Υπουργός Εξωτερικών της Συρίας: Καμία εξομάλυνση με την Τουρκία χωρίς πλήρη απόσυρση των στρατευμάτων της

LOUAI BESHARA / AFP
Freepen.gr - Ο υπουργός Εξωτερικών της Συρίας Faisal Mekdad δήλωσε την Κυριακή ότι η Δαμασκός δε θα εξομαλύνει τις σχέσεις με την Άγκυρα εφόσον δεν αποσυρθεί πλήρως από τα τμήματα της Συρίας που «κατέχει», μετέδωσε το πρακτορείο North Press.

Ο Μεκντάντ, οι δηλώσεις του οποίου έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης στο ρωσικό κρατικό δίκτυο RT, είπε: «Η συνάντηση του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαρτάται από την απόσυρση των τουρκικών δυνάμεων από το συριακό έδαφος».

Η Τουρκία υπήρξε βασικός υποστηρικτής της πολιτικής και ένοπλης αντιπολίτευσης κατά του Σύριου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ κατά τη διάρκεια της 12χρονης σύγκρουσης στη Συρία και έχει στείλει δικά της στρατεύματα σε τμήματα του βορρά της χώρας.

Η Ρωσία, βασικός σύμμαχος του Άσαντ, υποστηρίζει μια προσέγγιση μεταξύ Δαμασκού και Άγκυρας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail