Η επίθεση drone στο Κρεμλίνο αλλάζει την πορεία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία

Φωτογραφία: Pravda.Ru
Η επίθεση με drone στις 3 Μαΐου στο Κρεμλίνο είναι μια προσπάθεια αποκεφαλισμού της ρωσικής ηγεσίας και του στρατού σε μια κρίσιμη στιγμή. Επομένως, η φύση της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης πρόκειται να αλλάξει δραματικά.

Lyuba Lulko - pravda.ru/ / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 3 Μαΐου, οι ρωσικές ειδικές υπηρεσίες απενεργοποίησαν δύο ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που επιτέθηκαν στο Κρεμλίνο, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Τα drones επιχείρησαν να χτυπήσουν το Κρεμλίνο τέσσερις ώρες αφότου η Air Force 1 πέταξε τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν από την Αγία Πετρούπολη στη Μόσχα.

Οι συντάκτες του καναλιού Militarist Telegram πιστεύουν πως το δεύτερο drone καταρρίφθηκε από κινητικά όπλα. Το UAV συνετρίβη στο θόλο του παλατιού του Κρεμλίνου, όπου βρίσκεται το γραφείο του Πούτιν.

Η Ουκρανία πραγματοποιεί επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη τη Ρωσία τον τελευταίο καιρό. Στοχεύουν συγκεντρώσεις αρμάτων μάχης, αεροδρόμια και άλλα αντικείμενα. Η επίθεση στο Κρεμλίνο φαίνεται να είναι μέρος της πίεσης πληροφοριών πριν από την επίθεση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και την παραμονή της Παρέλασης της Νίκης της 9ης Μαΐου.

Το Κίεβο δοκιμάζει τη Μόσχα για χειρονομία καλής θέλησης

Το κανάλι Resident Telegram ανέφερε, επικαλούμενο πηγή στο γραφείο του προέδρου Volodymyr Zelensky, ότι η επίθεση εποπτευόταν προσωπικά από τον επικεφαλής της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών Kirill Budanov.

«Πρόκειται για μια συμβολική επιχείρηση που υποτίθεται ότι θα καταδείξει τις δυνατότητες της ουκρανικής υπηρεσίας πληροφοριών», δήλωσαν οι συντάκτες του καναλιού.

Ωστόσο, το Κίεβο έχει ήδη δικαιολογίες κατηγορώντας τη Ρωσία για το περιστατικό και υποστηρίζοντας πως «το Κρεμλίνο επιτέθηκε στον εαυτό του».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ζελένσκι βρισκόταν στη Φινλανδία όταν συνέβη το περιστατικό. Στις 4 Μαΐου πήγε στην Ολλανδία.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε πως η Παρέλαση της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου.

Ο στρατιωτικός επίτροπος Αλεξάντερ Κοτς έγραψε στο Telegram ότι δεν βλέπει κανένα νόημα στην επίθεση των κέντρων λήψης αποφάσεων στο Κίεβο. Οι ρωσικές δυνάμεις θα πρέπει να εξολοθρεύσουν αυτούς που σκοτώνουν αμάχους στο Ντονμπάς καταρχήν.

«Μια αίσθηση που μπορεί να αλλάξει την πορεία της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», έγραψε ο πολιτικός επιστήμονας Σεργκέι Μάρκοφ στο Telegram.

Το κύριο ερώτημα για αυτόν είναι εάν η Μόσχα μπορεί πράγματι να εκκαθαρίσει κάποιον από την ηγεσία της Ουκρανίας.

Είναι ανοιχτό μυστικό ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν υποσχέθηκε να μην καταπατήσει τη ζωή του Ζελένσκι. Αυτό δήλωσε ο πρώην πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ. Η απεργία στο Κρεμλίνο μπορεί να άρει επισήμως αυτή την υπόσχεση, αν είχε δοθεί ποτέ.

Η Ρωσία δεν μπορεί παρά να απαντήσει σε επιθέσεις πέρα ​​από την κόκκινη γραμμή. Αρκεί να θυμηθούμε πως οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μαζικές πυραυλικές επιθέσεις στην Ουκρανία μετά την έκρηξη της Γέφυρας της Κριμαίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail