Για αναζωπύρωση των ισλαμικών τρομοκρατικών επιθέσεων προειδοποιεί ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών

facebook.com/gerald.darmanin
Freepen.gr - Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin ζήτησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ μεγαλύτερη ανταλλαγή πληροφοριών και προειδοποίησε για αναζωπύρωση των ισλαμικών τρομοκρατικών απειλών στην Ευρώπη ενόψει της Γαλλίας να φιλοξενήσει παγκόσμιες αθλητικές εκδηλώσεις το επόμενο έτος.

Κατά τη διάρκεια ενός διήμερου ταξιδιού στην Ουάσιγκτον και τη Νέα Υόρκη αυτή την εβδομάδα, ο Γάλλος υπουργός ζήτησε πιο αποτελεσματική γαλλοαμερικανική αντιτρομοκρατική συνεργασία και ισχυρίστηκε ότι η ισλαμική τρομοκρατία παραμένει η μεγαλύτερη απειλή για την εθνική ασφάλεια στην Ευρώπη.

«Ήρθαμε να τους υπενθυμίσουμε ότι για τους Ευρωπαίους και για τη Γαλλία ο πρωταρχικός κίνδυνος είναι η σουνιτική ισλαμική τρομοκρατία και πως η αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών πληροφοριών είναι απολύτως απαραίτητη», δήλωσε ο Darmanin σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε μια εποχή που οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν μια πιο εθνική προοπτική όσον αφορά τις προκλήσεις (σήμερα) - λευκή υπεροχή, επαναλαμβανόμενοι πυροβολισμοί, συνωμοσίες - δεν πρέπει να ξεχάσουν αυτό που μας φαίνεται ως η κύρια απειλή στην Ευρώπη: η σουνιτική τρομοκρατία», πρόσθεσε.

Ο Darmanin μιλούσε πριν από τη φιλοξενία στη χώρα του του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ράγκμπι αργότερα φέτος και των Ολυμπιακών Αγώνων το επόμενο καλοκαίρι το 2024.

Υποστήριξε πως υπάρχει και πάλι κίνδυνος «ισλαμιστικής τρομοκρατίας», που θα στόχευε ξανά τη Γαλλία και τους Ευρωπαίους γείτονές της, περιγράφοντας «μια ενδογενή απειλή από ανθρώπους χωρίς δίκτυα, αλλά που ριζοσπαστικοποιούνται, αναλαμβάνουν δράση σε λίγες ώρες, σε λίγες μέρες (…) κάποιος που παίρνει ένα μαχαίρι, πηγαίνει σε ένα αρτοποιείο και σκοτώνει ανθρώπους».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail