«Κλείνει» το Κτηματολόγιο σε όλη τη χώρα

Γράφει η τοπογράφος – πολεοδόμος μηχανικός Γραμματή Μπακλατσή στον «Ταχυδρόμο της Μαγνησίας» (το διαβάσαμε και στο ecopress.gr) ότι «το Κτηματολόγιο "κλείνει" στις περισσότερες περιοχές της χώρας και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της ανάρτησης και της εξέτασης των ενστάσεων που κατατέθηκαν γίνονται οι πρώτες εγγραφές και περνάμε στην τελική φάση του "Λειτουργούντος Κτηματολογίου"».

Από: Το Παρόν

Και προσθέτει:

«Ήδη την 31η Δεκεμβρίου 2023 οριστικοποιούνται οι πρώτες εγγραφές για έναν μεγάλο αριθμό δημοτικών περιοχών, αποτελούμενο από 296 δήμους και κοινότητες σε όλη τη χώρα, που είχαν κτηματογραφηθεί πριν από την έναρξη ισχύος του ν. 3481/2006.

Μεταξύ των περιοχών αυτών περιλαμβάνονται και δήμοι που βρίσκονται στα μεγάλα αστικά κέντρα της Αθήνας (Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη, Αγίου Δημητρίου, Βύρωνα, Ζωγράφου, Κορυδαλλού, Μελισσίων, Νέου Ψυχικού κ.ά.), της Θεσσαλονίκης (Θέρμη, Καλαμαριά, Πανόραμα, Πυλαία κ.ά.) ή πόλεις της επαρχίας (Άρτα, Καβάλα, Καστοριά, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Πάτρα, Ρέθυμνο, Σέρρες, Χανιά κ.ά.).

Υπενθυμίζουμε ότι σε 36 περιοχές της χώρας έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες εγγραφές μέχρι την 30ή Νοεμβρίου 2018 και συνεπώς ως προς αυτές τις περιοχές δεν έχει δοθεί (και ούτε πρόκειται να δοθεί) παράταση».

Στις περιοχές όπου τα κτηματολογικά γραφεία ξεκίνησαν να λειτουργούν μετά τις 2 Αυγούστου 2006 αλλά και για όσες περιοχές είχαν χρόνο έναρξης το 2015 δόθηκε καθολική παράταση μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2023.


Ποιες είναι οι πρώτες εγγραφές;

Ως πρώτες εγγραφές εννοούνται εκείνες οι οποίες καταχωρίζονται ως αρχικές εγγραφές στα κτηματολογικά βιβλία, κατά μεταφορά από τους κτηματολογικούς πίνακες.

Πρόκειται για τις απεικονίσεις των ακινήτων (νομική και χωρική πληροφορία) όταν έληξε η κτηματογράφηση (μετά την ανάρτηση και την επεξεργασία των αιτήσεων διόρθωσης), που αποτελούν τις αρχικές εγγραφές του Κτηματολογίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail