Ο Μεντβέντεφ δε βλέπει «καθόλου ανάγκη» για συνομιλίες για την Ουκρανία

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Ο Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ δε βλέπει προς το παρόν κανένα νόημα στη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την κατάσταση στην Ουκρανία και γύρω από αυτήν, επειδή οι συνομιλίες θα πρέπει να γίνονται μόνο με τους «κύριους» της κυβέρνησης του Κιέβου στην Ουάσιγκτον και μόνο για την παγκόσμια τάξη μετά τη σύγκρουση.

Σχολιάζοντας τα τελευταία σχόλια της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν κατά των ισότιμων διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, ο Μεντβέντεφ έγραψε στο κανάλι του στο Telegram την Παρασκευή πως «θα δυσκολευόταν να διαφωνήσει» μαζί της ως προς αυτό.

"Αυτό είναι σίγουρα έτσι. Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε σε ισότιμες συνομιλίες με μια μισογκρεμισμένη νεοναζιστική χώρα, η οποία βρίσκεται υπό εξωτερική διακυβέρνηση; Οι συνομιλίες είναι δυνατές μόνο με τους κυρίους της, δηλαδή με την Ουάσιγκτον. Δεν υπάρχει κανένας άλλος για να μιλήσετε", έγραψε ο Μεντβέντεφ.

Κατά τη γνώμη του, διαπραγματεύσεις είναι δυνατές μόνο για το θέμα της «μετασυγκρουσιακής παγκόσμιας τάξης».

«Ωστόσο, είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αυτό», πρόσθεσε ο Ρώσος αξιωματούχος. «Γι’ αυτό δε χρειάζεται καθόλου διαπραγματεύσεις».

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δήλωσε στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της G7 στη Χιροσίμα την Παρασκευή ότι οι ισότιμες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας πρέπει να απορριφθούν. Σύμφωνα με τα λόγια της, τα κράτη μέλη της G7 πρέπει να υποστηρίξουν το λεγόμενο ειρηνευτικό σχέδιο του Ουκρανού προέδρου Βλαντιμίρ Ζελένσκι.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail