Στη ΝΔ φοβούνται τώρα ότι θα γυρίσει μπούμερανγκ το «μπλόκο Κασιδιάρη» - Με το βλέμμα στο ΕΑΝ

Εγρήγορση στο κομματικό επιτελείο της ΝΔ και νέο κύκλο αντιπαραθέσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η χθεσινή απόφαση του Αρείου Πάγου να αποκλείσει – όπως αναμενόταν – το κόμμα «Έλληνες» του φυλακισμένου πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη και ταυτόχρονα να δώσει το «πράσινο φως» για την εκλογική κάθοδο του «ΕΑΝ», του επίτιμου αντιεισαγγελέα Αναστάσιου Κανελλόπουλου. 

Από: ieidiseis.gr - Έλλη Τριανταφύλλου

«Ουδείς μπορεί να στοιχηματίσει με βεβαιότητα ότι η εξέλιξη αυτή είναι προς το συμφέρον της κυβερνητικής παράταξης» σχολίαζαν αργά χθες το βράδυ κορυφαία στελέχη του κόμματος, καθώς, όπως έλεγαν, αν ένα μεγάλο κομμάτι των ψηφοφόρων του Κασιδιάρη κατευθυνθεί προς το κόμμα Κανελλόπουλου – ο οποίος «εξελέγη» για μερικές μέρες αρχηγός του κόμματος «Έλληνες» - κι αν σε αυτούς προστεθούν και οι ψηφοφόροι μικρότερων κομμάτων στα δεξιά της ΝΔ, που «κόπηκαν» από το Ανώτατο Δικαστήριο, τότε δεν μπορεί να αποκλειστεί μία επτακομματική βουλή.

Από την ανάλυση των ποιοτικών στοιχείων των δημοσκοπήσεων που έχει στη διάθεσή του το επιτελείο του Μεγάρου Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες προκύπτουν ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία επιτείνουν τους παραπάνω φόβους. Και αυτό, γιατί, κατά τις ίδιες πηγές, αν και οι ψηφοφόροι του Κασιδιάρη δεν θα κατευθυνθούν εν συνόλω προς μία και μόνο κατεύθυνση, το κόμμα που φαίνεται πιο πιθανό να κατορθώσει να προσεταιριστεί το μεγαλύτερο κομμάτι τους είναι αυτό του κ. Κανελλόπουλου.

Το δεύτερο κόμμα που θα επιδιώξει, βασίμως, να εισπράξει οφέλη, είναι η Ελληνική Λύση του Κυρ. Βελόπουλου, η οποία, μετά και τη χθεσινή απόφαση της δικαιοσύνης να βάλει στο συρτάρι τον φάκελο με τις καταγγελίες περί διακίνησης μαύρου χρήματος, θα διεκδικήσει δυναμικά μία ακόμα κοινοβουλευτική θητεία. Λιγότεροι, αλλά πάντως, ανιχνεύονται ψηφοφόροι του Κασιδιάρη, οι οποίοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ για να «εκδικηθούν» τη ΝΔ που απέκλεισε το κόμμα τους, ενώ είναι προφανές ότι η κυβερνητική παράταξη δεν θα έχει «λαμβάνειν» από τον αποκλεισμό του κόμματος «Έλληνες».

Η πιθανότητα το κόμμα «ΕΑΝ» να περάσει τον πήχη του 3% και να εξασφαλίσει την είσοδό του στη βουλή, προκαλεί πρόσθετο πονοκέφαλο στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών συνεργατών του πρωθυπουργού, σε περίπτωση εξακομματικής βουλής στις κάλπες της απλής αναλογικής, ο πήχης της αυτοδυναμίας πέφτει κοντά στο 38%. Αντιθέτως, με επτά κόμματα εντός, ο πήχης ανεβαίνει ακόμα υψηλότερα. 

Τα επιτελεία του Μεγάρου Μαξίμου και της Πειραιώς παρακολουθούν με προσοχή και την κινητικότητα στα υπόλοιπα κόμματα στα δεξιά της παράταξης, στην οποία, μετά τον αποκλεισμό μιας σειράς κομμάτων και σχηματισμών, τον πρώτο λόγο έχει ο Κ. Βελόπουλος. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, ο οποίος πλέον είναι απαλλαγμένος από το βάρος της δικαστικής έρευνας για τα οικονομικά του κόμματός του, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης, στο οποίο ήδη τοποθετήθηκε καταρχήν θετικά ο αντιπρόεδρος του κόμματος «Πατριωτική Ένωση» Κων. Μπογδάνος.

Υπενθυμίζεται ότι πλην του κόμματος «ΕΑΝ», από τα υπόλοιπα κόμματα που βρίσκονται δεξιότερα της Ν.Δ το μόνο κόμμα που πήρε το "πράσινο φως" από τον Άρειο Πάγο για να κατέλθει στις εκλογές είναι η «Εθνκή Δημιουργία των Θάνου Τζήμερου – Φαήλου Κρανιδιώτη».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail