Η Βρετανία πλησιάζει στην αποστολή πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία

Freepen.gr - Η Βρετανία φαίνεται να πλησιάζει στην αποστολή στην Ουκρανία πυραύλων μεγαλύτερου βεληνεκούς που η κυβέρνηση Μπάιντεν μέχρι στιγμής αρνήθηκε να παράσχει, γράφει το news.antiwar.com.

Την περασμένη εβδομάδα, το βρετανικό υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε μια προκήρυξη προμήθειας με το Διεθνές Ταμείο για την Ουκρανία, μια ομάδα από χώρες της Βόρειας Ευρώπης υπό την ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου που συντονίζει την αποστολή όπλων στο Κίεβο. Η ανακοίνωση ζητούσε «έκφραση ενδιαφέροντος» για την παροχή στην Ουκρανία όπλων δυνατοτήτων κρούσης έως και 300 χιλιομέτρων (186 μίλια).

Ένας Βρετανός αξιωματούχος είπε στην Washington Post ότι δεν έχει ληφθεί οριστική απόφαση και δε θα διευκρινίσει τον τύπο των πυρομαχικών που εξετάζει το Λονδίνο να στείλει. Το βεληνεκές ταιριάζει με τους πυραύλους Storm Shadow του Ηνωμένου Βασιλείου, τους οποίους προηγούμενες αναφορές ανέφεραν πως η Βρετανία θα μπορούσε να παράσχει στην Ουκρανία.

Οι πύραυλοι Storm Shadow εκτοξεύονται από αέρος και μπορούν να εκτοξευθούν από τα σοβιετικά μαχητικά αεροσκάφη της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την Post, ένα από τα έγγραφα του Πενταγώνου που διέρρευσε στο Discord έδειξε ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν πως η Βρετανία σχεδιάζει να στείλει τελικά το Storm Shadows στην Ουκρανία, μαζί με προσωπικό που θα βοηθήσει στην στόχευση δεδομένων.

Η διαρροή στο Discord όσον αφορά τα σχέδια της Βρετανίας, η οποία δεν έχει αναφερθεί προηγουμένως, σηματοδοτεί ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να αυξήσει σημαντικά το ρόλο του στον πόλεμο στέλνοντας Storm Shadows, εάν αυτό σημαίνει επίσης αποστολή στρατευμάτων για να βοηθήσουν στην στόχευση. Σύμφωνα με άλλη διαρροή, οι Βρετανοί έχουν 50 στρατιώτες ειδικών επιχειρήσεων στο έδαφος στην Ουκρανία, πολύ περισσότερους από οποιοδήποτε άλλο μέλος του ΝΑΤΟ.

Οι ΗΠΑ ανέστειλαν την παροχή στην Ουκρανία με τα τακτικά πυραυλικά συστήματα του στρατού (ATACMS), πυρομαχικά που μπορούν να εκτοξευθούν από τα πυραυλικά συστήματα HIMARS και έχουν εμβέλεια έως και 190 μίλια, παρόμοια με τα Storm Shadows. Ουκρανοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν τους πυραύλους για να στοχεύσουν ρωσικό έδαφος, αλλά άλλες διαρροές του Discord δείχνουν ότι θα το έκαναν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail