Κανείς δεν εξουσιοδότησε τη Δύση να μιλήσει εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας

Freepen.gr - Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι το Κίεβο δεν μπορούσε να εκπροσωπεί τους κατοίκους του Ντονμπάς μετά το πραξικόπημα του 2014.

«Προφανώς, το ναζιστικό καθεστώς του Κιέβου δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να θεωρηθεί ως καθεστώς που εκπροσωπεί τους κατοίκους των περιοχών που αρνήθηκαν να δεχτούν τα αποτελέσματα του αιματηρού πραξικοπήματος το Φεβρουάριο του 2014 και εναντίον των οποίων οι πραξικοπηματίες εξαπέλυσαν πόλεμο για αυτό», είπε ο Ρώσος υπουργός.

Ο Λαβρόφ έκανε μια σύγκριση μεταξύ των κατοίκων του Ντονμπάς και των Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου, τους οποίους οι σημερινές αρχές του Κοσσυφοπεδίου δεν μπορούν να εκπροσωπήσουν. Σύμφωνα με τον Λαβρόφ, η Ευρωπαϊκή Ένωση υποσχέθηκε αυτονομία στους Σέρβους, όπως το Βερολίνο και το Παρίσι υποσχέθηκαν ειδικό καθεστώς στο Ντονμπάς.

Η δυτική μειονότητα θα πρέπει να σέβεται τα άλλα μέλη της παγκόσμιας κοινότητας, είπε επίσης ο Σεργκέι Λαβρόφ μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Θέλω να απευθυνθώ σε όλους τους δημοσιογράφους που καλύπτουν τώρα τη συνάντηση. Οι συνάδελφοί σας από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης δεν επιτρέπονταν εδώ, καθώς η Πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα ανακοίνωσε κοροϊδευτικά την ετοιμότητά της να τους εκδώσει διαβατήρια με βίζα την ώρα που το αεροπλάνο μας απογειώθηκε», είπε ο Λαβρόφ.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Μόσχα ανακοίνωσε πως οι βίζες για Ρώσους δημοσιογράφους ήταν έτοιμες μετά την απογείωση του αεροπλάνου της ρωσικής αντιπροσωπείας.

Κανείς δεν εξουσιοδότησε τη Δύση να μιλήσει εξ ονόματος όλης της ανθρωπότητας, είπε ο Λαβρόφ.

Ο Λαβρόφ ανέφερε ακόμη πως οι δραστηριότητες του ΟΑΣΕ και του ΟΗΕ αποτελούν απειλή για τις παγκόσμιες φιλοδοξίες των ΗΠΑ.

«Όπως είπε ο τότε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζιμ Μπέικερ στον [πρόεδρο] Τζορτζ Μπους: «Η κύρια απειλή για το ΝΑΤΟ είναι ο ΟΑΣΕ», είπε ο Λαβρόφ.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών έφτασε στη Νέα Υόρκη τη Δευτέρα 24 Απριλίου. Για τις επόμενες δύο ημέρες θα προεδρεύει των συνεδριάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ. Το μεγαλύτερο μέρος της ρωσικής αντιπροσωπείας έλαβε αμερικανικές βίζες για να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις, ενώ ορισμένα μέλη δεν έλαβαν άδεια.

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail