Η Ρωσία προκαλεί «μακελειό» στην ουκρανική αεράμυνα

Freepen.gr - Τα ρωσικά drones αυτοκτονίας Lancet κατάφεραν να καταστρέψουν το γερμανικό σύστημα αεράμυνας Gepard για πρώτη φορά από την αρχή του πολέμου, επιπλέον των τριών ουκρανικών συστημάτων αεράμυνας S-300, σύμφωνα με όσα έχουν τεκμηριωθεί μέχρι στιγμής, γράφει το defense-arabic.com.

Όχι μόνο αυτό, αλλά το Lancet κατέστρεψε και το ουκρανικό σύστημα αεράμυνας Buk την ίδια μέρα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε επίσης την καταστροφή 4 συστημάτων αεράμυνας S-300 και 1 γερμανικού Gepard για πρώτη φορά, καθώς σύντομα θα δημοσιευθεί απόσπασμα της καταστροφής του.

Η χρήση από τη Ρωσία αεροσκαφών αυτοκτονίας ρωσικής κατασκευής όπως το Lancet ή το Cube έχει αυξηθεί σημαντικά πρόσφατα. Μη επανδρωμένα αεροσκάφη με κεφαλές βάρους περίπου 3 κιλών έχουν προκαλέσει μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις στην πρώτη γραμμή και τα μετόπισθεν.

Με αυτονομία έως και 40 km και φθηνό κόστος κατασκευής, η «κινητή εκρηκτική γόμωση» της Ρωσίας παίζει σημαντικό ρόλο στη διατήρηση των ουκρανικών δυνάμεων σε επιφυλακή τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και στα μετόπισθεν, συμβάλλοντας στην εξάντληση της ενέργειας και του ηθικού τους.

Η νέα ρωσική τακτική χρήσης UAV σε συνδυασμό με αναγνωριστικά drones επέτρεψε στις ρωσικές δυνάμεις να καταστρέψουν βασικούς στόχους που πλησιάζουν στην πρώτη γραμμή, όπως συστήματα αεράμυνας, εκτοξευτές MLRS, άρματα μάχης, αυτοκινούμενα όπλα, ραντάρ και οβίδες.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail