Με πυραύλους κρουζ με εμβέλεια 2000χλμ εξοπλίζεται το ναυτικό του Ιράν

Freepen.gr - Σε συνέντευξή του στο Tasnim, ο αντιναύαρχος Ali Reza Tangsiri είπε ότι ο εγχώριος πύραυλος κρουζ «Qadr-474» μπορεί να πλήξει στόχους σε εμβέλεια 2.000 χιλιομέτρων, μεταδίδει το πρακτορείο tasnimnews.com.

Σημείωσε πως τα σκάφη κλάσης Mahdavi και Soleimani έχουν εξοπλιστεί με το νέο πύραυλο κρουζ μεγάλου βεληνεκούς.

Ο Tangsiri δήλωσε πως το προηγμένο πολεμικό πλοίο Soleimani, που πήρε το όνομά του από τον υποστράτηγο Qassem Soleimani, έχει οπλιστεί με διάφορους τύπους πυραύλων με βεληνεκές 200, 300, 750 και 2.000 χιλιομέτρων.

Πρόσθεσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό του Ιράν πρόκειται να χρησιμοποιήσει ένα νέο πύραυλο κρουζ από ακτή σε θάλασσα, που φέρει το όνομα του Abu Mahdi al-Muhandis.

Ο πύραυλος Abu Mahdi και δύο άλλοι πύραυλοι κρουζ με βεληνεκές 750 km και 2.000 km είναι έξυπνοι, μπορούν να καθοδηγηθούν και να κυνηγήσουν ένα νέο στόχο πριν από την έκρηξη και μπορούν να εκτοξευθούν ακόμη και από περιοχές βαθιά στη γη και πίσω από τα βουνά για να χτυπήσουν ναυτικούς στόχους, είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail