Το Ιράν αποκαλύπτει το νέο βαλλιστικό πύραυλο Kheibar με ακρίβεια καθοδήγησης

Freepen.gr - Το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν αποκάλυψε τη νεότερη έκδοση του εγχώριας κατασκευής βαλλιστικού πυραύλου Khorramshahr, ενός μεσαίου βεληνεκούς κατευθυνόμενου βλήματος ακριβείας που ονομάζεται Kheibar.

Το Kheibar (Khoramshahr 4)  αποκαλύφθηκε το πρωί της Πέμπτης παρουσία του υπουργού Άμυνας, ταξίαρχου Mohammad Reza Ashtian, κατά τη διάρκεια τελετής για τον εορτασμό της 41ης επετείου από την απελευθέρωση της νοτιοδυτικής πόλης Khorramshahr.

Το εκτεταμένο βεληνεκές, το προηγμένο σύστημα καθοδήγησης και ελέγχου του πυραύλου και τα βελτιωμένα δομικά χαρακτηριστικά ενισχύουν περαιτέρω το καθεστώς του Ιράν ως πυραυλικής δύναμης.

Ο Kheibar είναι ένας από τους πιο προηγμένους πυραύλους που σχεδιάστηκαν από τους ειδικούς του Οργανισμού Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας του Υπουργείου Άμυνας.

Είναι ένας πύραυλος υγρού καυσίμου με βεληνεκές 2.000 χιλιομέτρων και κεφαλή βάρους 1.500 κιλών με εντυπωσιακές στρατηγικές και τακτικές δυνατότητες.

Η κατηγορία πυραύλων Khorramshahr είναι γνωστή για το μοναδικό σύστημα καθοδήγησης και ελέγχου της κατά τη φάση της ενδιάμεσης πτήσης.

Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στον πύραυλο να ελέγχει και να προσαρμόζει την τροχιά του έξω από την ατμόσφαιρα της Γης και να απενεργοποιεί το σύστημα καθοδήγησής του κατά την είσοδό του στην ατμόσφαιρα, δίνοντάς του πλήρη ασυλία έναντι επιθέσεων ηλεκτρονικού πολέμου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail