Χώρες της Δυτικής Ασίας το ψάχνουν για κυρώσεις στη Ρωσία - Σκληρή προειδοποίηση της Μόσχας

Sergei Karpukhin/TASS
Freepen.gr -
Ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ασίας σηματοδοτούν ότι θα μπορούσαν να ενταχθούν στις δυτικές κυρώσεις στη Ρωσία, δήλωσε την Τρίτη ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Γκαλουζίν στο τρίτο Συνέδριο Κεντρικής Ασίας της Λέσχης Συζήτησης Valdai στο Τομσκ, γράφει το ΤΑSS.

«Ακόμη κι αν συμμεριζόμαστε την άποψη πως οι μονομερείς οικονομικοί περιορισμοί είναι απαράδεκτοι και παράνομοι, ορισμένες χώρες της Κεντρικής Ασίας ωστόσο δεν θέλουν να πάρουν ρίσκα και δείχνουν ότι είναι έτοιμες να συμμορφωθούν με τα δυτικά περιοριστικά μέτρα», είπε ο υφυπουργός.

Σύμφωνα με τον Galuzin, η Ρωσία δεν υπαγορεύει σε κανέναν ποιες εξωτερικές και εσωτερικές πολιτικές να ακολουθήσει, «όταν δεν έρχεται σε αντίθεση με τις αμοιβαίες υποχρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων εκείνων εντός του CSTO, της EAEU και της CIS».

«Είμαστε βέβαιοι ότι αυτό είναι ξεκάθαρα ορατό και κατανοητό στις πρωτεύουσες της Κεντρικής Ασίας: η τεχνητή καταστροφή των δεσμών με τη Ρωσία μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρότερη ζημιά από το κόστος των περιβόητων δευτερογενών κυρώσεων», συνέχισε.

Ο αναπληρωτής υπουργός είπε πως η Ρωσία επικεντρώνεται στη συνεχή ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με τις χώρες της Κεντρικής Ασίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail