Δημογραφικό πρόβλημα και παράνομη μετανάστευση ίσον εξαφάνιση της Ελλάδας

Η Λερναία Ύδρα της παράνομης μετανάστευσης στον Έβρο και τα Νησιά του Ανατολικού Αιγαίου δυστυχώς συνεχίζεται.

Γράφει ο αντιστράτηγος ε.α., Κωνσταντίνος Κούσαντας

Με στοιχεία της FRONΤEX το 2023 από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Απρίλιο πέρασαν την χώρα, 7.856 παράνομοι μετανάστες εκ των οποίων κυρίως 1.351 Συρία, 957 Αφγανιστάν, 937 Παλαιστίνη, 558 Νιγηρία και 524 Κογκό (Κινσάσα).

Βεβαίως το ποσοστό παρουσιάζει μία μικρή μείωση - 31% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022 όταν στην Ελληνική επικράτεια, όλο το έτος είχε καταγραφεί είσοδος από 42.831 παράνομους μετανάστες,(στοιχεία FRONTEX).

Αυτό ΣΗΜΑΊΝΕΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ότι μια μεγάλη πόλη εμφανίζεται στην Ελλάδα κάθε χρόνο από την ανεπάρκεια της επιχειρησιακής σχεδίασης της χώρας μας να προστατεύσει τα σύνορά της ενώ οι δικαιολογίες για έλλειψη προσωπικού και μέσων πρέπει κάποτε να τελειώσουν.

Το πρόβλημα της εισόδου παράνομων μεταναστών που λαμβάνουν ασυλία στην χώρα μας αποτυπώνεται σε ΕΘΝΙΚΌ ΚΟΣΤΟΣ ΔΙΠΛΑ από την μεταναστευτική εκροή των νέων μας στο εξωτερικό (brain drain) που άρχισε κατά τη διάρκεια της 10ετούς οικονομικής κρίσης αλλά και της πανδημίας και δυστυχώς συνεχίζεται.

Η ΑΝΕΡΓΊΑ και οι ΧΑΜΗΛΟΊ ΜΙΣΘΟΙ της χώρας μας με 950€ μικτά, 741€ καθαρά των νέων οδηγούν κυρίως τους πτυχιούχους ή κατόχους μεταπτυχιακών – διδακτορικών τίτλων στο εξωτερικό.

Ιδιαίτερα η μεγάλη ανεργία των νέων με στοιχεία της eurostat εκτινάσσεται από 36,7% μέχρι το 45,1% κυρίως σε περιοχές, όπου το ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΌ ΠΡΟΒΛΗΜΑ εμφανίζεται εντονότερο κατά την απογραφή του 2021, όπως της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (μείωση πληθυσμού 46.113 κάτοικοι), Δυτικής Μακεδονίας (μείωση πληθυσμού 28.633 κάτοικοι), Θεσσαλίας (μείωση πληθυσμού 45.235 κάτοικοι) και Στερεάς Ελλάδας (μείωση πληθυσμού 42.121 κάτοικοι).

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΌΣ ΣΚΟΠΟΣ όλων των πολιτικών κομμάτων στις επερχόμενες εκλογές θα έπρεπε να είναι η ενίσχυση των κινήτρων των νέων μας να μείνουν στην ΕΛΛΆΔΑ, η δημιουργία κινήτρων για την λύση του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΠΡΟΒΛΉΜΑΤΟΣ και η επιδίωξη της ΣΦΡΑΓΙΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΝΟΡΩΝ μας με μηδενικές ροές εισόδου παράνομων μεταναστών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail