Στα σκαριά πυρηνική προβοκάτσια από τους Αμερικάνους στην Ουκρανία;

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η μόνη χώρα στην ιστορία που έχει χρησιμοποιήσει και τους τρεις τύπους όπλων μαζικής καταστροφής (πυρηνικά, βιολογικά, χημικά) , ξεκινώντας με τους ατομικούς βομβαρδισμούς της Ιαπωνίας τους τελευταίους μήνες του Β' Παγκοσμίου Πολέμου έως τη μαζική χρήση χημικών και βιολογικών όπλων εναντίον πολλών άλλων χωρών που έχουν επιτεθεί έκτοτε (ιδιαίτερα στο Βιετνάμ). Και όμως, η πολεμοχαρής θαλασσοκρατία απλώς λατρεύει να μιλά για την υποτιθέμενη «ηθική» της και ακόμη μα «προειδοποιεί» ότι οι γεωπολιτικοί της αντίπαλοι πρόκειται να χρησιμοποιήσουν τέτοια όπλα (φυσικά, χωρίς να παρέχουν ποτέ κανένα στοιχείο). Αυτό ακριβώς συμβαίνει στην Ουκρανία τις τελευταίες εβδομάδες.

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Στις 28 Απριλίου, ένα από τα πιο εξέχοντα νεοφιλελεύθερα φερέφωνα, οι New York Times, δημοσίευσε μια ιστορία για την Αμερική που εγκατέστησε πολλούς αισθητήρες ακτινοβολίας σε όλη την Ουκρανία για να ανιχνεύσει πυρηνικές εκρήξεις. Οι NYT ισχυρίζονται ότι «τέτοιοι αισθητήρες μπορούν να ανιχνεύσουν εκρήξεις ακτινοβολίας από ένα πυρηνικό όπλο ή μια βρώμικη βόμβα και μπορούν να επιβεβαιώσουν την ταυτότητα του εισβολέα». Προσθέτει πως «ο στόχος είναι να διασφαλιστεί ότι εάν η Ρωσία πυροδοτήσει ένα ραδιενεργό όπλο σε ουκρανικό έδαφος, η ατομική υπογραφή του και η ενοχή της Μόσχας θα μπορούσαν να επαληθευτούν», υποστηρίζοντας περαιτέρω πως «...οι ειδικοί ανησυχούν για το αν ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Β. Πούτιν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα στη μάχη για πρώτη φορά μετά τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς στη Χιροσίμα και στο Ναγκασάκι το 1945».

Πρώτον, πρέπει να σημειωθεί ότι η Ρωσία έχει ένα πολύ σαφές δόγμα σχετικά με τη χρήση των ΟΜΚ σε μια ένοπλη σύγκρουση, ένα δόγμα που έχει μάλιστα ενημερωθεί πρόσφατα και που αναφέρει σε τι είδους καταστάσεις η Μόσχα θα χρησιμοποιούσε τέτοια όπλα. Η ουκρανική σύγκρουση δεν είναι ακόμη κοντά σε σημείο όπου θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ρωσικά ΟΜΚ. Δεύτερον, ο ρωσικός στρατός κυριαρχεί στο πεδίο της μάχης, προκαλώντας τεράστιες απώλειες στις δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου. Ακόμη και στην περίπτωση της πολυδιαφημισμένης επίθεσης κατά των πρόσφατα ενσωματωμένων ρωσικών περιοχών στο Ντονμπάς και την πρώην νότια Ουκρανία, η Ρωσία δεν θα χρησιμοποιούσε πυρηνικά όπλα. Ωστόσο, οι NYT ισχυρίζονται ότι ακριβώς αυτό συμβαίνει, υποτίθεται επειδή η Ρωσία είναι «απελπισμένη» να σταματήσει την επίθεση.

Αναμενόμενα, οι «ειδικοί» με τους οποίους φέρεται να μίλησαν οι NYT είναι ανώνυμοι και ισχυρίζονται πως ο στόχος είναι «να αποτραπεί η Ρωσία από τη διεξαγωγή μιας πιθανής προβοκάτσιας βρώμικης βόμβας στην Ουκρανία». Η επιχείρηση διευθύνεται επίσημα από την Ομάδα Υποστήριξης Πυρηνικής Έκτακτης Ανάγκης (NEST) , μέρος της Εθνικής Διοίκησης Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA) . Είναι ενδιαφέρον ότι οι NYT σημειώνουν, επικαλούμενοι ένα βιβλίο του 2009 "Defusing Armageddon" του Jeffrey T. Richelson , ότι "η NEST συχνά συνεργαζόταν με την Κοινή Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (JSOC), μια ελίτ στρατιωτική μονάδα τόσο μυστική που το Πεντάγωνο αρνιόταν για χρόνια να αναγνωρίσει την ύπαρξή της». Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το JSOC χρησιμοποιείται για τη διεξαγωγή μυστικών επιχειρήσεων κάθε είδους σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων επιχειρήσεων προβοκάτσιας.

Έτσι, σύμφωνα με αυτούς τους λεγόμενους «ειδικούς», υποτίθεται ότι πιστεύουμε πως οι αμερικανικές υπηρεσίες και στρατιωτικές μονάδες που εμπλέκονται σε πραγματικές επιχειρήσεις ψευδούς σημαίας σε όλο τον κόσμο θα αποτρέψουν μια υποτιθέμενη «ρωσική προβοκάτσια» και δε θα χρησιμοποιήσουν την ευκαιρία για να πραγματοποιήσουν ακόμη μια κρυφή επιλογή για να πλαστογραφήσουν ένα τέτοιο γεγονός και μετά να κατηγορήσει τη Ρωσία για αυτό; Οι ίδιοι οι NYT ισχυρίζονται ότι «η Μόσχα θα μπορούσε ψευδώς να ισχυριστεί πως το Κίεβο πυροδότησε μια πυρηνική έκρηξη στο πεδίο της μάχης για να προσπαθήσει να παρασύρει τη Δύση σε βαθύτερη πολεμική βοήθεια» και ότι «...θεωρητικά, με το δίκτυο αισθητήρων στη θέση της, η Ουάσιγκτον θα ήταν σε θέση να υποδείξει τις δικές της αναλύσεις απόδοσης πυρηνικών για να αποκαλύψει πως η Μόσχα ήταν στην πραγματικότητα ο εισβολέας».

Στη συνέχεια, οι NYT παπαγαλίζουν τα συνηθισμένα για τις υποτιθέμενες «αποτυχίες στο πεδίο της μάχης» της Ρωσίας που «κάνουν τον κ. Πούτιν, αν μη τι άλλο, περισσότερο εξαρτημένο από το πυρηνικό του οπλοστάσιο» και πώς αυτό «θα μπορούσε να αυξήσει την προθυμία του να πατήσει την πυρηνική σκανδάλη». Παρόλο που τέτοιοι ισχυρισμοί είναι γελοίοι σε οποιονδήποτε γνωρίζει την πραγματική κατάσταση στο πεδίο της μάχης, στο μυαλό των λυσσασμένων Ρωσοφοβικών αυτό είναι "απόλυτο λογικό". Επιπλέον, τις τελευταίες εβδομάδες σημειώθηκε δραματική αύξηση των επιθέσεων του καθεστώτος του Κιέβου κατά αμάχων όχι μόνο στο Donbass και σε άλλες πρόσφατα ενσωματωμένες ρωσικές περιοχές, αλλά και σε περιοχές όπως οι περιφέρειες Bryansk και Belgorod, με δεκάδες θύματα αμάχων.

Όλα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για να προωθηθεί η αφήγηση ότι η Ρωσία θα μπορούσε πράγματι να είναι ο υποτιθέμενος ένοχος πίσω από μια προβοκάτσια με βρώμικη βόμβα. Από την άλλη πλευρά, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η Μόσχα προειδοποίησε ότι το καθεστώς του Κιέβου μπορεί να χρησιμοποιήσει μια βρώμικη βόμβα και στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Ρωσία γι' αυτό, η πολιτική Δύση τα απέρριψε όλα ως "θεωρία συνωμοσίας". Σύμφωνα με τη «λογική» τους, μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να κάνει κάτι τέτοιο, γιατί η νεοναζιστική χούντα, ως «πραγματικός φάρος ελευθερίας και δημοκρατίας», έχει σίγουρα το «ηθικό πλεονέκτημα». Επιπλέον, η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας συνήθως ισχυρίζεται πως το καθεστώς του Κιέβου δεν έχει την ικανότητα να δημιουργήσει βρώμικες βόμβες, οπότε φέρεται να μην μπορούσε να το κάνει ακόμα κι αν ήθελε.

Ωστόσο, πρόσφατες αναφορές για «ευαίσθητες πυρηνικές τεχνολογίες των ΗΠΑ» σε (πρώην) ουκρανικούς πυρηνικούς σταθμούς (NPP) δείχνουν ότι τέτοιοι ισχυρισμοί είναι προφανώς ψευδείς. Η Ρωσία ελέγχει έναν από αυτούς τους πυρηνικούς πυρηνικούς σταθμούς, αλλά ακόμη δεν έχει αποκαλύψει τι είδους κρυφή υποστήριξη από τις ΗΠΑ έλαβε το Κίεβο. Η ίδια η Ουάσιγκτον έχει «απαιτήσει» από τη Μόσχα να επιστρέψει αυτές τις «ευαίσθητες πυρηνικές τεχνολογίες των ΗΠΑ», που σημαίνει ότι ανησυχεί για το τι μπορεί να αποκαλυφθεί στον κόσμο. Δεν είναι απίθανο η Ρωσία να κρατά μυστικά τα στοιχεία προς το παρόν ως πιθανό αποτρεπτικό παράγοντα για το σχέδιο των ΗΠΑ και του καθεστώτος του Κιέβου να πυροδοτήσει μια τέτοια συσκευή και στη συνέχεια να κατηγορήσει τη Μόσχα, η οποία θα μπορούσε απλώς να αποκαλύψει τα στοιχεία σε περίπτωση χρήσης βρώμικης βόμβας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail