Άσαντ θριαμβευτής - Θερμή υποδοχή στον Σύριο Πρόεδρο στη Σύνοδο Κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου

Freepen.gr - Στις 19 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ έτυχε θερμής υποδοχής ενώ συμμετείχε στη σύνοδο κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στη Σαουδική πόλη Τζέντα.

Αυτή ήταν η πρώτη σύνοδος κορυφής του Αραβικού Συνδέσμου στην οποία συμμετείχε ο αλ Άσαντ από τότε που ξέσπασε ο πόλεμος στη Συρία πριν από περισσότερο από μια δεκαετία. Η συμμετοχή του σηματοδότησε την επίσημη επιστροφή της χώρας στο αραβικό μαντρί.

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν (MBS) αγκάλιασε τον Αλ Άσαντ πριν τραβήξει την επίσημη φωτογραφία τους πριν από την έναρξη της συνάντησης. Αργότερα, καθώς οι ηγέτες μπήκαν στην κεντρική αίθουσα, ο αλ Άσαντ αντάλλαξε χαιρετισμούς με τον Αιγύπτιο πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, μεταξύ άλλων.

Το επίσημο Συριακό Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων είπε ότι ακόμη και ο Εμίρης του Κατάρ Σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έδωσε τα χέρια με τον Άσαντ, αν και δεν υπήρξε άμεση επιβεβαίωση αυτού στα μέσα ενημέρωσης του Κατάρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Κατάρ ήταν ένα από τα λίγα μέλη του Αραβικού Συνδέσμου που αντιτάχθηκαν στην απόφαση επανεισδοχής της Συρίας στον οργανισμό νωρίτερα αυτό το μήνα.

«Θα ήθελα να καλωσορίσω δυνατά τη Συρία πίσω στην έδρα της ανάμεσα στα αδέρφια της», δήλωσε ο πρωθυπουργός της Αλγερίας Ayman Benabderrahmane στην εναρκτήρια ομιλία της συνόδου κορυφής.

Αργότερα, ο MBS είπε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ότι «ελπίζει η επιστροφή της Συρίας στον Αραβικό Σύνδεσμο να οδηγήσει στο τέλος της κρίσης της».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail