Η Κίνα και η Ρωσία καθορίζουν τους στόχους μελέτης για το σεληνιακό τους σταθμό

Freepen.gr - Οι κινεζικές και ρωσικές διαστημικές υπηρεσίες επέλεξαν πέντε στόχους μελέτης για το διεθνή ερευνητικό σταθμό στη Σελήνη, τον οποίο σχεδιάζουν να λειτουργήσει έως το 2035, επιβεβαίωσε επίσημη πηγή, σύμφωνα με το Plensa latina.

Ο Zou Yongliao, διευθυντής της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών, δήλωσε στην εφημερίδα Global Times πως οι μελέτες περιλαμβάνουν μία, για την εξέλιξη του άστρου και μία δεύτερη που σχετίζεται με την αναζήτηση ενός άλλου κατοικήσιμου πλανήτη για την ανθρωπότητα.

Επέλεξαν επίσης τον σχηματισμό των αστεριών, την παρατήρηση της Γης και του Ήλιου και πειράματα με την καλλιέργεια φυτών σε αυτό το περιβάλλον.

Οι προτάσεις, είπε ο Ζου, προέκυψαν μετά από δύο χρόνια διαβουλεύσεων μεταξύ επιφανών επιστημόνων και από τις δύο χώρες, η πρώτη από τις οποίες θα καταστήσει δυνατό τον σχεδιασμό ενός μοντέλου του εσωτερικού της Σελήνης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η κατασκευή ενός τέτοιου σταθμού είναι μεγάλη αναγκαιότητα γιατί η Σελήνη είναι ένα πεδίο με πολλές δυνατότητες για εξερεύνηση και η ιδέα είναι επίσης να προσπαθήσουμε να αξιοποιήσουμε τα ορυκτά και τους πόρους που υπάρχουν εκεί.

Η Κίνα και η Ρωσία σχεδιάζουν να ολοκληρώσουν τη βασική δομή της εγκατάστασης το 2028, με κάθε χώρα να εκτελεί τρεις αποστολές.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail