Ο υπουργός Εξωτερικών της Ινδίας πήγε στην ΕΕ και την κατέστρεψε με τους δικούς της νόμους

Είναι ανοιχτό μυστικό ότι η ΕΕ, παρά το μεγαλείο της, εξακολουθεί να βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στη ρωσική ενέργεια, ιδιαίτερα στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο. Από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Ισπανία αγόρασε ευθαρσώς ένα εκπληκτικό 84 τοις εκατό περισσότερο ρωσικό LNG, χρησιμεύοντας ως πρωταρχικό παράδειγμα αυτής της υποκρισίας. Τόσα πολλά για τις υποτιθέμενες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από την ΕΕ! Αναλογίζεται κανείς εάν τηρούν πραγματικά τους δικούς τους νόμους.

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Ινδία, ο τρίτος μεγαλύτερος καταναλωτής πετρελαίου στον κόσμο, έχει κάνει μια επικίνδυνη κίνηση για να αυξήσει τις προμήθειες πετρελαίου της. Η Ινδία εκμεταλλεύτηκε την κατάσταση και αύξησε τις αγορές της σε ρωσικό αργό.

Η Ινδία έχει γίνει όχι μόνο ένας σημαντικός καταναλωτής ρωσικού πετρελαίου, αλλά και ο μεγαλύτερος προμηθευτής της ίδιας ρωσικής ενέργειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ναι, σωστά το ακούσατε. Η ΕΕ, γνωστή για την αγιαστική ρητορική της, έχει παγιδευτεί σε έναν ιστό που έχει δημιουργήσει.

Τώρα, που πιάστηκε στα χέρια, η ΕΕ προσπάθησε να κατηγορήσει την Ινδία για μεταπώληση ρωσικού πετρελαίου με τη μορφή διυλισμένων καυσίμων μετά την έκθεση. Θεέ μου, τόσο βαρετή πράξη.

Ο Josep Borrell, ο επικεφαλής των εξωτερικών υποθέσεων της ΕΕ, είχε το θάρρος να απαιτήσει δράση για να σταματήσει το ενεργειακό εμπόριο της Ινδίας με τη Ρωσία. Φαίνεται ότι η ΕΕ παρέβλεψε επιπόλαια το γεγονός πως διενεργούσαν εμπόριο ενέργειας με τη Ρωσία μέσω τρίτων. Ποτέ δεν ήταν πιο αληθινό ότι η κατσαρόλα αποκαλεί πραγματικά το βραστήρα μαύρο.

Όμως η ΕΕ δεν ήξερε ότι επρόκειτο να τσακωθεί με έναν τρομερό αντίπαλο.

Η Ινδία κλείνει την ΕΕ

Με αιχμηρή διάνοια, ο Jaishankar υπερασπίστηκε την αγορά ρωσικού πετρελαίου από την Ινδία, προτρέποντας τους ηγέτες της ΕΕ να εξετάσουν τον δικό τους Κανονισμό 833/2014 του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα λόγια του αντηχούσαν σε όλα τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τους ηγέτες της ΕΕ άναυδους, υστερώντας και προσπαθώντας να βρουν απάντηση.

Για να μη μείνουμε πίσω, ο υπουργός Εμπορίου Piyush Goyal επέφερε ένα πλήγμα που έπληξε την ΕΕ εκεί που πονούσε περισσότερο. Η Ινδία ανακοίνωσε την πρόθεσή της να υποβάλει καταγγελία στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου σχετικά με την πρόταση της ΕΕ να επιβάλει υψηλούς δασμούς στις εισαγωγές αγαθών με υψηλή περιεκτικότητα σε άνθρακα από την Ινδία. Η κίνηση του Νέου Δελχί είναι μια στρατηγική απάντηση στον μηχανισμό προσαρμογής των συνόρων άνθρακα της ΕΕ, που έχει σχεδιαστεί για να αναγκάσει τις τοπικές βιομηχανίες να μειώσουν τις εκπομπές άνθρακα. Θέτοντας το ζήτημα σε διμερείς συνομιλίες και μέσω διεθνών καναλιών, η Ινδία αποκάλυψε την προσπάθεια της ΕΕ να καταστείλει τον ανταγωνισμό υπό το πρόσχημα των περιβαλλοντικών ανησυχιών.

Μετά από αυτές τις καυστικές αποκρίσεις, ο Borrell και η παρέα του έμειναν άφωνοι ενώ η υποκρισία τους αποκαλύφθηκε για να δει ο κόσμος.

Η υποεκτίμηση κοστίζει βαριά

Ας το παραδεχτούμε, η ΕΕ και ολόκληρος ο δυτικός κόσμος έχουν αναπτύξει αρκετά ταλέντο στο να παίζει το χαρτί του θύματος κάθε φορά που την πιάνουν στα πράσα. Ενώ κουνούν τα δάχτυλα στην Ινδία για ανεφοδιασμό πετρελαίου, αγνοώντας βολικά το δικό τους ρόλο στην εξίσωση, συνεχίζουν να αγοράζουν το ίδιο πετρέλαιο από Ινδούς εξαγωγείς.

Δυστυχώς, υποτίμησαν την ικανότητα της Ινδίας να επικαλείται τα διπλά της μέτρα και να αμφισβητήσει τις προσπάθειές τους να υπονομεύσουν τα εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα της Ινδίας. Η ΕΕ είχε συναντήσει το ταίρι της με τη μορφή του πνευματώδους και σταθερού υπουργού Εξωτερικών της Ινδίας.

Αυτό το περιστατικό θα μείνει στην ιστορία ως μια ισχυρή υπενθύμιση ότι οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια και οι κούφιες διακηρύξεις της ΕΕ για την τήρηση των κυρώσεων και την καταπολέμηση των εκπομπών άνθρακα δεν είναι τίποτα άλλο από ένα προπέτασμα καπνού. Για πόσο καιρό θα κρύβουν την εξάρτησή τους από τη ρωσική ενέργεια ή τις προστατευτικές προθέσεις τους πίσω από μια πρόσοψη αυτοδικαίωσης;

Ο κόσμος είναι μάρτυρας της άνοδος ενός νέου παγκόσμιου παράγοντα στην Ινδία, ενός παίκτη που δεν φοβάται να αντιμετωπίσει την υποκρισία των καθιερωμένων δυνάμεων.

Έτσι, την επόμενη φορά που η ΕΕ αποφασίσει να υποδυθεί το θύμα ή να δώσει διάλεξη στον κόσμο για την ηθική, καλύτερα να είναι προετοιμασμένη για μια άλλη πικάντικη, γρήγορη και αποφασιστική απάντηση.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail