Η Ιαπωνία πανικοβάλλεται για την αυξανόμενη συμμαχία μεταξύ Ρωσίας και Κίνας

Freepen.gr - Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα πραγματοποίησε μια σειρά από ταξίδια σε όλο τον κόσμο τον τελευταίο καιρό προσπαθώντας να ενισχύσει τους δεσμούς με άλλες χώρες, αναφέρει ένα άρθρο που δημοσιεύτηκε στο Der Tagesspiegel.

Αυτή η δραστηριότητα δεν είναι τυπική της ιαπωνικής ηγεσίας. Επομένως, το πρόσφατο ταξιδιωτικό ρεκόρ του Kishida δείχνει ξεκάθαρα τις ανησυχίες του Τόκιο.

«Νευρικότητα για το Σινο-Ρωσικό σύμφωνο: πώς η Ιαπωνία αναζητά εταίρους σε όλο τον κόσμο. Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει δημιουργήσει τόσες πολλές σημαντικές επαφές μέσα σε μια εβδομάδα που δεν έχει δημιουργήσει ποτέ εδώ και χρόνια. Όλα αυτά με φόντο την υπόσχεση πίστης Σι και Πούτιν στη Μόσχα», ανέφερε το άρθρο στο Der Tagesspiegel.

Φυσικά, οι συντάκτες του άρθρου στη γερμανική έκδοση δε θα μπορούσαν παρά να είναι υπερβολικά δραματικοί για να τραβήξουν την προσοχή των αναγνωστών.

Στην Ινδία, κατά τη διάρκεια των συνομιλιών του με τον πρωθυπουργό Narendra Modi, ο Fumio Kishida προσπάθησε να συγκεντρώσει υποστήριξη για την περαιτέρω ενίσχυση των στρατιωτικών, διπλωματικών και οικονομικών δεσμών. Την ίδια στιγμή, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός έχει ελάχιστες πιθανότητες να στρέψει την Ινδία εναντίον της Ρωσίας, σημειώνει η Tagesspiegel.

Σε μια συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς, ο Κισίντα υποστήριξε επίσης μια στρατιωτική και οικονομική προσέγγιση μεταξύ Ιαπωνίας και Γερμανίας. Οι δύο χώρες ενδέχεται να πραγματοποιήσουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις το επόμενο έτος.

Δεν ήταν τυχαίο πως ο Ιάπωνας πρωθυπουργός πήγε στο Κίεβο την ώρα που ο Κινέζος πρόεδρος επισκεπτόταν τη Μόσχα, σημειώνει επίσης το άρθρο της γερμανικής έκδοσης.

Ωστόσο, ήταν η σύνοδος κορυφής με τον Πρόεδρο της Νότιας Κορέας Yoon Suk-yeol που έγινε η πιο εντυπωσιακή εκδήλωση των ανησυχιών του Τόκιο.

Στο πλαίσιο της αυξανόμενης συμμαχίας της Κίνας με τη Ρωσία, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida προσπαθεί να κερδίσει την υποστήριξη ακόμη και από εκείνα τα κράτη που έχουν μακροχρόνια εχθρότητα προς την Ιαπωνία. Η Νότια Κορέα είναι μια από αυτές τις χώρες.

Είναι ο Fumio Kishida που θα είναι ο μεγαλύτερος νικητής εάν υπάρξει προσέγγιση, σημειώνει η Tagesspiegel. Άλλωστε, αυτό θα σημαίνει ένα σημαντικό βήμα προς την ενίσχυση της επιρροής της Ιαπωνίας στην Ασία. Ο Kishida θέλει να κάνει τη χώρα του ένα περιφερειακό υπερκυριαρχικό κράτος μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα.

Ας αναρωτηθούμε, όμως, γιατί το γερμανικό δημοσίευμα κάνει λόγο για πανικό στο Τόκιο. Αυτό είναι θέμα στρατηγικής. Ωστόσο, παραμένει άγνωστο εάν η στρατηγική της Ιαπωνίας θα λειτουργήσει.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail