Απρόθυμη στρατιωτική υπηρεσία σε Ρωσία, Ουκρανία και ΗΠΑ

pixabay / RescueWarrior
Μια από τις ενδιαφέρουσες πτυχές του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας είναι ότι τα καθεστώτα και στις δύο χώρες έχουν καταφύγει στην υποχρεωτική στράτευση για να πείσουν τους στρατιώτες να «υπηρετήσουν τη χώρα τους». Θα πίστευε κανείς ότι αν ένας πόλεμος είναι δίκαιος, οι πολίτες δε θα έπρεπε να αναγκαστούν να πολεμήσουν σε αυτόν.

Jacob G. Hornberger - fff.org / Παρουσίαση Freepen.gr

Με την στράτευση, το κράτος διατάζει έναν πολίτη να παρουσιαστεί σε στρατιωτική εγκατάσταση, όπου αναγκάζεται να γίνει κρατικός υπάλληλος, με μισθό που ορίζει το κράτος. Ακόμη χειρότερα, η καταναγκαστική εργασία του συνίσταται στη δολοφονία ανθρώπων. Έτσι, η στράτευση είναι στην πραγματικότητα απλώς μια φανταχτερή μορφή στρατιωτικής σκλαβιάς, επειδή ο πολίτης αναγκάζεται να παρέχει τον χρόνο και την εργασία του στη δολοφονική υπηρεσία του κράτους.

Θα μπορούσε κανείς να μπει στον πειρασμό να συμπεράνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι διαφορετικές από τη Ρωσία και την Ουκρανία. Όχι τόσο. Ακριβώς όπως αυτές οι δύο χώρες, η κυβέρνηση των ΗΠΑ βασίζεται επίσης στην στράτευση.

Φυσικά, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δεν στρατολογούν υποχρεωτικά επί του παρόντος ανθρώπους, αλλά αυτό συμβαίνει απλώς επειδή δεν χρειάζονται αυτήν την στιγμή τροφή για κανόνια για έναν από τους αδιάκοπους ξένους πολέμους τους. Κατάφεραν να παρακινήσουν έναν επαρκή αριθμό ανδρών και γυναικών να «υπηρετήσουν εθελοντικά τη χώρα τους».

Αλλά το γεγονός είναι πως υπάρχει ένα σύστημα στρατολόγησης εδώ στο εσωτερικό, όπως ακριβώς υπάρχει στη Ρωσία και την Ουκρανία. Γι' αυτό οι νέοι άνδρες υποχρεούνται να εγγραφούν στο ντραφτ όταν συμπληρώσουν τα 18 τους χρόνια.

Εάν κάποιος αποτύχει ή αρνηθεί να το κάνει, θα συλληφθεί, θα διωχθεί, θα καταδικαστεί και θα φυλακιστεί. Αυτό έκαναν για να σύρουν αντιστασιακούς κατά τη διάρκεια του πολέμου του Βιετνάμ. Ο Mohammad Ali ήταν ένα καλό παράδειγμα για το πώς στοχεύουν ανθρώπους που αρνούνται να συμμορφωθούν με το σύστημα ακούσιας υποτέλειας.

Μην κάνετε κανένα λάθος: Εάν το Πεντάγωνο και η CIA καταφέρουν να εμπλέξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία ή την Κίνα ή και τα δύο, οι Αμερικανοί αξιωματούχοι δε θα διστάσουν να κάνουν αυτό που κάνουν η Ρωσία και η Ουκρανία. Θα καταφύγουν αμέσως στη στρατολόγηση Αμερικανών ανδρών και γυναικών για να «υπηρετήσουν τη χώρα τους».

Αν έρθει αυτή η μέρα, αναπόφευκτα θα υπάρξει ένας αριθμός πενθούντων γονέων που θα αναρωτηθούν γιατί παρέμειναν παθητικοί απέναντι στον ξένο παρεμβατισμό των ΗΠΑ. Αυτό προϋποθέτει, φυσικά, ότι οι πόλεμοι δε θα γίνουν πυρηνικοί, οπότε αυτοί οι θλιμμένοι γονείς πιθανότατα θα είναι νεκροί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail