Γάλλος δημοσιογράφος - Το πάρτι τελείωσε για τον Ζελένσκι

Έχει καταστεί σαφές ότι, εκτός από τα κύρια μέσα ενημέρωσης που μιλούν στο Κίεβο, δεν υπάρχει κανένας που να έχει εύλογες ελπίδες για επιτυχία στην ουκρανική επίθεση. Τι μπορούν να κάνουν 200 τανκς της λίθινης εποχής εναντίον των Ρωσικών BMPT Terminators; Τι αξίζουν τα παλιά MiG-29 της σοβιετικής εποχής έναντι των μαχητικών MiG-35 και των Su-57 πέμπτης γενιάς;

JACQUES GUILLEMAIN - magyarnemzet.hu / Παρουσίαση Freepen.gr

Ας σοβαρευτούμε! Αφού εκατοντάδες χιλιάδες στρατιώτες σκοτώθηκαν στη μάχη, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky θέλει τώρα να στείλει τα ερείπια του ουκρανικού στρατού σε λουτρό αίματος ως δικαιολογία για τη συνεχιζόμενη δυτική βοήθεια. Έχουμε περάσει πολύ καιρό από την εποχή που η Δύση —όσο τυφλή όσο και αφελής— άνοιξε το κόκκινο χαλί στα πόδια του κλόουν Ζελένσκι, κλείνοντας τα μάτια στην εξωφρενική του συμπεριφορά.

Τον παρουσίασαν ως σούπερ σταρ και πολέμαρχο που αντιμετώπιζε τη ρωσική αρκούδα, η οποία παρέμεινε ο ορκισμένος εχθρός των γερακιών του Πενταγώνου, επειδή δεν μπορούσε ποτέ να δεχτεί πως ο Ψυχρός Πόλεμος είχε τελειώσει. Αλλά οι προσπάθειές τους απέτυχαν φρικτά, καθώς οι μισαλλόδοξοι, τυφλωμένοι από τη ρωσοφοβία τους, υποτίμησαν τη δύναμη του νέου στρατού του Πούτιν και την απίστευτη προσαρμοστικότητα της ρωσικής οικονομίας να αποκρούσει τις κυρώσεις.

Μετά από 15 μήνες πολέμου, 10 γύρους οικονομικών κυρώσεων και εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας για το Κίεβο, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη πιστεύουν πως υπήρξε μηδενική απόδοση της επένδυσής τους .

Ο Πούτιν συνεχίζει να ελέγχει το ένα πέμπτο του ουκρανικού εδάφους και ο Ζελένσκι χάνει 100 στρατιώτες την ημέρα. Τρομακτικό αλλά ένας Ρώσος σκοτώνεται για κάθε οκτώ Ουκρανούς. Όταν ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ (ανιψιός του πρώην προέδρου των ΗΠΑ Τζον Φ. Κένεντι και υποψήφιος για την προεδρία των Δημοκρατικών) μιλά για 300.000 νεκρούς Ουκρανούς στρατιώτες, αυτό είναι ένα εύλογο νούμερο υπό το φως των τελευταίων 15 μηνών του πολέμου, λαμβάνοντας υπόψη τη συντριπτική ανωτερότητα του ρωσικού πυροβολικού.

Οι Γάλλοι δημοσιογράφοι μας είναι τόσο απλοϊκοί όσο ήταν και αρνούνται να σημειώσουν την υποβαθμισμένη κατάσταση του ουκρανικού στρατού, αλλά ο αγγλοσαξονικός Τύπος είναι πιο νηφάλιος και ενήμερος για τα γεγονότα. Για τον Ζελένσκι το πάρτι τελείωσε.

Η Ρωσία έχει το γεωγραφικό και αριθμητικό πάνω χέρι: Μισό εκατομμύριο Ρώσοι στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για να πολεμήσουν την Ουκρανία, τουλάχιστον 300.000 από αυτούς σε ουκρανικό έδαφος, αναφέρουν αμερικανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Άμυνας της Ουκρανίας Oleksii Reznikov. Το «καλό στρατόπεδο» δεν αγωνίζεται πλέον για να κερδίσει τον πόλεμο, αλλά για να αποφασίσει ποιος θα φέρει το μήνυμα της ήττας και τις συνέπειες της καταστροφής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail