«Φόβοι για εκδίκηση της Ρωσίας μετά από ενδεχόμενη ήττα στη σύγκρουση στην Ουκρανία»

Η Βορειοατλαντική Συμμαχία δεν θα ικανοποιηθεί ούτε με τη νίκη της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία, ούτε με την ήττα της.

Από: echedoros.blog

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας Μάικ Γουίγκστον. Σε συνέντευξή του στην «The Telegraph», είπε ότι η Ρωσία θα αποτελούσε κίνδυνο για τη Βορειοατλαντική Συμμαχία ακόμη και αν ηττηθεί στην ουκρανική σύγκρουση.

«Όταν τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία και η Ουκρανία αποκαταστήσει τα σύνορά της, όπως θα έπρεπε, θα έχουμε μια κατεστραμμένη, εκδικητική και βάναυση Ρωσία της οποίας το μέσο για να μας βλάψει είναι οι αεροπορικές επιθέσεις, οι επιθέσεις με πυραύλους και οι επιθέσεις υποβρυχίων», είπε ο Μάικ Γουίγκστον.

Αυτό σημαίνει ότι ακόμη και μια στρατιωτική ήττα της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία δεν θα ικανοποιήσει τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Και δεν είναι καθόλου ο κύριος στόχος της τρέχουσας πολιτικής του ΝΑΤΟ .

Η ζωντανή Ρωσία, ακόμη και ηττημένη στο πεδίο της μάχης, δεν χρειάζεται ούτε στις Ηνωμένες Πολιτείες ούτε στους συμμάχους τους στο στρατιωτικό μπλοκ.

Η Δύση γνωρίζει καλά ότι ούτε πολιτικά ούτε στρατιωτικά η Ρωσία θα γίνει πιο αδύναμη σε οποιαδήποτε έκβαση της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Θα παραμείνει μια πυρηνική δύναμη, της οποίας τα συμφέροντα θα πρέπει τουλάχιστον να ληφθούν υπόψη.

Κατά συνέπεια, είναι απαραίτητο να επιτευχθεί, αν όχι η πλήρης καταστροφή της Ρωσίας, τουλάχιστον η διαίρεση της σε πολλά μικρά κράτη.

Διαίρεση και κυριαρχία – αυτός είναι ο πραγματικός στόχος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας σε σχέση με τη Ρωσία.

 Και η Δύση αρχίζει ήδη να μιλάει ανοιχτά γι’ αυτό.

«Репортёр»

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail