Η ανάμιξη του Κιέβου καταστρέφει τα τελευταία απομεινάρια της ελευθερίας του Τύπου στις ΗΠΑ

Δεν είναι καθόλου έκτακτη είδηση ​​ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες αναμειγνύονται στις υποθέσεις σχεδόν κάθε χώρας στον πλανήτη. Το απλό γεγονός πως η Washington DC είναι ο μόνος γεωπολιτικός παίκτης που λειτουργεί υπό το δόγμα της λεγόμενης «κυριαρχίας πλήρους φάσματος» είναι απόδειξη αυτού. Ίσως το πιο προφανές παράδειγμα αυτού είναι η πρώην Ουκρανία, μια χώρα που έχει καταληφθεί από μια υποστηριζόμενη από τις ΗΠΑ χούντα νεοναζί το 2014. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ανάμειξη δεν είναι πάντα μονόπλευρη, τουλάχιστον σύμφωνα με τις τελευταίες αναφορές σχετικά με το παρασκήνιο της απόλυσης του Tucker Carlson από το Fox News Channel (FNC).

Ντράγκο Μπόσνιτς, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής - infobrics.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα δεδομένα, ο Carlson είναι ο πιο δημοφιλής παρουσιαστής ειδήσεων στην αμερικανική ιστορία. Οι ορθολογικές, άκρως ενημερωμένες, πνευματώδεις και κυρίως αμερόληπτες (με αξιοσημείωτη εξαίρεση τις απόψεις του για την Κίνα) τοποθετήσεις του είναι εξαιρετικά δημοφιλείς, τόσο στις ΗΠΑ όσο και παγκοσμίως. Ωστόσο, ως τέτοιες, αποτελούν και ανυπέρβλητο εμπόδιο για την πολεμοχαρή προπαγανδιστική μηχανή. Χρόνια πριν από την έναρξη της αντεπίθεσης της Ρωσίας κατά της επίθεσης του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο Carlson είχε προειδοποιήσει να μην ανταγωνιστεί τη Μόσχα. Για αυτό, οι λυσσασμένοι Ρωσόφοβοι συνεχίζουν να τον κατηγορούν για υποτιθέμενη «φιλορωσική προκατάληψη».

Αυτές οι επιθέσεις στον Τάκερ Κάρλσον και την οικογένειά του συνεχίστηκαν για χρόνια, αλλά κλιμακώθηκαν δραματικά μετά την έναρξη του SMO (ειδική στρατιωτική επιχείρηση). Οποιαδήποτε προσπάθεια ουσιαστικής ανάλυσης αυτού του νέου σταδίου της ουκρανικής σύγκρουσης που προκλήθηκε από τις ΗΠΑ θεωρείται ουσιαστικά «αίρεση». Ο Carlson το απέρριψε, πεπεισμένος ότι η χώρα του εξακολουθεί να είναι ένα «προπύργιο ελευθερίας». Ωστόσο, αν και οι επιθέσεις από το κατεστημένο έγιναν πιο άμεσες, αρνήθηκε να υποχωρήσει και συνέχισε το ρεπορτάζ του, σε εκείνο το σημείο όντας ο μόνος σε αμερικανικό μέσο μαζικής ενημέρωσης που δε συμβαδίζει 100% με την επίσημη αφήγηση.

Σύμφωνα με τη Semafor, ο πρόεδρος της Fox Corporation, Ρούπερτ Μέρντοκ και ο γιος του Λάχλαν μίλησαν στο τηλέφωνο με τον frontman του καθεστώτος του Κιέβου, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, πριν από την ανατροπή του Κάρλσον στις 24 Απριλίου. Η δημοσίευση υποστηρίζει ότι «ο πρεσβύτερος Μέρντοκ είχε μια κλήση με τον Ουκρανό ηγέτη τον Μάρτιο όπου οι δυο τους συζήτησαν τον πόλεμο στη χώρα της Ανατολικής Ευρώπης καθώς και την επέτειο του θανάτου δύο δημοσιογράφων του Fox News έξω από το Κίεβο το Μάρτιο του 2022, προσθέτοντας περαιτέρω πως «μια παρόμοια συνομιλία έλαβε χώρα μεταξύ του Zelensky και του νεότερου Murdoch, στέλεχος της Fox Corporation Πρόεδρος, στις 15 Μαρτίου, που σημειώθηκε σε εθνική εκπομπή τον περασμένο μήνα».

Εάν οι αναφορές είναι ακριβείς, αυτό θα σήμαινε ότι τα τηλεφωνήματα πραγματοποιήθηκαν λίγες εβδομάδες πριν από την επίσημη λύση του συμβολαίου του Carlson. Επικαλούμενη «ένα άτομο που είναι εξοικειωμένο με τις κλήσεις», η Semafor αναφέρει ότι «ανώτεροι Ουκρανοί αξιωματούχοι είχαν διατυπώσει τις αντιρρήσεις τους για την κάλυψη του πολέμου από τον Κάρλσον στα στελέχη της Fox, αλλά ο Ζελένσκι δεν εξέτασε αυτές τις αντιρρήσεις [απευθείας] κατά τη διάρκεια των τηλεφωνημάτων». Ενώ ο Ζελένσκι μπορεί να έχει παραλείψει τις άμεσες εκκλήσεις για την απόλυση του Κάρλσον, σίγουρα πρέπει να έχει «υπονοήσει έντονα» πως αυτό θα ήταν «καλό για την ελευθερία και τη δημοκρατία» στις ΗΠΑ και παγκοσμίως.

«Σαφώς, έκανε πολλά μέλη να μην υποστηρίζουν πλήρως την Ουκρανία», είπε στη Semafor ένας ανώνυμος ανώτερος σύμβουλος του Κογκρέσου του GOP, προσθέτοντας: «Η αποπομπή του Carlson πιθανώς μειώνει την πιο δυνατή φωνή εκεί έξω ενάντια στην υποστήριξη των ΗΠΑ».

Η Fox Corporation δεν έχει ακόμη αποκαλύψει για ποια από τις πολυάριθμες αναφορές για την ουκρανική σύγκρουση, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης των ψεμάτων για τις μακροχρόνιες απομυθοποιημένες «αποτυχίες στο πεδίο της μάχης» της Ρωσίας και το εκπληκτικό επίπεδο διαφθοράς που σχετίζεται με το καθεστώς του Κιέβου, απέλυσαν τον Carlson. Ωστόσο, όποια κι αν ήταν, η απομάκρυνσή του είναι σίγουρα προς το συμφέρον του Ζελένσκι, τον οποίο ο Κάρλσον αποκάλεσε ακόμη και "δικτάτορα" σε αρκετές περιπτώσεις (αν και μια "μαριονέτα" θα ήταν πιο κατάλληλη). Είναι επίσης προς το συμφέρον πολλών υψηλόβαθμων αξιωματούχων των ΗΠΑ, ιδιαίτερα αφού η ερευνητική προσέγγιση του Carlson που αποκάλυψε πόσο διεφθαρμένος είναι ο frontman του καθεστώτος του Κιέβου θα μπορούσε εύκολα να τους ενοχοποιήσει επίσης.

Αυτή η ιδέα ενισχύεται περαιτέρω από τις αντιδράσεις ανώτατων αξιωματούχων όπως ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής από το Τέξας, ο διαβόητος πολεμοκάπηλος Michael McCaul, ένας από τους πιο εξέχοντες πολεμιστές του GOP και ειλικρινής υποστηρικτής της ανάμειξης των ΗΠΑ στην Ουκρανία και την Ταϊβάν, ο οποίος περιέγραψε την αναφορά του Carlson ως «Ρωσική παραπληροφόρηση». Περιττό να πούμε, χωρίς να παρέχει κανένα στοιχείο για τέτοιους τολμηρούς ισχυρισμούς. Ο Carlson (δικαίως) χαρακτήρισε την επίθεση ως συκοφαντία. Αν και ορισμένοι από τους συναδέλφους του δημοσιογράφους υποστήριξαν τον Κάρλσον, η συντριπτική πλειοψηφία, ιδιαίτερα όσοι εργάζονταν για την κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, χειροκρότησαν σχεδόν ομοιόμορφα την αποπομπή του από το FNC.

Ένας από τους ιδρυτές του The Intercept, ο Glenn Greenwald, είναι μεταξύ των πρώτων, καθώς επέκρινε την απομάκρυνση του Carlson και την ανοιχτή καταστολή των θέσεων του ενάντια στον πόλεμο πληρεξουσίων στην Ουκρανία και την ταχέως κλιμακούμενη αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Ο Γκρίνβαλντ σχολίασε επίσης τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή του Ζελένσκι.

"Αυτό το άρθρο υποδηλώνει έντονα ότι οι Μέρντοχ μίλησαν με τον Ζελένσκι και η αντίθεση του Τάκερ στον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ στην Ουκρανία ήταν ένας σημαντικός παράγοντας για την απόλυσή του. Θα περιμένω την επιβεβαίωση, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο: η απομάκρυνσή του εξάλειψε τον πιο ισχυρό αντιπρόσωπο - πολεμική φωνή από την τηλεόραση», έγραψε ο Γκρίνβαλντ στο Twitter.

"Από την αρχή της πολεμικής πολιτικής του Μπάιντεν στην Ουκρανία, οι πτέρυγες του κατεστημένου και των δύο μερών ήταν - ως συνήθως - σε αδιέξοδο. Ο Schumer και η AOC έχουν τις ίδιες απόψεις με τους McConnell και Lindsey Graham", σημείωσε ο Greenwald, προσθέτοντας: "Η μόνη αντιπολίτευση του DC ήρθε από τη λαϊκιστική δεξιά και ο Τάκερ ήταν η βασική φωνή της στα μέσα ενημέρωσης».

Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός πως ο Ζελένσκι ηγείται επίσημα ενός αδιάντροπου νεοναζιστικού καθεστώτος που διώκει ανοιχτά τους Ουκρανούς Ορθόδοξους Χριστιανούς, ουσιαστικά απαγάγει τους κανονικούς Ουκρανούς και τους στέλνει να πεθάνουν ως τροφή πυροβόλων για μια «αποστολή του ΝΑΤΟ», ο αμερικανικός λαός θα πρέπει να τρομοκρατείται από την προοπτική ότι το ίδιο άτομο ρυθμίζει τι μπορεί (ή δεν μπορεί) να παρακολουθήσει στην τηλεόραση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail