Η Ρωσία χρησιμοποιεί ξύλινα drones για να εξαπατήσει τα ουκρανικά συστήματα αεράμυνας

Freepen.gr - Οι ρωσικές δυνάμεις φέρεται να έχουν χρησιμοποιήσει ξύλινα μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να αποσπάσουν την προσοχή των ουκρανικών συστημάτων ραντάρ αεράμυνας. Όπως γράφει το defense-arabic.com, αυτά τα πολύ απλά drones είναι εν μέρει κατασκευασμένα από ξύλο και αφρό πολυστερίνης κολλημένα μεταξύ τους με ταινία.

Τα drones είναι εξοπλισμένα με κινεζικής κατασκευής κινητήρες και ηλεκτρονικά, τα οποία είναι ένα μείγμα χαμηλής και υψηλής τεχνολογίας, σύμφωνα με τους ειδικούς της «BLITZ Aircraft Unmanned».

Τα ξύλινα drones μπορούν να μεταφέρουν ωφέλιμο φορτίο έως 10 κιλά. Έχουν εμβέλεια μεγαλύτερη από 600 μίλια (965 km) και είναι γνωστό ότι έχουν αναπτυχθεί κατά το πρόσφατο κύμα ρωσικών επιθέσεων σε στόχους στην Ουκρανία.

Η χρήση ξύλινων drones ονομάζεται έξυπνη κίνηση από τις ρωσικές δυνάμεις. Αυτά τα χαμηλού κόστους δόλωμα βοήθησαν να ανοίξει ο δρόμος για τις επιθέσεις αυτοκτονίας με drone Shahed 136 και τους ρωσικούς πυραύλους κρουζ.

Τα συστήματα αεράμυνας θα ανταποκριθούν αμέσως σε επίθεση με ξύλινα drones και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθούν περαιτέρω επιθέσεις χρησιμοποιώντας drones καμικάζι και πυραύλους κρουζ.

Να σημειωθεί ότι οι ίδιοι οι Ρώσοι αντιμετώπισαν παρόμοιες επιθέσεις με ξύλινα drones το 2018 κατά τη διάρκεια μαζικών επιθέσεων στην αεροπορική βάση Hmeimim και στη ναυτική βάση Tartus στη Συρία.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail