Μετά τη ΝΔ, μεγάλοι κερδισμένοι ΠΑΣΟΚ, ΝΙΚΗ, Ελληνική Λύση και Πλεύση Ελευθερίας

Μετά τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ είναι ο μεγάλος κερδισμένος όντας διψήφιο για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια. Πλέον βλέπει το ΣΥΡΙΖΑ στην ευθεία, έχει φρέσκα ελαστικά [για να μιλήσουμε με όρους F1] και θεωρώ ότι θα πλησιάζει ακόμη πιο κοντά στις επόμενες εκλογές. Ήδη έπαιξαν στα μεγάφωνα τα τραγούδια του 1981 και αν κρίνουμε από την ατμόσφαιρα που είδαμε στα ρεπορτάζ, ο ενθουσιασμός επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ. Βέβαια πρόκειται για το κόμμα που έβαλε πλάτη στον Κυριάκο Μητσοτάκη στα χρόνια της πανδημίας και υπερψήφισε το εξοντωτικό πρόστιμο των 100 ευρώ σε όσους δεν έβγαλαν το μπράτσο.

Του Στρατή Μαζίδη

Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την ευκαιρία του το 2015. Έκανε το ΟΧΙ, ναι. Ήταν μια ΝΔ χωρίς γραβάτες, άρα γιατί να ψηφιστεί; Για τις διάφορες μειοψηφικές ατζέντες; Αυτές φέρνουν σημαντικά λιγότερες ψήφους από όσες διώχνουν κι αποδείχθηκε στην κάλπη. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάει ως έχει μέχρι τις επόμενες εκλογές αλλά ήδη στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του ο Τσίπρας είχε όψη μεγάλης Παρασκευής. Ας δει λίγο τις επιδόσεις του Παύλου Πολάκη, καθώς ήταν ο μόνος που έκανε ουσιαστική αντιπολίτευση στα χρόνια της πανδημίας που τα πλάκωνε η φοβέρα.

Επίσης έχει σημασία πως το ΠΑΣΟΚ έγινε πάλι ΠΑΣΟΚ με πράσινη σημαία και ήλιο. Ούτε Ελιά, ούτε Δημοκρατική Συμμαχία, ούτε ΚΙΝΑΛ, ούτε τίποτε. Περίεργο, παράξενο, αλλά το όνομα φαίνεται πως παίζει ρόλο. Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι ζει ακόμη ο Ανδρέας. Το μόνο που μένει να δούμε είναι κλασικούς πασόκους του 80 με μούσι και την Αυριανή στα περίπτερα.

Η Ελληνική Λύση άντεξε παρά τις επιθέσεις που δέχτηκε. Ο Βελόπουλος είδε πως όσοι συνεργάζονται, εξαφανίζονται και φρόντισε να κρατήσει το μαγαζί του ανεξάρτητο. Δικαιώθηκε.

Η Νίκη πέτυχε ένα αξιοσημείωτο αποτέλεσμα για πρωτοεμφανιζόμενο κόμμα. Πριν 15 ημέρες δεν την ήξερε σχεδόν κανείς. Ωστόσο, επειδή ακούω διάφορα για ψηφοδέλτιά της που είχαν ως δια μαγείας τελειώσει (και σε Ε.Τ. στο δικό μου δήμο από ό,τι έμαθα όπως επίσης και του ΕΠΑΜ) εν όψει των επόμενων εκλογών, αν θέλει να μπει στη Βουλή, πρέπει να οργανωθεί και να έχει κόσμο στα εκλογικά τμήματα.. Ιδίως στη νότια Ελλάδα, διότι στη Μακεδονία είχε εξαιρετική επίδοση.

Η Πλεύση Ελευθερίας φαίνεται να πλέει άνετα κι προς τη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στο καναβάτσο και η Ζωή Κωνσταντοπούλου ετοιμάζεται να πάρει εκδίκηση για το 2015. Επίσης δεν αποκλείεται να αντλήσει πολύτιμες ψήφους από το ΜέΡΑ25 που με το "Δήμητρα" έβγαλε μόνο του τα μάτια του.

Το ΕΠΑΜ με τη ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ πλησίασε το 1%. Ωστόσο για άλλη μια φορά ο κόσμος δεν του έδωσε μια ευκαιρία. Ίσως η αποσύνθεση του ΣΥΡΙΖΑ να αποδεσμεύει πιθανούς εναπομείναντες πατριώτες αριστερούς προς τη δική του κατεύθυνση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail