύματα πριν από δύο μήνες (θυμηθείτε, το υλικό που «διέρρευσε» «ανακαλύφθηκε» στις 6 Απριλίου από μια ομάδα συνδεδεμένη με τη βρετανική υπηρεσία πληροφοριών, αναφέρθηκε ως απόρρητες πληροφορίες που διαδόθηκαν γύρω στην πρώτη Μαρτίου). Πώς ο Πριγκόζιν, ο οποίος έχει μηδενική στρατιωτική εμπειρία και δεν αποτελεί μέρος της ρωσικής αλυσίδας διοίκησης, έχει πρόσβαση στη σειρά μάχης των ρωσικών δυνάμεων; Δεν είναι πιθανό.

Ο Όμιλος Wagner δεν είναι δημιούργημα του Evgeny Prigozhin. Ξεχάστε το δημοφιλές δυτικό μιμίδιο ότι η Βάγκνερ είναι μια ρωσική εκδοχή του Dirty Dozen — στους κατάδικους και τους εγκληματίες δίνεται η ευκαιρία να λυτρωθούν φορώντας μια ρωσική στολή και ρισκάροντας τη ζωή τους. Αυτή είναι μια εικόνα που οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν προωθήσει και οι ευκολόπιστοι άνθρωποι στη Δύση την έχουν καταβροχθίσει.

Δίνω πίστη στην αναφορά του Αλέξανδρου Μερκούρη για την ιστορία της Βάγκνερ — δηλ. σχηματίστηκε υπό την καθοδήγηση της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ρωσίας, της GRU, και της ρωσικής εκδοχής του FBI, δηλαδή της FSB. Με άλλα λόγια, η Βάγκνερ μοιάζει περισσότερο με το Τμήμα Ειδικών Δραστηριοτήτων της CIA (δηλαδή, το SAD), το οποίο είναι ο στρατιωτικός βραχίονας της CIA, και η Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων. Η Wagner, κατά τη γνώμη μου, δεν βρίσκεται υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο του Prigozhin. Όχι μόνο είναι μάστερ στις μαγειρικές τέχνες, αλλά είναι ένας απίστευτα καλός ηθοποιός. Ο Πριγκόζιν παρουσιάζει στον κόσμο την εικόνα ενός ανθρώπου που παρασύρεται στα όρια της τρέλας και της μεγαλομανίας και οι υπηρεσίες πληροφοριών στις ΗΠΑ και σε άλλες χώρες του ΝΑΤΟ την κατακλύζουν.

Η Wagner είναι μια ελαφριά στολή πεζικού και ειδικεύεται στην παροχή εκπαίδευσης σε ξένους στρατιώτες και μαχητές. Ακριβώς όπως το SAD της CIA, η Βάγκνερ διευθύνεται από πρώην εν ενεργεία Ρώσους στρατιωτικούς αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Ο φίλος μου, ο Αντρέι Μαρτιάνοφ , σωστά σημειώνει ότι, ενώ η Βάγκνερ ειδικεύεται στις μάχες στις πόλεις, δεν είναι οργανωμένη ούτε εξοπλισμένη για να λειτουργεί ως μονάδα συνδυασμένων όπλων. Ωστόσο, εκτός από τις δυνατότητές της στον αστικό πόλεμο, η Βάγκνερ εξυπηρετεί επίσης έναν σκοπό στον πόλεμο πληροφοριών της Ρωσίας ενάντια στη Δύση.

Είναι επίσης σημαντικό να καταλάβουμε ότι ο Prigozhin παίρνει επίσης τα εύσημα για τη δημιουργία της Υπηρεσίας Ερευνών Διαδικτύου, γνωστή και ως IRA, την οποία τα μέσα ενημέρωσης περιγράφουν ως «μια διαβόητη φάρμα τρολ που η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει επικυρώσει για παρέμβαση στις αμερικανικές εκλογές».

Ο Πριγκόζιν είναι πολύ χαρούμενος που δέχεται τα εύσημα για τον IRA. Το Φεβρουάριο εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου:

«Αντιδρώ με ευχαρίστηση», είπε ο Πριγκόζιν στη δήλωση. «Ποτέ δεν υπήρξα απλώς ο χρηματοδότης του Internet Research Agency. Το επινόησα, το δημιούργησα, το κατάφερα για πολύ καιρό. Ιδρύθηκε για να προστατεύσει τον ρωσικό χώρο πληροφόρησης από την βαρετή επιθετική προπαγάνδα αντιρωσικής αφήγησης από τη Δύση».

Τι θα ακολουθήσεις Ο Prigozhin δημιούργησε και χρηματοδότησε κρυφά τη ROSATOM ή τη Ρωσική Διαστημική Υπηρεσία; Είναι πολύ δύσκολο να φτιάξεις μια νόστιμη ομελέτα όταν είσαι απασχολημένος με τη δημιουργία μιας στρατιωτικής στολής μισθοφόρων και μιας υπηρεσίας πληροφοριών πληροφοριών Διαδικτύου. Ο Πριγκόζιν είναι ο νέος Μπέρια χωρίς όλες τις αποκλίνουσες σeξουαλικές συμπεριφορές, ή τουλάχιστον έτσι μας κάνουν να πιστεύουμε. Ή ίσως είναι η ρωσική εκδοχή του στρατηγού Πάτον.

Οι περισσότεροι Αμερικανοί έχουν τσιμπήσει στον μύθο του στρατηγού Πάτον ως τον στρατηγό που φοβόντουσαν περισσότερο οι Ναζί και η Βέρμαχτ:

Από την ταινία Patton και από τη βιογραφία στην οποία βασίζεται εν μέρει, Patton: Ordeal and Triumph του Ladislas Farago, μένει κανείς με την εντύπωση ότι η γερμανική Ανώτατη Διοίκηση περνούσε τις περισσότερες ώρες της ξύπνια ανησυχώντας για τον Patton και το πού βρισκόταν. Σύμφωνα με τον Farago, μετά την εκστρατεία του στη Σικελία, ο Πάτον ήταν ο στρατηγός των Συμμάχων που οι Γερμανοί θεωρούσαν ως «τον πιο επικίνδυνο αντίπαλό τους στο πεδίο», κάτι που τους οδήγησε να παρακολουθούν τους ερχομούς του «σαν λαστιχένιοι θεατές που ακολουθούν μια μπάλα τένις στο Wimbledon». Το πρόβλημα είναι, σημειώνει ο Yeide, πως «δε φαίνεται να υπάρχει ούτε ένα στοιχείο πίσω από αυτόν τον ισχυρισμό».

Δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο για τον Πριγκόζιν. Είναι αντικείμενο εμμονής στα δυτικά μέσα ενημέρωσης και σε πολλούς από τους πολιτικούς ηγέτες. Οι πρόσφατες πολύ δημοσιευμένες εκρήξεις του Πριγκόζιν, συμπεριλαμβανομένων αφόρητων κατηγοριών που εκτοξεύθηκαν ενάντια σε Ρώσους στρατιωτικούς ηγέτες, έχουν γεννήσει ελπίδες στους στρατιωτικούς και τους κύκλους πληροφοριών του ΝΑΤΟ ότι ίσως, ίσως, ο εσωτερικός κύκλος του Πούτιν έχει αρχίσει να καταρρέει και πως η Ρωσία στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα βενζινάδικο με πυρηνικά.

Δεν πιστεύω στη σύμπτωση. Το γεγονός ότι ο Prigozhin συνδέεται τόσο δημόσια με μια στρατιωτική οργάνωση και μια επιχείρηση πληροφόρησης στο Διαδίκτυο που είναι όλα υπό τον έλεγχο της ρωσικής υπηρεσίας πληροφοριών, με κάνει να πιστεύω πως είναι ένας σημαντικός παράγοντας στη ρωσική εκστρατεία εξαπάτησης και σύγχυσης της Δύσης σχετικά με την αλήθεια της αναφορικά με τα στρατιωτικά σχέδια και στόχους. Την περασμένη εβδομάδα, ο Πριγκόζιν έκανε ό,τι μπορούσε για να πείσει τις χώρες του ΝΑΤΟ πως η Βάγκνερ βρισκόταν στα σχοινιά και αντιμετώπιζε πραγματικό κίνδυνο να κατακλυστεί από πρόσφατα ενεργοποιημένα και εφοδιασμένα ουκρανικά στρατεύματα. Αυτό ήταν τότε.

Σήμερα, σύμφωνα με τον Prigozhin;


. . .οι μονάδες των PMC Wagner έχουν προχωρήσει έως και 130 μέτρα μέσα και γύρω από τη λεγόμενη «Φωλιά».
Οι ομάδες επίθεσης PMC κατέλαβαν 91.000 μέτρα.
1,69 τετραγωνικά χιλιόμετρα του Μπαχμούτ παραμένουν υπό τον έλεγχο του εχθρού.
9 πολυώροφα κτίρια απελευθερώθηκαν κατά τη διάρκεια της ημέρας, 28 πολυώροφα κτίρια υπό τον έλεγχό μας, 20 υπό τον έλεγχο του εχθρού.
Οι ομάδες επίθεσης συνεχίζουν να εκτελούν εργασίες για την τελική σύλληψη του Μπαχμούτ, και επίσης εργάζονται στα πλάγια, όπου έπρεπε να μείνουν για να σταματήσουν τις προσπάθειες διάρρηξης».

Ναι, αυτός είναι ο τύπος που η Washington Post ισχυρίζεται ότι διαπραγματεύεται κρυφά με την Ουκρανία για να ξεπουλήσει τους Ρώσους.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail