Τριγμοί στη «δεξιά πολυκατοικία» – Ο αποκλεισμός του κόμματος του Ηλ. Κασιδιάρη αλλάζει τα δεδομένα εν όψει εκλογών

– Ο αποκλεισμός του κόμματος του Ηλ. Κασιδιάρη αλλάζει τα δεδομένα εν όψει εκλογών

Σε κατάσταση νευρικής κρίσης έχει περιέλθει ο χώρος δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η απόφαση του Αρείου Πάγου να απαγορεύσει τη συμμετοχή του κόμματος Έλληνες του Ηλ. Κασιδιάρη αλλάζει άρδην τα δεδομένα εν όψει εκλογών.

Από: Το Παρόν

Ο τελευταίος ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να δώσει γραμμή υπέρ συγκεκριμένου κόμματος, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι ένα μεγάλο τμήμα των εν δυνάμει ψηφοφόρων του θα αναζητήσει άλλη πολιτική στέγη. Προσωρινά ή μόνιμα.

Μετά την πρόσφατη κρίση με αφορμή την υπόθεση και τις καταγγελίες για τις σχεδιαζόμενες αποστασίες, η Ελληνική Λύση παρουσιάζει μικρή υποχώρηση στις δημοσκοπήσεις. Οι αποκαλύψεις πρώην βουλευτών του κόμματος για «πρακτικές Χρυσής Αυγής» και για «μαύρο χρήμα» έχουν ρίξει ένα μαύρο σύννεφο πάνω από τον Κυρ. Βελόπουλο. Ωστόσο, η Ελληνική Λύση συνεχίζει να κινείται σε ποσοστά πολύ πάνω από το όριο του 3% και, αν δεν συμβούν συνταρακτικά γεγονότα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, θα είναι σίγουρα στην επόμενη Βουλή.

Η κάθοδος του ΕΑΝ με επικεφαλής τον επίτιμο εισαγγελέα Αν. Κανελλόπουλο συνιστά ένα ερωτηματικό. Όχι μόνο διότι είναι η πρώτη φορά που διεκδικεί τις ψήφους των πολιτών αλλά και διότι μέχρι πρότινος ήταν σε σύμπλευση με τον Ηλ. Κασιδιάρη, με σκοπό να ηγηθεί του κόμματος «Έλληνες». Ως εκ τούτου, δεν αποκλείεται ένα μέρος των ψηφοφόρων να τον ακολουθήσει. Πολύ δύσκολα πάντως θα καταφέρει να πλησιάσει το όριο του 3%.

Μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, πέριξ του 1%, κινείται η Εθνική Δημιουργία, ο συνασπισμός των Φ. Κρανιδιώτη και Θ. Τζήμερου, που δεν φαίνεται να επωφελείται ουσιαστικά από τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλ. Κασιδιάρη.

Τις προηγούμενες ημέρες… πρωτοτύπησαν, καθώς κατέθεσαν προσφυγή κατά της συμμετοχής του ΚΚΕ στις εκλογές, με το επιχείρημα ότι από τις επίσημες θέσεις του προκύπτει ότι πρόκειται για «επαναστατικό κόμμα» και ότι σκοπός του είναι να επιβάλει στη χώρα μια σταλινικού τύπου δικτατορία! Εκτός εκλογικής μάχης έμειναν με απόφαση του Αρείου Πάγου ο Κ. Μπογδάνος που είχε συνασπιστεί με τον επιχειρηματία Πρ. Εμφιέτζογλου στην Πατριωτική Ένωση αλλά και η Αφρ. Λατινοπούλου με το κόμμα Πατρίδα. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο Κυρ. Βελόπουλος επιχειρεί παρασκηνιακά (απηύθυνε και επίσημη πρόσκληση) να συσπειρώσει εντός της Ελληνικής Λύσης όσους κόπηκαν από τον Άρειο Πάγο. Με κοινό στοιχείο το «μίσος» τους για τη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά τον Κυρ. Μητσοτάκη!

Στο Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν από απόσταση, αλλά με προσοχή, τα όσα συμβαίνουν στα δεξιά τους και όλες αυτές οι αναταράξεις μόνο αισιοδοξία τους προκαλούν. Ιδίως, δε, όλη αυτή η πανσπερμία κομμάτων και ο κατακερματισμός δυνάμεων που, αν κατάφερναν ποτέ να συνασπιστούν, θα συνιστούσαν μέγιστο κίνδυνο για τη Νέα Δημοκρατία. Ενώ τώρα, με εξαίρεση την Ελληνική Λύση, κανένα άλλο κόμμα δεν έχει τις προοπτικές να υπερβεί το 3% και να μπει στο Κοινοβούλιο. Εξέλιξη που πέραν των άλλων θα ανέβαζε ψηλότερα τον πήχη της αυτοδυναμίας. Κάτι που δεν θα… βόλευε καθόλου τον Κυρ. Μητσοτάκη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail