Επίσημη πρόβλεψη: Ο πληθυσμός της Ινδίας θα ξεπεράσει τον πληθυσμό της Κίνας μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Freepen.gr -
Η Ινδία πρόκειται να ξεπεράσει την Κίνα ως η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου μέχρι τα τέλη Ιουνίου, εκτιμά ο ΟΗΕ, θέτοντας τεράστιες προκλήσεις για ένα έθνος με τραγικές υποδομές και ανεπαρκείς θέσεις εργασίας για εκατομμύρια νέους, σημειώνουν οι japantimes.co.jp.

Η σεισμική μετατόπιση θα οδηγήσει τον πληθυσμό της Ινδίας να φτάσει τα 1,4286 δισεκατομμύρια - σχεδόν τρία εκατομμύρια περισσότερα από τα 1,4257 δισεκατομμύρια της Κίνας - στα μέσα του έτους, σύμφωνα με την έκθεση του Ταμείου Πληθυσμού των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση του παγκόσμιου πληθυσμού.

Η Κίνα θεωρείται γενικά ως η πολυπληθέστερη χώρα του κόσμου από την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, αλλά πέρυσι ο πληθυσμός της συρρικνώθηκε για πρώτη φορά από το 1960, ενώ ο πληθυσμός της Ινδίας συνέχισε να αυξάνεται.

Ο γίγαντας της Νότιας Ασίας εξαπλώνεται από τα Ιμαλάια στις παραλίες της Κεράλα, με 22 επίσημες γλώσσες, και σχεδόν οι μισοί κάτοικοί του είναι κάτω των 25 ετών.

Η Ινδία ωστόσο αντιμετωπίζει τεράστιες προκλήσεις στην παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, τροφής και στέγασης για τον αυξανόμενο πληθυσμό της, με πολλές από τις τεράστιες πόλεις της να παλεύουν ήδη με την έλλειψη νερού, τη ρύπανση του αέρα και του νερού και τις γεμάτες φτωχογειτονιές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail