Ο Ζελένσκι τα παρατάει και ο Πούτιν γνέφει - η αρχή του τέλους του πολέμου στην Ουκρανία

Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι έχει αφεθεί σε μια επισφαλή κατάσταση στην οποία η χώρα του έχει προδοθεί από τον σύμμαχό της, τις ΗΠΑ, και τώρα αναγκάζεται να στραφεί στον επίδοξο αντίπαλό της, τη Ρωσία.

Abhijeet Sen - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Ζητώντας βοήθεια από τον σύμμαχο της Μόσχας, το Πεκίνο, ο Ζελένσκι προσπαθεί απεγνωσμένα να σώσει τα προσχήματα. Τελικά κατάλαβε πως η έκβαση του πολέμου στην Ουκρανία είναι σχεδόν αναπόφευκτη.

Ο Πούτιν προσπαθούσε να κερδίσει τον πόλεμο από τότε που ξεκίνησε το Φεβρουάριο του 2022 και η στροφή του Ζελένσκι στο Πεκίνο μπορεί να είναι το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της Ουκρανίας. Με τις πιθανότητες στοιβαγμένες εναντίον του και το μέλλον της χώρας του να κρέμεται σε μια κλωστή, ο Ζελένσκι αγωνίζεται απεγνωσμένα να ξεφύγει από αυτήν την κατάσταση που δεν μπορεί να κερδίσει.

Οι επίσημες αναφορές σημειώνουν πως κατά τις πιο πρόσφατες συνομιλίες μεταξύ Πεκίνου και Ουκρανίας, ο Σι ενημέρωσε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι οι διαπραγματεύσεις ήταν «η μόνη βιώσιμη διέξοδος» από το πρόβλημα. Ο Ζελένσκι, εν τω μεταξύ, περιέγραψε τη συζήτηση ως «μια παραγωγική ωριαία συνομιλία».

«Είχα μια μακρά και ουσιαστική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Xi Jinping. Πιστεύω ότι αυτή η κλήση, καθώς και ο διορισμός του πρεσβευτή της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσει μια ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων», έγραψε στο Twitter ο Ουκρανός Πρόεδρος.

Το Κρεμλίνο έχει επίσης επικροτήσει τις προσπάθειες να «προωθήσει» μια λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία. Μετά το κάλεσμα, η Ρωσία δήλωσε ότι ήταν υπέρ οποιασδήποτε προσπάθειας τερματισμού της σύγκρουσης στην Ουκρανία σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Μόσχας.

«Είμαστε έτοιμοι να καλωσορίσουμε οτιδήποτε μπορεί να επιφέρει το τέλος της σύγκρουσης στην Ουκρανία και την επίτευξη των στόχων της Ρωσίας. Όσον αφορά το ίδιο το γεγονός της επικοινωνίας, αυτό είναι το κυρίαρχο θέμα αυτών των χωρών», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Αξιωματούχοι από την Ουκρανία προέτρεψαν εδώ και καιρό το Πεκίνο να χρησιμοποιήσει την επιρροή του στη Ρωσία για να βοηθήσει στον τερματισμό της σύγκρουσης. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει συχνά να συνομιλήσει ή να συναντηθεί με τον Σι, συμπεριλαμβανομένης της πρόσφατης επίσκεψης του Κινέζου προέδρου στη Μόσχα για να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Την Τετάρτη 26 Απριλίου, ο Κινέζος πρόεδρος Xi Jinping και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky μίλησαν στο τηλέφωνο για πρώτη φορά από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία πέρυσι.

Σε προηγούμενο άρθρο μας, μιλήσαμε για το πώς αυτή η συνομιλία Πεκίνου-Ουκρανίας θα ήταν για τον Ζελένσκι που ζητούσε να διατηρήσει τη θέση του ασφαλή στη μεταπολεμική εποχή της Ουκρανίας και πώς το Πεκίνο και η Μόσχα θα έλεγχαν την Ουκρανία οικονομικά και πολιτικά.

Με απόθεμα 34 δισεκατομμυρίων τόνων, η Ουκρανία έχει τα δεύτερα μεγαλύτερα αποθέματα άνθρακα στην Ευρώπη και τα έβδομα στον κόσμο. Αυτό θα δώσει στην Κίνα πρόσβαση σε τεράστιο όγκο πόρων και είναι πιθανό η χώρα να πάρει τον έλεγχο των αποθεμάτων άνθρακα, χρησιμοποιώντας τα για να προωθήσει τα δικά της οικονομικά συμφέροντα.

Ο Ζελένσκι έχει αφεθεί στεγνά από τους υποτιθέμενους συμμάχους του, αναγκάζοντάς τον να ζητήσει βοήθεια από τον επίδοξο αντίπαλό του, τη Ρωσία. Ο Πούτιν προσπαθούσε να κερδίσει το πάνω χέρι στον πόλεμο της Ουκρανίας από τότε που ξεκίνησε, και η στροφή του Ζελένσκι στο Πεκίνο μπορεί να είναι το τελευταίο ποτήρι.

Ως εκ τούτου, λέμε ότι ο Ζελένσκι έχει παραιτηθεί και αυτό δεν είναι παρά η αρχή του τέλους του πολέμου στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail