Η τεχνική του σαλαμιού του "US STATE DEPARTMENT" και τα F-16 της Τουρκίας

pixabay / WikiImages
Μετά από πολλές διαβουλεύσεις τελικά το "US State Department" απελευθερώνει (εάν δεν εκφράσει αντιρρήσεις το Κογκρέσο) συστήματα για περιορισμένο εκσυγχρονισμό των Τουρκικών F-16, σε ότι αφορά στο τακτικό σύστημα μετάδοσης εικόνας και πληροφοριών και στο σύστημα προσγείωσης (Operational Flight Program (OFP) avionics with the Automatic Ground Collision Avoidance System (AGCAS).

Αυτό ονομάζεται σαλαμοποίηση: 

Ας κόψουμε τώρα ένα μικρό κομμάτι για να αμβλυνθούν λίγο οι αντιστάσεις και σιγά σιγά κομμάτι κομμάτι θα το καταφέρουμε όλο, αφού με κάθε κομμάτι θα αμβλύνονται περισσότερο οι αντιστάσεις μέχρι να αρθούν όλες. 

Η σαλαμοποίηση δύσκολων θεμάτων που εγείρουν ισχυρές αρνήσεις αποδοχής είναι μία πάγια πρακτική των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ και πολύ επιτυχημένη. 

Το ίδιο κάνουν και κυβερνήσεις μας όταν θέλουν να περάσουν αντιλαϊκά μέτρα και να εξυπηρετήσουν ιδιαίτερα συμφέροντα και το ίδιο κάνει και η Τουρκία στις συνεχώς διευρυνόμενες διεκδικήσεις της από την Ελλάδα. 

Ο εμπνευστής του όρου "τακτική του σαλαμιού" (ουγγρικά: szalámitaktika) ήταν  o σταλινικός δικτάτορας Mátyás Rákosi, που τον επινόησε  στα τέλη της δεκαετίας του 1940, όταν κατάφερε να πάρει την εξουσία με το "Ουγγρικό Κομμουνιστικό Κόμμα" από το" Κόμμα των Μικροϊδιοκτητών της Ουγγαρίας" μέσω της "βήμα προς βήμα" διεκδίκησης. 

Έλεγε ότι το «το σαλάμι, ένα ακριβό φαγητό, δεν τρώγεται μονομιάς, αλλά κόβεται μια φέτα τη φορά», και χάρη στην «τακτικής του σαλαμιού» ήμασταν σε θέση, μέρα με τη μέρα, να κόβουμε φέτες, να κόβουμε τις αντιδραστικές δυνάμεις που κρύβονταν στο Κόμμα των Μικροϊδιοκτητών».

Στέλιος Φενέκος
υποναύαρχος ε.α. - πρόεδρος Κοινωνίας Αξιών
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail