Το Πολεμικό Ναυτικό στην ITALIAN MINEX 23 στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου

Από την Πέμπτη 13 έως και την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση με την ονομασία «ITALIAN MINEX 23» που διοργανώθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό της Ιταλίας, και πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής Μεσογείου με την συμμετοχή Ναυτικών Μονάδων της Μόνιμης Συμμαχικής Αντιναρκικής Δύναμης 2 (Standing NATO Mine Countermeasures Group Two – SNMCMG2), του Βελγίου, της Γαλλίας, των ΗΠΑ, της Ιταλίας και της Ολλανδίας.

Η «ITALIAN MINEX 2023» είναι τύπου INVITEX-LIVEX-MAREX (Invitation to an Exercise – Live – Maritime Exercise), και κατά την διάρκειά της εκτελέστηκαν αντικείμενα αντιναρκικών επιχειρήσεων υπό ασύμμετρη απειλή σε ναρκοθετημένα ύδατα και εισόδους κυρίων λιμένων.

Η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην «ITALIAN MINEX 23» εντάσσεται στον ευρύτερο σχεδιασμό του ΓΕΕΘΑ ως προς τις διεθνείς συνεργασίες των ΕΔ οι οποίες παγίως υποστηρίζουν και αναδεικνύουν τον σταθεροποιητικό ρόλο της Ελλάδας στην ευρύτερη περιοχή, και συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας και της μαχητικής ικανότητας, καθώς και στην ενδυνάμωση της συνέργειας και της διαλειτουργικότητας των συμμετεχόντων σε διασυμμαχικό πλαίσιο.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετείχαν στην Άσκηση με το Ναρκοθηρευτικό (ΝΘΗ) ΕΥΡΩΠΗ ως μέλος της SNMCMG2. Κατά την διάρκειά της υλοποιήθηκαν σύνθετα επιχειρησιακά σενάρια, όπως παρακάτω:

  • Ασκήσεις Ναυτικών Προχωρητικών Ελιγμών (Miscellaneous Exercise – MISCEX).
  • Σύνθεση και ανταλλαγή αναγνωρισμένης εικόνας επιφανείας και αντιαεροπορικού πολέμου.
  • Αντιναρκικές επιχειρήσεις (Mine Countermeasure – MCM).
  • Αντιμετώπιση ΧΒΡΠ περιστατικών (Chemical, Biological, Radiological and Nuclear Defense – CBRN).
  • Αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών.
  • Αντιμετώπιση παρασυρόμενης νάρκης.
  • Υγειονομική συνδρομή σε φίλιο πλοίο (Medical Exercise – MEDEX).
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail