Ο εμπαιγμός της Ελλάδας και η αποθράσυνση του Ράμα, «κολλητού» του Ερντογάν

Στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού αλλά και των σκοτεινών κυκλωμάτων που με τις ευλογίες της αλβανικής κυβέρνησης εποφθαλμιούν τις ελληνικές περιουσίες στην Χιμάρα, βρίσκεται και πάλι η ελληνική μειονότητα, με τον Έντι άμα να στοχοποιεί και να εκτελεί σχέδιο (πολιτικής) εξόντωσης του υποψήφιου Δημάρχου Χιμάρας και προέδρου της τοπικής οργάνωσης της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, Φρέντυ Μπελέρη.

Από: liberal.gr / Του Νίκου Μελέτη

Η Αθήνα, εκτός των αντιδράσεων σε διπλωματικό επίπεδο, έστειλε σε ανώτατο επίπεδο αυστηρό μήνυμα στα Τίρανα με τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να προειδοποιεί : «Εκπτώσεις στο Κράτος Δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί.

Αν η Αλβανία θέλει να πλησιάσει την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει υποχρέωση να εξασφαλίσει ελεύθερες και δίκαιες δημοτικές εκλογές και να απελευθερώσει άμεσα αυτούς τους οποίους φυλάκισε, για να μπορούν να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία...».

Ο Αλβανός πρωθυπουργός, φίλος, και κατά δήλωσή του, θαυμαστής του Ταγίπ Ερντογάν, αδιαφορώντας πλήρως για τις συνέπειες στις ελληνοαλβανικές σχέσεις και αποθρασυμένος από την ανοχή που δείχνει η Αθήνα συστηματικά στις ανθελληνικές επιλογές και στα ξεσπάσματά του, εδώ και ημέρες είχε δρομολογήσει σχέδιο εξουδετέρωσης του Φ. Μπελέρη.

Στόχος, να επανεκλεγεί ο δικος του εκλεκτός, Γ. Γκόρος, και να συνεχισθεί έτσι ανενόχλητα το έργο υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών. Ένα σχέδιο το οποίο έχει μπει σε εφαρμογή πριν αρκετά χρόνια, αλλά έχει κορυφωθεί επί Ε. Ράμα όπου η «ανάπτυξη» του παραθαλάσσιου μετώπου της Χιμάρας έχει παραδοθεί σε σκοτεινά κυκλώματα ξεπλύματος μαύρου χρήματος τα οποία συνδέονται στενά και με τον ίδιο τον Ε. Ράμα.

Την Πέμπτη το βράδυ, δυο ημέρες πριν τις εκλογές της Κυριακής, με καταδρομική επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας ο Φ. Μπελέρης και δυο συνεργάτες του συνελήφθησαν έξω από το μαγαζί του στη Χιμάρα με την κατηγορία απόπειρας «εξαγοράς ψήφων».

Ο κ. Μπελέρης, παρά την κατακραυγή, παρέμενε κρατούμενος στον Αυλώνα και είναι ακόμη άγνωστο εάν το δικαστήριο θα αποφασίσει σήμερα ή τη Δευτέρα την κράτηση ή την απελευθέρωση του με περιοριστικούς όρους, μέχρι την παραπομπή σε τακτική δικάσιμο.

Βεβαίως, και αυτή η κίνηση όπως και το παραλήρημα του Ε.Ράμα όλες τις προηγούμενες ημέρες εναντίον του Φ. Μπελέρη με πολλές ανθελληνικές αιχμές, αποσκοπούν στον εκφοβισμό της ελληνικής εθνικής μειονότητας και συνιστούν κατάφωρη παραβίαση του δικαιώματος ελεύθερης συμμετοχής στις εκλογές.

Και αυτό από έναν πρωθυπουργό που πριν τρεις εβδομάδες φιλοξενήθηκε από το ελληνικό ΥΠΕΞ και με λαμπρή τελετή εκτέθηκαν τα αμφιβόλου καλαισθησίας, «καλλιτεχνικά» έργα του στο Ζάππειο Μέγαρο σε μια εκδήλωση φιλοφρόνησης στο πρόσωπο του…

«Αυτό το σκεπάρνι που ήρθε να ζητήσει τις ψήφους σας; Θα κάνουμε επενδύσεις με αυτόν; Έναν αγράμματο, αγράμματο στα ελληνικά, γιατί στα αλβανικά είναι κούτσουρο. Είμαι πολύ εκνευρισμένος με τις κινήσεις του Μπελέρη και με τον τρόπο που θέλει να χρησιμοποιήσει το γεγονός ότι έχει διασυνδέσεις και στην Ελλάδα.

Αν υπάρχει διασύνδεση με την Ελλάδα, την έχω μόνος μου» δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στα Τίρανα ο κ. Ραμα και πρόσθεσε: «...αυτός ο γάιδαρος και αναλφάβητος επιδιώκει να εξελληνίσει τη Χιμάρα… Αυτός που ενσαρκώνει το σκοταδισμό ενός πυρήνα του σοβινισμού του παρελθόντος».

Ο Φ. Μπελέρης αποτελεί στόχο του αλβανικού κατεστημένου, εδώ και πολλά χρόνια, καθώς και σε προηγούμενες εκλογές είχε αποκλεισθεί η υποψηφιότητά του την τελευταία στιγμή με πρόσχημα τις υποτιθέμενες δικαστικές έρευνες(15 χρόνια μετά) για συμμετοχή του στο επεισόδιο της Επισκοπής το 1994, με θύματα δυο Αλβανούς φαντάρους και για προσβολή των αλβανικών εθνικών συμβόλων.

Πριν δυο εβδομάδες μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή είχε παραπέμψει στην Εισαγγελία ορισμένους υποψηφίους, μεταξύ αυτών και του Φ. Μπελέρη για να… διερευνηθεί το ποινικό μητρώο τους.

Τώρα ο κ. Μπελέρης κατηγορείται για... εξαγορά ψήφων που σύμφωνα με διαρροές των αλβανικών αρχών καταγγέλθηκε από κάποιον... μυστικό αστυνομικό. Την ώρα της σύλληψης του πάντως βρίσκονταν με δυο στενούς συνεργάτες του που προφανέστατα δεν χρειάζονταν να εξαγοραστούν για να αποσπάσει την ψήφο τους…

Αντίπαλος του κ. Μπελέρη είναι ο Γ. Γκόρος, απερχόμενος Δήμαρχος, επίσης ελληνικής καταγωγής και υποστηριζόμενος από το Σοσιαλιστικό Κόμμα του Ε. Ράμα, του οποίου το 2017 αφαιρέθηκε η ελληνική ιθαγένεια με απόφαση του Ν. Κοτζιά λόγω της εμπλοκής του στην υπόθεση κατεδάφισης κτιρίων που ανήκαν σε ομογενείς και προσπάθεια υφαρπαγής ελληνικών περιουσιών…

Η Χιμάρα έχει βρεθεί συστηματικά στο στόχαστρο του αλβανικού εθνικισμού, λόγω της σημαντικής ελληνικής παρουσίας. Και αφού δεν απέδωσε η προσπάθεια του καθεστώτος Χότζα για αφελληνισμό της (με την μη αναγνώριση ως μειονοτικής περιοχής) η προσπάθεια συνεχίσθηκε και κορυφώθηκε με την επιχείρηση υφαρπαγής των ελληνικών περιουσιών, στην οποία δυστυχώς έχουν κατά περιόδους εμπλακεί και μέλη και φορείς της μειονότητας.

Οι περιουσίες αυτές καταλήγουν σε εταιρείες «τουριστικής ανάπτυξης». Ο κ. Ράμα έδωσε καθεστώς «στρατηγικού επενδυτή» σε μια σειρά αμφιλεγόμενα πρόσωπα και αχυράνθρωπους, μεταξύ αυτών όπως είχαν καταγγείλει μειονοτικοί φορείς στον νεαρό τραγουδιστή Γκαζμέτ Πάγια (113.000 τμ στις Δρυμάδες) αλλά και στον σύζυγο της υπουργού Εξωτερικών, Τζάσκα και πρώην βουλευτή του ΣΚ Άρταν Γκάτσι για ανέγερση πεντάστερων ξενοδοχείων και πολυτελών εξοχικών κατοικιών…

Στην περιοχή η «τουριστική ανάπτυξη» προβλέπει και την κατασκευή σημαντικών έργων υποδομής (σήραγγα, αεροδρόμιο κ.α.) από μεγάλες τουρκικές κατασκευαστικές εταιρίες.

Ο κ. Ράμα όμως βρήκε την ευκαιρία κτυπώντας τον Φ. Μπελέρη να επιτεθεί εναντίον των πολιτικών αντίπαλων του, του Σ. Μπερίσα και Ι. Μέτα που τον στηρίζουν στη Χιμάρα, κατηγορώντας τους ότι υποστηρίζουν εκείνον που επιδιώκει τον «εξελληνισμό» της Χιμάρας, διαστρεβλώνοντας και προκαλώντας εσκεμμένη σύγχυση μεταξύ του όρου «ελληνισμός» που είχε χρησιμοποιήσει σε πρόσφατη συνέντευξη του ο Φ. Μπελέρης και του παραπλήσιου στα αλβανικά «εξελληνισμός»…

Το Δικαστήριο πιθανότατα και σήμερα θα κρίνει αν ο Φ.Μπελέρης θα παραμείνει κρατούμενος και θα παρακολουθήσει τις εκλογές από τα κρατητήρια της Αυλώνας ή θα αποφυλακισθεί με περιοριστικούς όρους. Και ακόμη κι αν κερδίσει την εκλογή θα τελεί υπό την ομηρεία της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής που θα μπορεί να εισηγηθεί την καθαίρεση του ανα πάσα στιγμή με απόφαση του Ε. Ράμα…

Σε αυτό το κλίμα ο Ε. Ράμα δείχνει αποφασισμένος να επιβάλει τον δικό του «νόμο» και τους δικούς του ανθρώπους στην Χιμάρα για λόγους που έχουν να κάνουν περισσότερο με τα οικονομικά συμφέροντα τα οποία εξυπηρετεί. Και γι αυτό δεν θα διστάσει να οδηγήσει ακόμη και σε κρίση τις σχέσεις με την Ελλάδα θεωρώντας δεδομένο ότι οι ελληνικές αντιδράσεις θα ξεχασθούν σε λίγες ημέρες και μόλις επαναλάβει τις γνωστές ψεύτικες δεσμεύσεις για δήθεν συμφωνία για παραπομπή στη Χάγη της διαφοράς για την οριοθέτηση της ΑΟΖ. Ένα κάλπικο χαρτί το οποίο πουλάει διαρκώς στην Ελλάδα αποσπώντας ανοχή και ανταλλάγματα.

Ίσως, είναι η στιγμή αμέσως μετά τις εκλογές να σταλεί ένα μήνυμα ξεκάθαρο στα Τίρανα. Ότι όλα έχουν ένα όριο. Και το όριο αυτό το έχει υπερβεί προ πολλού ο κ. Ράμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail