Πού πήγαν όλα τα λεφτά; Ο οργανωμένος στρατός της Ουκρανίας έχασε μεγάλη πόλη-προπύργιο από Ρώσους μισθοφόρους

Πριν από πέντε μήνες μέχρι σήμερα, ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντόμιρ Ζελένσκι εκφώνησε αυτό που έχει γίνει πλέον μια διαβόητη ομιλία στο Κογκρέσο των ΗΠΑ. Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Ζελένσκι δήλωσε με τόλμη την πόλη του Μπαχμούτ ως "οχυρό της χώρας του στην Ανατολή", προσθέτοντας: "ο αγώνας για το Μπαχμούτ θα αλλάξει την τροχιά του πολέμου μας για ανεξαρτησία και ελευθερία”.

JORDAN SCHACHTEL - dossier.today / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο Ζελένσκι έδωσε στη Νάνσι Πελόσι και στην Καμάλα Χάρις μια σημαία που ισχυρίστηκε ότι ήταν από στρατιώτες στο Μπαχμούτ, το οποίο εκείνη την εποχή ήταν ένα έντονα αμφισβητούμενο πεδίο μάχης. Είπε με βροντερό χειροκρότημα:

"Αφήστε αυτή τη σημαία να μείνει μαζί σας, κυρίες και κύριοι. Αυτή η σημαία είναι σύμβολο της νίκης μας σε αυτόν τον πόλεμο. Στεκόμαστε, αγωνιζόμαστε και θα νικήσουμε γιατί είμαστε ενωμένοι-Ουκρανία, Αμερική και ολόκληρος ο ελεύθερος κόσμος”.

Η τολμηρή διακήρυξη του Ζελένσκι δεν απέδωσε καρπούς. Το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η ομάδα Βάγκνερ, ένα μισθοφόρο τάγμα που είναι πιστό στη Μόσχα, πήρε τον πλήρη έλεγχο της πόλης και λίγο αργότερα κήρυξε τη νίκη.

Τα εταιρικά μέσα ενημέρωσης κάποτε θεωρούσαν το Μπαχμούτ τόσο στρατηγικά σημαντικό όσο και "σύμβολο ηρωικής αντίστασης". Αλλά τώρα, με την πτώση του Μπαχμούτ, τα μέσα ενημέρωσης και οι κυβερνήσεις που ευθυγραμμίζονται με το ΝΑΤΟ βρίσκονται σε πλήρη κατάσταση ελέγχου των ζημιών, διαγράφοντας αυτή την καταστροφική απώλεια στο πεδίο της μάχης ως ασήμαντη. Παρ ' όλα αυτά, ανεξάρτητα από το πώς το περιστρέφουν, η απώλεια του Μπαχμούτ από την Ουκρανία είναι μεγάλη υπόθεση. Η Ρωσία έχει καταλάβει μια πόλη που επιτρέπει στις δυνάμεις της να διαταράξουν κρίσιμες γραμμές εφοδιασμού. Ανοίγει επίσης ένα μονοπάτι επίθεσης σε πολλές επιπλέον ουκρανικές πόλεις.

Εν τω μεταξύ, οι Αμερικανοί συνεχίζουν να λεηλατούνται από τη δική μας κυβέρνηση για να επιδοτήσουν το Κίεβο και να προμηθεύσουν τον συνεχώς εξουθενωτικό ουκρανικό στρατό. Αντί να αγκαλιάσει έναν πιθανό ρόλο ως μεσάζων και να προωθήσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες, η κυβέρνηση Μπάιντεν είναι μια ανταγωνιστική δύναμη, διευκολύνοντας τη συνεχή παράδοση βαρέων όπλων και άλλων διαφόρων προμηθειών σε μια ολοένα και πιο διχασμένη από τον πόλεμο Ουκρανία. Την Παρασκευή, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε σχέδια για την παράδοση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στον ουκρανικό στρατό. Επιπλέον, η κυβέρνηση Μπάιντεν ανακοίνωσε επιπλέον 375 εκατομμύρια δολάρια σε όπλα και προμήθειες στην Ουκρανία, επιδεικνύοντας τη δέσμευσή της στην πολεμική προσπάθεια.

Παρά τις συσσωρευμένες απώλειες της Ουκρανίας, οι αντι-άνθρωποι του Uniparty στην Ουάσιγκτον και τις Βρυξέλλες θέλουν να συνεχίσουν να επεκτείνουν το πεδίο της μάχης όσο το δυνατόν περισσότερο, "πολεμώντας" από μακριά μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό, αν χρειαστεί. Έχουν μεγάλα σχέδια για μια "αντεπίθεση" στις πόλεις που ελέγχονται από τη Ρωσία και αγκαλιάζουν την αέναη συνέχιση αυτού του πολέμου για να λιπάνουν τις ολισθήσεις για τον εμπλουτισμό των ευεργετών τους.

Οι Αμερικανοί έχουν λεηλατηθεί για πάνω από εκατό δισεκατομμύρια δολάρια και οι μεγαλύτεροι υποστηρικτές του Slava Slush Fund σιωπούν αισθητά ενώ προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή από την στρατιωτική ήττα της Ουκρανίας στο Μπαχμούτ από ένα ρωσικό μισθοφορικό δίκτυο. Πού ακριβώς κατέληξαν αυτά τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια που παρείχε ο φορολογούμενος των ΗΠΑ και πότε, αν ποτέ, οι υπεύθυνοι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να επιτύχουν μια ειρηνευτική συμφωνία προς όφελος της ανθρωπότητας;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail