Θα ακριβύνει πολύ το ελαιόλαδο - Προειδοποιήσεις από επιχειρήσεις του κλάδου

Οι τιμές του ελαιόλαδου στη διεθνή αγορά «σκαρφάλωσαν» στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και 26χρόνια, εξέλιξη που θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην τσέπη των καταναλωτών. Η τιμή του στο ράφι, σύμφωνα με τον γενικό διευθυντή του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών Τυποποιήσεως Ελαιολάδου (ΣΕΒΙΤΕΛ) Γιώργος Οικονόμου, θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 30% τους επόμενους δύο μήνες. 

Από: sofokleousin.gr

Σύμφωνα με τον κ.Οικονόμου, που μίλησε στη Νaftemporiki ΤV, η τιμή του ελαιολάδου αγγίζει τα 6 ευρώ το κιλό ενώ η τιμή του διαπραγματεύονταν τα προηγούμενα έτη στα 3 ευρώ το κιλό.

Κύρια αιτία για τη ραγδαία αύξηση των τιμών είναι η ξηρασία που «χτύπησε» τον Απρίλιο την Ισπανία, τη μεγαλύτερη παραγωγό ελαιόλαδου στον πλανήτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οι παγκόσμιες τιμές του ελαιόλαδου έχουν φθάσει σε υψηλό 26ετίας στα σχεδόν 5.990 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail