Ο Μεντβέντεφ δε βλέπει κανένα νόημα στη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία!

Yekaterina Shtukina/POOL/TASS
Freepen.gr - Η Ρωσία δε βλέπει κανένα νόημα στη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία όσο παραμένουν στην εξουσία οι αντιρωσικές δυνάμεις, έγραψε το Σάββατο ο αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη σελίδα του στο Twitter.

"Δε βλέπω κανένα νόημα στη διατήρηση διπλωματικών σχέσεων με την Πολωνία. Αυτό το κράτος δεν πρέπει να υπάρχει για εμάς, ενώ δεν υπάρχει κανένας άλλος εκτός από Ρωσόφοβοι στην εξουσία και η Ουκρανία είναι γεμάτη από Πολωνούς μισθοφόρους, που θα πρέπει να εξοντωθούν ανελέητα σαν βρωμερά ποντίκια", έγραψε ο Μεντβέντεφ στα αγγλικά και πολωνικά.

Το tweet του Μεντβέντεφ αναρτήθηκε στον απόηχο της κατάστασης με το σχολείο στη ρωσική πρεσβεία στη Βαρσοβία. Ο Andrey Ordash, υπουργός-Σύμβουλος της ρωσικής πρεσβείας στην Πολωνία, δήλωσε στο TASS ότι οι πολωνικές αρχές ζήτησαν από το προσωπικό του ρωσικού σχολείου στην πρεσβεία στη Βαρσοβία να εκκενώσει το κτίριο μέχρι τις 7 το απόγευμα του Σαββάτου.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ρωσία θεωρεί την εισβολή των πολωνικών αρχών στο σχολείο της ρωσικής πρεσβείας στη Βαρσοβία ως κατάφωρη παραβίαση της Σύμβασης της Βιέννης του 1961 και άλλη μια καταπάτηση της ρωσικής διπλωματικής ιδιοκτησίας στην Πολωνία. Το υπουργείο Εξωτερικών είπε πως τα βήματα της Βαρσοβίας δεν θα μείνουν χωρίς τη σταθερή απάντηση της Μόσχας και τις συνέπειες για την Πολωνία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail