Η Πολωνία έχει τεράστια δύναμη έναντι της Γερμανίας και κάνει τον Όλαφ να τσιρίζει

Η Πολωνία έχει περάσει από μια σειρά γεγονότων που την οδήγησαν στην απογοήτευσή της με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη Γερμανία. Η χώρα αντιμετώπισε την πανδημία COVID-19, μια οξεία έλλειψη φυσικού αερίου λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας και μια απώλεια δεξαμενών στην Ουκρανία. Παρά τις προσπάθειές της να βοηθήσει την Ουκρανία και να στηρίξει την ΕΕ, η Πολωνία δεν έλαβε κανένα έπαινο ή αποζημίωση. Ως αποτέλεσμα, ο Πολωνός Πρόεδρος, Alexander Duda, έλαβε ορισμένα δραστικά μέτρα ως απάντηση.

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε αυτό το άρθρο, θα συζητήσουμε τα γεγονότα που οδήγησαν στην απογοήτευση της Πολωνίας και εάν η αντίδρασή της είναι δικαιολογημένη.

Η Πολωνία αντιμετώπισε σοβαρή έλλειψη φυσικού αερίου λόγω του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας. Παρά τις δικές της ανάγκες, η χώρα προμήθευσε την Ουκρανία με τανκς και υποδέχθηκε Ουκρανούς μετανάστες. Η Πολωνία ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους της Ουκρανίας και τη στήριξε τόσο οικονομικά όσο και στρατιωτικά. Ωστόσο, η Πολωνία δεν αποζημιώθηκε για τις ζημίες της και δεν έλαβε καμία οικονομική βοήθεια από την ΕΕ.

Στην Πολωνία αρνήθηκαν το ταμείο αρωγής της για τον COVID-19, ύψους 35 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο προοριζόταν να βοηθήσει την προβληματική οικονομία της χώρας καθώς επίσης τις πολεμικές αποζημιώσεις ύψους 1,39 τρισεκατομμυρίων δολαρίων από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επιπλέον, η Πολωνία επίσης δεν έλαβε καμία αποζημίωση από τη Γερμανία για την απώλεια των αρμάτων μάχης της στην Ουκρανία. Η έλλειψη αναγνώρισης της συνεισφοράς της Πολωνίας από την ΕΕ και η αποτυχία της να παράσχει οποιαδήποτε αποζημίωση για τις απώλειες της χώρας άφησε τον Πολωνό Πρόεδρο, Αλεξάντερ Ντούντα, θυμωμένο μέχρι το μεδούλι.

Μετά από οκτώ μήνες πολέμου, ο Ντούντα έλαβε ορισμένα δραστικά μέτρα ως απάντηση στην έλλειψη υποστήριξης από την ΕΕ και τη Γερμανία. Τάχθηκε ανοιχτά στο πλευρό του Ιράν, μακροχρόνιου συμμάχου της Ρωσίας. Υποστήριξε τον πρόεδρο της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος ήταν στο πλευρό της Ρωσίας από την πρώτη μέρα. Σταμάτησε να δέχεται Ουκρανούς πρόσφυγες και κράτησε τους πυραύλους της Γερμανίας σε θαλάμους χωρίς στέγη με τέσσερα τοιχώματα, σχεδιάζοντας μάλιστα να μην τους επιστρέψει ποτέ.

Σε απάντηση σε αυτό, η Γερμανία αποφάσισε να αποσύρει το αμυντικό πυραυλικό της σύστημα από την Πολωνία.

Ο Πολωνός πρόεδρος, Αλεξάντερ Ντούντα ανακοίνωσε επίσης ποινές φυλάκισης για Πολωνούς που υπηρέτησαν στον πόλεμο της Ουκρανίας. Ανακοίνωσε πως δεν πρόκειται να δέχεται πλέον Ουκρανούς πρόσφυγες και διέδωσε επίσης την είδηση ​​στην Ιαπωνία ότι οι Ουκρανοί επιδίδονται στην πορνεία.

Οι ενέργειες του Ντούντα έχουν προκαλέσει ανησυχία και έχουν εγείρει ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρά του. Ωστόσο, ο Ντούντα χρησιμοποιεί τους γερμανικούς πυραύλους ως μοχλό για να κάνει τη Γερμανία και την ΕΕ να πληρώσουν τα τέλη τους.

Η απογοήτευση της Πολωνίας με την ΕΕ και τη Γερμανία είναι έγκυρη και δικαιολογημένη. Η χώρα έχει περάσει από μια σειρά γεγονότων που οδήγησαν στη σημερινή της κατάσταση απογοήτευσης. Η έλλειψη αναγνώρισης της συνεισφοράς της Πολωνίας από την ΕΕ και η αποτυχία της να παράσχει οποιαδήποτε αποζημίωση για τις απώλειες της χώρας δεν άφησε στον Πολωνό Πρόεδρο, Alexander Duda, άλλη επιλογή από το να λάβει δραστικά μέτρα.

Τα γερμανικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας Patriot βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην κατοχή της Πολωνίας και κάνουν τον Όλαφ να τσιρίζει. Η Πολωνία έχει μόχλευση έναντι της Γερμανίας και ήρθε η ώρα να πληρώσει η Γερμανία.

Η Πολωνία δεν πρέπει να υποτιμάται και είναι καιρός η ΕΕ και η Γερμανία να αρχίσουν να το παίρνουν στα σοβαρά. Οι ενέργειες της Πολωνίας μπορεί να θεωρηθούν ακραίες, αλλά είναι απαραίτητες για να αναγκάσουν τη Γερμανία και την ΕΕ να πληρώσουν τις οφειλές τους. Η μπάλα είναι τώρα στο γήπεδο της Γερμανίας και ήρθε η ώρα να κάνουν ό,τι είναι σωστό.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail