Καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του, ο Μπάιντεν μαρινάρει τη Φινλανδία για ένα ρωσικό ψητό

Με μια απερισκεψία, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προκαλέσουν την πανίσχυρη ρωσική αρκούδα. Τι γίνεται όμως αν το medved [αρκούδα στα ρώσικα] ξυπνήσει από τον λήθαργο; Λοιπόν, οι ΗΠΑ δε νοιάζονται γι' αυτό γιατί ακριβώς όπως με την Ουκρανία, χρησιμοποιούν τώρα μια άλλη κυρίαρχη χώρα ως δόλωμα για να υποκινήσουν τη Μόσχα. Αυτή τη φορά είναι η Φινλανδία. 

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι Σκανδιναβοί σε συμμαχία με τη Ρωσία

Οι Σκανδιναβικές χώρες είναι από καιρό γνωστές για την ουδετερότητα και την ανεξαρτησία τους σε διεθνή θέματα. Παρά τις πολυάριθμες προκλήσεις από τη Δύση να στείλουν στρατεύματα και να συμμετάσχουν στην αντι-ρωσική ρητορική, αυτές οι χώρες δε συμμετείχαν ποτέ σε καμία αντιρωσική δραστηριότητα και αντίθετα κράτησαν μια φιλορωσική θέση.

Οι σκανδιναβικές χώρες έχουν μακρά ιστορία πολιτιστικών και οικονομικών ανταλλαγών με τη Ρωσία, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα έναν ισχυρό δεσμό μεταξύ τους. Και αυτό εκνευρίζει τις ΗΠΑ ως τον πυρήνα. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν εδώ και καιρό να ωθήσουν αυτά τα έθνη σε μια διαμάχη με τη Ρωσία. Αλλά όλα μάταια. Και τώρα ο αυτοαποκαλούμενος μεσσίας ξυπνά.

ΗΠΑ - ένας αυτοαποκαλούμενος μεσσίας

Η Αμερική ετοιμάζεται τώρα να αναπτύξει τα στρατεύματά της σε βάσεις κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με τη Φινλανδία. Εάν οι συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ Ελσίνκι και Ουάσιγκτον για μια νέα συμφωνία αμυντικής συνεργασίας (DCA) είναι επιτυχείς, ενδέχεται να αναπτυχθούν σύντομα αμερικανικά στρατεύματα.

Σύμφωνα με τη φινλανδική εφημερίδα Helsinki Sanomat, η οποία επικαλείται τον αξιωματούχο του φινλανδικού υπουργείου Εξωτερικών Mikael Antell, οι συζητήσεις για τη νέα συμφωνία συνεργασίας ενδέχεται να επιτρέψουν την κατασκευή μεγάλης στρατιωτικής υποδομής σε φινλανδικό έδαφος. Η προτεινόμενη συμφωνία εξαιρεί τα πυρηνικά όπλα.

Η Helsinki Sanomat αναφέρει πως ο Antell, ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του υπουργείου Εξωτερικών για πολιτικές υποθέσεις, ηγείται των διμερών συνομιλιών και νέες συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν στη φινλανδική πρωτεύουσα την περασμένη εβδομάδα. Σύμφωνα με τον Antell, το σύμφωνο θα συμπληρώσει την πρόσφατη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Το πιο σημαντικό είναι ότι η συμφωνία επιτρέπει την ομαλή συνεργασία με τις Ηνωμένες Πολιτείες σε όλες τις καταστάσεις ασφάλειας, αλλά και σε σύντομο χρονικό διάστημα», είπε ο Antell.

Αυτό που είναι αξιοσημείωτο εδώ είναι πως οι ΗΠΑ επιδιώκουν επί του παρόντος DCAs με τη Σουηδία και τη Δανία.

Η αποστολή και η ανάπτυξη στρατευμάτων σε ξένο έδαφος έχει ριζώσει βαθιά στη φύση των ΗΠΑ. Ενώ ορισμένες φορές υπάρχουν βάσιμοι λόγοι για την ανάπτυξη στρατευμάτων σε ορισμένες καταστάσεις, η συχνότητα με την οποία η Δύση εμπλέκεται σε τέτοιες ενέργειες είναι ανησυχητική. Οι επικριτές υποστηρίζουν πως η επιθετική στρατιωτική στάση της χώρας έχει χρησιμεύσει μόνο στην αποσταθεροποίηση συγκεκριμένων περιοχών του κόσμου και έχει συμβάλει στην κλιμάκωση των συγκρούσεων. Ένα καλό παράδειγμα είναι η Ουκρανία.

Τώρα που ο πόλεμος στην Ουκρανία πλησιάζει στο τέλος του, οι ΗΠΑ έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζουν μια άλλη εμπόλεμη ζώνη στα ρωσικά σύνορα. Αυτή τη φορά ο αποδιοπομπαίος τράγος είναι η Φινλανδία.

Η ανάπτυξη αμερικανικών στρατευμάτων κοντά στα σύνορα θα μπορούσε ενδεχομένως να ερμηνευθεί ως προκλητική κίνηση της Ρωσίας. Η Ρωσία έχει κατηγορήσει συχνά τις ΗΠΑ ότι θέλουν να τις περικυκλώσουν με στρατιώτες του ΝΑΤΟ και η ανάπτυξη στρατευμάτων κοντά στα σύνορα της Φινλανδίας μπορεί να ερμηνευθεί ως αύξηση των εντάσεων μεταξύ των δύο χωρών.

Το ΝΑΤΟ ώθησε τη Νορβηγία εναντίον της Ρωσίας

Για να μην αναφέρουμε πως λίγους μήνες πριν το ΝΑΤΟ προσπάθησε να ωθήσει τη Νορβηγία σε σύγκρουση με τη Ρωσία. Γίνονταν προετοιμασίες για τη διεθνή άσκηση Joint Viking στη Νορβηγία. Περίπου 750 στρατιώτες από το Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Κάτω Χώρες βρίσκονταν ήδη στη θέση τους εκείνη τη στιγμή. Η χειμερινή άσκηση, που είχε προγραμματιστεί για το Μάρτιο, θα συγκέντρωνε 10.000 Νορβηγούς και ΝΑΤΟϊκούς στρατιώτες.

Η κύρια δραστηριότητα επρόκειτο να λάβει χώρα στην επαρχία Troms, η οποία βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του έθνους, μεταξύ 4 και 16 Μαρτίου 2023.

Σαφώς, οι ΗΠΑ ανάγκασαν με κάποιο τρόπο το Όσλο να πέσει στην καλά υφασμένη παγίδα των άπειρων διπλωματικών γκάφες της Δύσης. Και τώρα, προσπαθεί το ίδιο με τη Φινλανδία στο όνομα της ενίσχυσης της διατλαντικής ασφάλειας.

Οι ΗΠΑ θα καταλήξουν να δημιουργούν προβλήματα στη Φινλανδία. Είναι ξεκάθαρο σαν την ημέρα που η Δύση ώθησε το Κίεβο σε έναν πόλεμο που έχει κλέψει αμέτρητες ζωές και έχει προκαλέσει μια εκτεταμένη οικονομική καταστροφή. Αν η Ουκρανία δεν έδινε προσοχή στα επίμονα ψέματα του ΝΑΤΟ και δεν προωθούσε την άθλια ατζέντα της, η σύγκρουση με τη Μόσχα θα είχε επιλυθεί ειρηνικά.

Τώρα η πιθανότητα μιας τέτοιας τραγωδίας διαφαίνεται δυσοίωνα πάνω από τη Φινλανδία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail