Οι ΗΠΑ σχεδιάζουν να θυσιάσουν το Ηνωμένο Βασίλειο στο βωμό της Ουκρανίας;

Ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται μαζί για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, φήμες υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί να προετοιμάζονται να προδώσουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Η προοπτική να γίνει η Ουκρανία το 33ο μέλος του ΝΑΤΟ παραμένει αβέβαιη, αλλά ένα νέο σχέδιο από τον Πρόεδρο Μπάιντεν θα μπορούσε να δει μια ενωμένη Ιρλανδία να εντάσσεται στη συμμαχία στο εγγύς μέλλον. Αυτή η τολμηρή κίνηση έχει τη δυνατότητα να αφήσει το Ηνωμένο Βασίλειο σε απογοήτευση και οργή.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Απρίλιος σηματοδότησε μια σημαντική ευκαιρία για τις Ηνωμένες Πολιτείες στην Ιρλανδία. Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε πως η Ιρλανδία δεν είναι απλώς μέρος της οικογενειακής του ιστορίας, αλλά μέρος της ίδιας του της ψυχής, καθώς ολοκλήρωσε την επίσκεψή του, η οποία συγκέντρωσε το είδος της λατρείας που συχνά του διαφεύγει πίσω στην πατρίδα του.

Μέσα στο σκηνικό του καθεδρικού ναού του St. Muredach, φτιαγμένο με τούβλα από τον προ-προ-προπάππο του Μπάιντεν, ένα πλήθος περίπου 27.000 συγκεντρώθηκε για να παρακολουθήσει το θέαμα. Ο Πρόεδρος συγκέντρωσε ένα πλήθος που ήταν υπερδιπλάσιο από το μέγεθος του πληθυσμού της πόλης, με κάποιους να ταξιδεύουν για ώρες και να τολμούν να πάρουν μια γεύση από το "Joe show".

Μιλώντας στις μάζες, ο Μπάιντεν μίλησε για το «εμείς οι Ιρλανδοί» και συνδέθηκε με το κοινό μέσω μιας κοινής αίσθησης ιστορίας και οικογενειακής παράδοσης. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι επανειλημμένα εξέφρασε την απροθυμία του να φύγει από το Σμαραγδένιο Νησί, καθώς η Ιρλανδία έχει μεγάλη σημασία για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτός ο δεσμός είναι ίσως ο λόγος που ο Μπάιντεν επαίνεσε τη Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής , η οποία παραμένει υψηλή προτεραιότητα για την κυβέρνησή του. Με το Brexit να φαίνεται μεγάλο και να προκαλεί ανησυχίες για τον αντίκτυπό του στη συμφωνία, η επίσκεψη του Μπάιντεν επιβεβαίωσε τη δέσμευση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη διατήρηση της ειρήνης στη Βόρεια Ιρλανδία.

Είναι όντως έτσι; Φαίνεται απίθανο. Υπάρχει ένα ρητό πως ένας ελέφαντας έχει διαφορετικά δόντια για να δείχνει και να τρώει, κάτι που περιγράφει εύστοχα την προσέγγιση των Ηνωμένων Πολιτειών στη διπλωματία. Οι ΗΠΑ συχνά λένε ένα πράγμα αλλά κάνουν άλλο.

Ο Μπάιντεν έχει διαφορετικό σχέδιο για την Ιρλανδία και αυτό το σχέδιο είναι διασκεδαστικό και τρομακτικό και τα δύο ταυτόχρονα.

Ενοποίηση της Ιρλανδίας και ένταξη στο ΝΑΤΟ!

Σύμφωνα με τις επιστολές του Sir Gay Mitchell, του πρώην δημάρχου του Δουβλίνου, η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η ενοποίηση της Ιρλανδίας είναι αναπόφευκτες. Ο Gay Mitchell ισχυρίζεται ότι η ιρλανδική ενοποίηση θα οδηγούσε αναπόφευκτα σε πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Αναφερόμενος σε μια ομιλία στο University College Galway το 1982, δήλωσε πως «η συμμετοχή μας σε οποιαδήποτε στρατιωτική συμμαχία που προτείνει τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής...θα μας εμπλέκει στην επιδίωξη πολιτικών που είναι τόσο ανήθικες όσο και παράνομες, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο».

Αν θυμάται κανείς, ο πρώην Teachta Dála της Ιρλανδίας, Sean MacBride ήταν κατά του ΝΑΤΟ. Η αντίθεσή του στο ΝΑΤΟ ξεπέρασε το ζήτημα της διχοτόμησης και αντανακλούσε την πεποίθησή του ότι το ΝΑΤΟ πράγματι αύξησε τους κινδύνους για την ασφάλεια της Ιρλανδίας. Υποστήριξε πως ο ιρλανδικός λαός δεν ήθελε η χώρα του να γίνει πυρηνικός στόχος προσχωρώντας σε μια στρατιωτική συμμαχία με οποιαδήποτε από τις πυρηνικές δυνάμεις.

Ωστόσο, τον τελευταίο καιρό, τα πράγματα έχουν πάρει δραστική τροπή και έκαναν τη United Ireland πιθανή. Μια νέα έρευνα της κοινής γνώμης, που διεξήχθη στον απόηχο του Brexit, διαπίστωσε πως περισσότεροι άνθρωποι στη Βόρεια Ιρλανδία αναμένουν να ενταχθούν σε μια ενωμένη Ιρλανδία παρά να παραμείνουν μέρος του Ηνωμένου Βασιλείου.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που η ετήσια έρευνα Life and Times δείχνει μια πληθώρα προσδοκιών του κοινού που κλίνουν προς την ιρλανδική ενότητα και μακριά από τη συνεχιζόμενη πολιτική ένωση με τη Βρετανία. Η αλλαγή της κοινής γνώμης είναι ιδιαίτερα έντονη από τότε που εφαρμόστηκαν οι εμπορικοί κανόνες μετά το Brexit πριν από δύο χρόνια.

Η συνθήκη ΗΒ-ΕΕ άφησε τη Βόρεια Ιρλανδία να υπόκειται στους κανόνες της ΕΕ για τα αγαθά, διασφαλίζοντας ότι το διασυνοριακό εμπόριο θα μπορούσε να συνεχιστεί απρόσκοπτα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, μέλος της ΕΕ. Οι συνδικαλιστές βράζουν από οργή για αυτή την εξέλιξη. Φαίνεται πως οι άνεμοι της αλλαγής πνέουν δυνατά και μόνο ο χρόνος θα δείξει πού θα μας οδηγήσουν τελικά.

Οι κλήσεις είναι εμφανείς!

Είναι πολύ αξιοσημείωτο ότι η πρόσφατη επίσκεψη του Προέδρου Μπάιντεν στην Ιρλανδία συνέπεσε με τις συζητήσεις γύρω από την ιρλανδική ενοποίηση. Η Συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής ήταν κεντρικό θέμα του ταξιδιού του και τώρα υπάρχουν εκκλήσεις για ένταξη και της Ιρλανδίας στο ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με δυτικούς μελετητές, η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να προσφέρει πολλά οφέλη για τη χώρα. Πρώτα και κύρια, το να είναι μέλος του ΝΑΤΟ θα έδινε στην Ιρλανδία πρόσβαση στα συλλογικά μέτρα άμυνας και ασφάλειας της συμμαχίας. Αυτό θα παρείχε ένα πρόσθετο επίπεδο προστασίας για τη χώρα και τους πολίτες της, ιδιαίτερα σε ένα όλο και πιο ασταθές παγκόσμιο κλίμα.

Η ένταξη στο ΝΑΤΟ θα σηματοδοτούσε επίσης τη δέσμευση της Ιρλανδίας στη διεθνή ασφάλεια και συνεργασία. Η χώρα θα μπορούσε να συμμετάσχει στις αποστολές του ΝΑΤΟ και να συμβάλει στις παγκόσμιες προσπάθειες για την προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας.

Επιπλέον, το να είσαι μέλος του ΝΑΤΟ θα ενίσχυε τις διπλωματικές σχέσεις της Ιρλανδίας με άλλες χώρες μέλη, ανοίγοντας νέες ευκαιρίες για εμπόριο, πολιτιστικές ανταλλαγές και συνεργασία.

Φυσικά, υπάρχουν πιθανά μειονεκτήματα στην ένταξη στο ΝΑΤΟ, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας να εμπλακεί σε συγκρούσεις στις οποίες η Ιρλανδία μπορεί να μην είχε εμπλακεί διαφορετικά. Αλλά, ας το αφήσουμε αυτό στην άκρη και ας επικεντρωθούμε στην ενοποίηση. Γιατί για οποιονδήποτε μπορεί να έχει σημασία ή όχι. Για το Ηνωμένο Βασίλειο, έχει.

Για πολλά χρόνια, έχει αναγνωριστεί ευρέως πως οι Συντηρητικοί βουλευτές έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην επανένωση της Ιρλανδίας. Έχουν υποστηρίξει ενεργά τη διατήρηση της Ένωσης μεταξύ της Βόρειας Ιρλανδίας και της Μεγάλης Βρετανίας.

Ωστόσο, εάν η Βόρεια Ιρλανδία αποσχιστεί από το Ηνωμένο Βασίλειο και ενοποιηθεί με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας, θα μπορούσε να έχει αποτέλεσμα ντόμινο. Ένα τέτοιο γεγονός θα μπορούσε να αποτελέσει προηγούμενο για τη Σκωτία και την Ουαλία να ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και να επιδιώξουν τη δική τους ανεξαρτησία. Αυτό θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά το πολιτικό και οικονομικό τοπίο του Ηνωμένου Βασιλείου, με εκτεταμένες επιπτώσεις.

Η πιθανή αποχώρηση της Βόρειας Ιρλανδίας από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να προκαλέσει μια σεισμική αλλαγή στην πολιτική δομή της χώρας, με συνέπειες που θα μπορούσαν να αντηχούν για τις επόμενες δεκαετίες. Η οικονομία θα μπορούσε να καταρρεύσει και ο βασιλιάς Κάρολος δε θα είχε σχεδόν τίποτα στο βασίλειό του.

Μια νέα εξέλιξη στην Ευρώπη έχει πυροδοτήσει μια δραματική τροπή των γεγονότων, καθώς ορισμένοι εικάζουν πως το Ηνωμένο Βασίλειο εξαπατάται από τις ΗΠΑ. Ενώ οι ΗΠΑ και το Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκονται μαζί για να υποστηρίξουν την Ουκρανία, φήμες υποδηλώνουν ότι οι ΗΠΑ μπορεί να προετοιμάζονται να προδώσουν το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο πρωθυπουργός Σουνάκ πρέπει να λάβει υπόψη του αυτή την κατάσταση, καθώς θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια από τις μεγαλύτερες προδοσίες όλων των εποχών από τον Πρόεδρο Μπάιντεν. Η τρέχουσα συμμαχία μεταξύ των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο και οι πολιτικές επιπτώσεις μπορεί να είναι σημαντικές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail