Προειδοποίηση του αιωνόβιου Κίσινγκερ: Η Ουκρανία καθίσταται η πλέον ένοπλη χώρα στην Ευρώπη

Η Ουκρανία πρέπει να γίνει δεκτή στο ΝΑΤΟ, γιατί γίνεται η χώρα με τον καλύτερο οπλισμό στην Ευρώπη και με την πιο άπειρη ηγεσία, δήλωσε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χένρι Κίσινγκερ σε συνέντευξή του στον «Economist».

Από: echedoros.blog

«Αυτό που λένε τώρα οι Ευρωπαίοι, κατά τη γνώμη μου, είναι εξαιρετικά επικίνδυνο. Οι Ευρωπαίοι λένε ότι δεν θέλουν τους Ουκρανούς στο ΝΑΤΟ γιατί είναι πολύ επικίνδυνοι, αλλά θα τους οπλίσουν καλά και θα τους δώσουν τα καλύτερα όπλα».

«Έχουμε οπλίσει πλέον την Ουκρανία σε βαθμό που θα γίνει η πλέον οπλισμένη χώρα στην Ευρώπη με τη λιγότερο έμπειρη ηγεσία από στρατηγική άποψη», προειδοποιεί ο Κίσινγκερ.

Πιστεύει ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας θα τελειώσει περίπου στις ίδιες θέσεις που είχαν πριν από τις 24 Φεβρουαρίου 2022 και φοβάται ότι η Ουκρανία μπορεί αργότερα να προσπαθήσει να χρησιμοποιήσει στρατιωτικά μέσα για να ανακαταλάβει εδάφη που ελέγχει η Ρωσία από το 2014.

Ο Κίσινγκερ τόνισε ότι ο κόσμος θα έχει «μια δυστυχισμένη Ρωσία, αλλά και μια δυστυχισμένη Ουκρανία, εάν η ρωσική «ειδική επιχείρηση» δεν καταλήξει υπέρ της Μόσχας».

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ προσθέτει ότι η Δύση έχει δύο επιλογές για να εξασφαλίσει την ειρήνη στην Ευρώπη.

Πρώτον, να δεχτεί την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ και,

δεύτερον, να ενθαρρύνει την προσέγγιση με τη Ρωσία για τη δημιουργία σταθερών συνόρων στο ανατολικό τμήμα της περιοχής.

«Για χάρη της ευρωπαϊκής ασφάλειας, είναι καλύτερο να υπάρχει η Ουκρανία στο ΝΑΤΟ, όπου δεν μπορεί να αποφασίσει για εδαφικές διεκδικήσεις σε εθνικό επίπεδο», κατέληξε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Μόλις πριν από ένα χρόνο, ο Κίσινγκερ είχε την εντελώς αντίθετη άποψη, σημειώνοντας ότι οι προσπάθειες της Ουάσιγκτον να συμπεριλάβει την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης ήταν άστοχες.

Σε μια δήλωση προς το Συμβούλιο Εξωτερικών Σχέσεων, ένα μη κομματικό κέντρο σκέψης των ΗΠΑ, ο 99χρονος βετεράνος διπλωμάτης είπε με την ευκαιρία ότι η Ουάσιγκτον προσπάθησε να συμπεριλάβει αδιακρίτως όλα τα μέλη του πρώην σοβιετικού μπλοκ κάτω από την ομπρέλα της μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου και ότι «όλη η περιοχή μεταξύ του κέντρου της Ευρώπης και των ρωσικών συνόρων έχει γίνει ανοιχτή σε αναδιάρθρωση».

«Από τη ρωσική σκοπιά, οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπάθησαν να ενσωματώσουν ολόκληρη αυτή την περιοχή, χωρίς εξαίρεση, σε ένα στρατηγικό σύστημα υπό την ηγεσία των ΗΠΑ», εξήγησε, προσθέτοντας ότι αυτή η εξέλιξη ουσιαστικά αφαίρεσε την ιστορική «ζώνη ασφαλείας» της Ρωσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail